Articolul precedentNu te da bătut!
  Articolul următorDe la Templul pământesc la cel ceresc

  Mă iubeşti cu adevărat?

  Isus a zis lui Simon Petru: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti tu mai mult decât aceştia?” (Ioan 21:15)

  Cunoaştem bine relatarea Bibliei, când Isus îl întreabă pe Petru: „Mă iubeşti?” Răspunsul a fost afirmativ, sincer, autentic. În această lume agitată, în care abia mai poţi avea încredere în oameni, în care cinstea, respectarea cuvântului dat, prezenţa şi exprimarea iubirii autentice au scăzut, trebuie să ne justificăm permanent cuvintele pentru a fi credibile. Poate părea ciudat în multe cazuri să răspunzi doar cu „da” sau „nu” la întrebări, pentru că ne-am obişnuit ca în mod automat să argumentăm şi să explicăm.

  În această dimineaţă, Isus nu-l mai întreabă pe Petru, ci pe mine şi pe tine: „Mă iubeşti tu pe Mine? Mă iubeşti mai mult decât această lume? Mă iubeşti cu adevărat?”

  Îl iubeşti pe Isus mai mult decât orice sau oricine altcineva din această lume? La această întrebare, probabil că devenim neîncrezătoare pentru că, chiar dacă dintr-o inimă sinceră am dori să-I predăm viaţa lui Isus, scopul lui Satana este acela de a strecura îndoială. Vestea bună este aceea că lui Dumnezeu nu trebuie să-i argumentăm. El ne primeşte exact aşa cum suntem. Chiar dacă nu merităm, El ne iubeşte necondiţionat şi cea mai mare dorinţă a Lui este să ne mântuiască. Chiar dacă vreun păcat, oricât de greu, ar sta în calea noastră, El e capabil să ne ierte. Satana este cel care ne ispiteşte, ne acuză şi vrea să ne descurajeze. Dar Isus a învins! Să ne întoarcem la El! Braţele Sale aşteaptă să ne cuprindă pe toţi. El ne iubeşte şi, dacă ne regretăm păcatele, ne iartă şi ne ajută.

  Am auzit, la un moment dat, următoarea idee pe care nu am uitat-o până azi: „Tu iubeşti lumea, dar lumea nu te iubeşte pe tine. Tu te-ai lepădat de Isus, dar El nu Se leapădă de tine.” Isus a biruit pe cruce. Şi noi putem birui prin El, doar să credem şi să ne recunoaştem neputinţa de a trăi fericiţi fără El. Nu uita niciodată întrebarea pe care ţi-o adresează: „Fiica Mea, Mă iubeşti tu pe Mine?’

  Predă-ţi viaţa în acest moment Lui, adăpându-te din Izvorul puterii. „Trebuie să veghem, să luptăm, să ne rugăm ca nimeni şi nimic să nu ne facă să alegem un alt stăpân, căci noi suntem întotdeauna liberi să facem acest lucru. Să ne păstrăm privirile îndreptate spre Domnul Hristos, iar El ne va păstra pentru Sine… Nimeni nu ne poate smulge din mâna Sa… Când Domnul Hristos locuieşte în inimă, întreaga natură este atunci schimbată. Spiritul Domnului Hristos, iubirea Lui ne sensibilizează inima, ne supune sufletul şi ne înalţă gândurile şi dorinţele către Dumnezeu, către ceruri. (Ellen G. White, Calea către Hristos, pp. 60-61)

  Laura Boia, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...