Ai preţ în ochii mei şi te iubesc

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde… De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:2,4)

  Până la şase ani nu am crescut alături de părinţi, pentru că am fost abandonată în spital şi am ajuns la căminul de copii. Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar am ajuns într-o familie cu încă patru copii, iar pe moment am crezut că mi-am găsit familia de care aveam nevoie. Mama era cea care m-a născut când nu era căsătorită, tata nu era cel biologic, dar aflând că soţia lui mai are o fiică, m-a adus acasă alături de ceilalţi copii. M-aş fi bucurat să cunosc dragostea de mamă. Nu s-a întâmplat asta, deşi am observat mai multe schimbări în familie după evanghelizarea prin satelit din 1996, când eu aveam 14 ani. Părinţii s-au botezat: nu mai ţineau duminica, nu mai mâncau carne de porc, nu mai existau băuturi alcoolice, dar relaţional, nimic.

  M-am întrebat de ce, dacă tot s-au schimbat, de ce nu mă iubesc. Simţeam că n-am nicio valoare şi că nu merită să mai trăiesc… Aceste gânduri însă m-au determinat să iau Biblia şi să caut răspuns la frământările mele. Nu o mai citisem niciodată, dar acum doream un răspuns de la Dumnezeu: De ce pe mine nu mă iubeşte nimeni?

  Nu am avut curajul să-i întreb pe părinţi, mă simţeam ca o străină în familie. Când am găsit în Biblie versetul: „Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte” (Psalmii 27:10), pentru mine a fost o rază de speranţă. Dacă cineva mă iubeşte, atunci merită să trăiesc. Deşi nu ştiam nimic despre Dumnezeul care mă iubeşte, aceasta a trezit dorinţa de a-L cunoaşte. Am început să mă îndrăgostesc de El prin această Carte şi „întâmplător” am dat peste textul din Isaia 43:2,4: „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine […] De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta.” Mi-am dat seama că Tatăl meu ceresc m-a îndreptat spre aceste versete. Cineva chiar mă iubeşte şi mă preţuieşte aşa cum sunt. Aceasta mi-a dat curajul să trăiesc ca să-L cunosc pe El.

  Am ajuns la vârsta de 23 de ani. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la creşterea mea. Îi mulţumesc Domnului Isus care mi-a adus atâta speranţă în suflet. Sunt o mamă fericită cu un băieţel şi o fetiţă şi-L laud din toată inima că m-a binecuvântat cu aceste două flori.

  Mi-am dat seama că, oricât de mult am suferi, Cineva chiar ne iubeşte mai mult decât o mamă. Eu am această convingere. Avem preţ în ochii Lui! Dumnezeu ne iubeşte!

  Andreea Stanca, Doljeşti, Moldova

  Ai preţ în ochii mei şi te iubesc - 2016. Îi mulţumesc Domnului Isus care mi-a adus atâta speranţă în suflet. Sunt o mamă fericită cu un băieţel şi o fetiţă şi-L laud din toată inima că m-a binecuvântat cu aceste două flori. Mi-am dat seama că, oricât de mult am suferi, Cineva chiar ne iubeşte mai mult decât o mamă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...