Articolul precedentNu te da bătut!
  Articolul următorDe la Templul pământesc la cel ceresc

  Mă iubeşti cu adevărat?

  Isus a zis lui Simon Petru: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti tu mai mult decât aceştia?” (Ioan 21:15)

  Cunoaştem bine relatarea Bibliei, când Isus îl întreabă pe Petru: „Mă iubeşti?” Răspunsul a fost afirmativ, sincer, autentic. În această lume agitată, în care abia mai poţi avea încredere în oameni, în care cinstea, respectarea cuvântului dat, prezenţa şi exprimarea iubirii autentice au scăzut, trebuie să ne justificăm permanent cuvintele pentru a fi credibile. Poate părea ciudat în multe cazuri să răspunzi doar cu „da” sau „nu” la întrebări, pentru că ne-am obişnuit ca în mod automat să argumentăm şi să explicăm.

  În această dimineaţă, Isus nu-l mai întreabă pe Petru, ci pe mine şi pe tine: „Mă iubeşti tu pe Mine? Mă iubeşti mai mult decât această lume? Mă iubeşti cu adevărat?”

  Îl iubeşti pe Isus mai mult decât orice sau oricine altcineva din această lume? La această întrebare, probabil că devenim neîncrezătoare pentru că, chiar dacă dintr-o inimă sinceră am dori să-I predăm viaţa lui Isus, scopul lui Satana este acela de a strecura îndoială. Vestea bună este aceea că lui Dumnezeu nu trebuie să-i argumentăm. El ne primeşte exact aşa cum suntem. Chiar dacă nu merităm, El ne iubeşte necondiţionat şi cea mai mare dorinţă a Lui este să ne mântuiască. Chiar dacă vreun păcat, oricât de greu, ar sta în calea noastră, El e capabil să ne ierte. Satana este cel care ne ispiteşte, ne acuză şi vrea să ne descurajeze. Dar Isus a învins! Să ne întoarcem la El! Braţele Sale aşteaptă să ne cuprindă pe toţi. El ne iubeşte şi, dacă ne regretăm păcatele, ne iartă şi ne ajută.

  Am auzit, la un moment dat, următoarea idee pe care nu am uitat-o până azi: „Tu iubeşti lumea, dar lumea nu te iubeşte pe tine. Tu te-ai lepădat de Isus, dar El nu Se leapădă de tine.” Isus a biruit pe cruce. Şi noi putem birui prin El, doar să credem şi să ne recunoaştem neputinţa de a trăi fericiţi fără El. Nu uita niciodată întrebarea pe care ţi-o adresează: „Fiica Mea, Mă iubeşti tu pe Mine?’

  Predă-ţi viaţa în acest moment Lui, adăpându-te din Izvorul puterii. „Trebuie să veghem, să luptăm, să ne rugăm ca nimeni şi nimic să nu ne facă să alegem un alt stăpân, căci noi suntem întotdeauna liberi să facem acest lucru. Să ne păstrăm privirile îndreptate spre Domnul Hristos, iar El ne va păstra pentru Sine… Nimeni nu ne poate smulge din mâna Sa… Când Domnul Hristos locuieşte în inimă, întreaga natură este atunci schimbată. Spiritul Domnului Hristos, iubirea Lui ne sensibilizează inima, ne supune sufletul şi ne înalţă gândurile şi dorinţele către Dumnezeu, către ceruri. (Ellen G. White, Calea către Hristos, pp. 60-61)

  Laura Boia, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Mă iubeşti cu adevărat? - 2016. Lui Dumnezeu nu trebuie să-i argumentăm. El ne primeşte exact aşa cum suntem. Chiar dacă nu merităm, El ne iubeşte necondiţionat şi cea mai mare dorinţă a Lui este să ne mântuiască. Chiar dacă vreun păcat, oricât de greu, ar sta în calea noastră, El e capabil să ne ierte.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...