Ai preţ în ochii mei şi te iubesc

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde… De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:2,4)

  Până la şase ani nu am crescut alături de părinţi, pentru că am fost abandonată în spital şi am ajuns la căminul de copii. Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar am ajuns într-o familie cu încă patru copii, iar pe moment am crezut că mi-am găsit familia de care aveam nevoie. Mama era cea care m-a născut când nu era căsătorită, tata nu era cel biologic, dar aflând că soţia lui mai are o fiică, m-a adus acasă alături de ceilalţi copii. M-aş fi bucurat să cunosc dragostea de mamă. Nu s-a întâmplat asta, deşi am observat mai multe schimbări în familie după evanghelizarea prin satelit din 1996, când eu aveam 14 ani. Părinţii s-au botezat: nu mai ţineau duminica, nu mai mâncau carne de porc, nu mai existau băuturi alcoolice, dar relaţional, nimic.

  M-am întrebat de ce, dacă tot s-au schimbat, de ce nu mă iubesc. Simţeam că n-am nicio valoare şi că nu merită să mai trăiesc… Aceste gânduri însă m-au determinat să iau Biblia şi să caut răspuns la frământările mele. Nu o mai citisem niciodată, dar acum doream un răspuns de la Dumnezeu: De ce pe mine nu mă iubeşte nimeni?

  Nu am avut curajul să-i întreb pe părinţi, mă simţeam ca o străină în familie. Când am găsit în Biblie versetul: „Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte” (Psalmii 27:10), pentru mine a fost o rază de speranţă. Dacă cineva mă iubeşte, atunci merită să trăiesc. Deşi nu ştiam nimic despre Dumnezeul care mă iubeşte, aceasta a trezit dorinţa de a-L cunoaşte. Am început să mă îndrăgostesc de El prin această Carte şi „întâmplător” am dat peste textul din Isaia 43:2,4: „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine […] De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta.” Mi-am dat seama că Tatăl meu ceresc m-a îndreptat spre aceste versete. Cineva chiar mă iubeşte şi mă preţuieşte aşa cum sunt. Aceasta mi-a dat curajul să trăiesc ca să-L cunosc pe El.

  Am ajuns la vârsta de 23 de ani. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la creşterea mea. Îi mulţumesc Domnului Isus care mi-a adus atâta speranţă în suflet. Sunt o mamă fericită cu un băieţel şi o fetiţă şi-L laud din toată inima că m-a binecuvântat cu aceste două flori.

  Mi-am dat seama că, oricât de mult am suferi, Cineva chiar ne iubeşte mai mult decât o mamă. Eu am această convingere. Avem preţ în ochii Lui! Dumnezeu ne iubeşte!

  Andreea Stanca, Doljeşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...