Articolul precedentFii diferit!
  Articolul următorPloaia ne-a salvat botezul

  Mama

  Nu nesocoti pe mamă-ta când a îmbătrânit. (Proverbele 23:22)

  Astăzi, aşa cum zice Helen Keller, „îmi doresc să duc la îndeplinire o sarcină măreaţă şi nobilă, dar cea mai mare datorie a mea este să duc la bun sfârşit sarcini mici, abordându-le de parcă ar fi măreţe şi nobile”.

  Doresc mult să merg pe urmele lui Isus, să mă sacrific, să trudesc, să slujesc cu toată inima pentru salvarea semenilor. Dar El, Domnul meu, a îngăduit să-mi dezvolt talentele slujirii îngrijind-o pe mama mea. Este în vârstă de 94 de ani şi este total dependentă de mine. Ce înseamnă această dependenţă? Capacitatea de a gândi este deficitară în anumite momente. Are nevoie să fie îngrijită. A pierdut în mare parte capacitatea de a comunica, iar relaţia dintre noi a început să se stingă. În privinţa acestei stări, nu pot face nimic. Dar o îngrijesc cu drag, iar ea adună toată puterea pentru a mă răsplăti. Pentru fiecare gest, mă alintă: draga mea, frumuseţea mea, păpuşa mea – şi mâinile ei uscăţive mă mângâie. La fiecare plecare a mea de acasă, nu protestează. Mă binecuvântează şi spune obligatoriu: „Să nu stai mult!” Apoi, cu ochii fixaţi pe uşă, mă aşteaptă. Când apar, indiferent cât am stat, ochii mamei mele strălucesc cu raze de lumină iubitoare.

  Îl laud pe Dumnezeu pentru că veghează neîncetat. El ştie prin ce trece şi omul bătrân, dar şi cel care-l îngrijeşte. El îmi umple inima cu pace şi putere să pot sluji cu drag. Însă uneori, când sunt obosită şi nu am putere să mă controlez, o cert pentru anumite lucruri pe care le face greşit, iar ea suportă tăcută avalanşa nervilor mei şi mă iartă pe loc. Atunci eu am remuşcări şi plâng, pentru că ştiu că mama ar fi făcut bine dacă ar fi avut putere şi mă rog pentru iertare, iar Dumnezeu toarnă harul şi puterea Lui divină peste slăbiciunea mea şi mă ajută să slujesc cu mai mult drag şi înţelegere. Momentele bune le depăşesc la număr pe cele rele.

  Cele mai frumoase clipe le petrecem seara, la altar, unite în rugăciune. Oricât de obosită ar fi, nu refuză niciodată să-i citesc câte un capitol din evanghelii, la rând. Uneori, citesc propoziţia până la jumătate, iar ea o completează din memorie.

  Observ că pe mama au apucat-o ostenelile vieţii ei grele şi poate prea lungi. Ea vrea tot mai mult să se odihnească şi, precum o corabie care se îndepărtează din ce în ce mai mult de mal, viaţa ei se duce. Sufletul mi se întristează la gândul despărţirii. Pe de altă parte, mă mângâie gândul că nu o voi pierde pentru totdeauna. Ştiu că Domnul nostru Isus Hristos va veni să ne ducă în ţara promisă, unde vom fi nedespărţite o veşnicie.

  Copii, faceţi ca părinţii voştri să aibă parte de mulţumire, pace şi iubire, în ultimele zile ale vieţii lor!

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Mama - 2016. Cele mai frumoase clipe le petrecem seara, la altar, unite în rugăciune. Oricât de obosită ar fi, nu refuză niciodată să-i citesc câte un capitol din evanghelii, la rând. Uneori, citesc propoziţia până la jumătate, iar ea o completează din memorie.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...