Răspunsul neaşteptat

  Ferice de cei ce-şi pun încrederea în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea. (Psalmii 84:5)

  Pe data de 15 septembrie 1961, am condus de mână la şcoală prima fetiţă.

  Locuiam în Oneşti, un mic orăşel care în acel timp începuse să fie demolat pentru a fi înlocuit cu un oraş industrial. În câţiva ani s-au construit mai multe şcoli. La şcoala noastră a venit un învăţător care fusese director la o altă şcoală, dar cu pretenţia să i se spună aşa şi aici. Toate lucrurile au mers bine până când s-a ajuns la ziua de sâmbătă. Directorul a întrebat fetiţa de ce nu a venit sâmbătă la şcoală, iar ea i-a răspuns că sâmbăta merge la biserică. Directorul s-a înfuriat şi i-a răspuns că va vorbi cu părinţii ei.

  A fost convocată o şedinţă cu părinţii. După prezentarea lui ca director al şcolii, a continuat cu eleva care nu vine sâmbăta la şcoală. A consultat părinţii care au răspuns că trebuie să vină la şcoală aşa cum şi ei merg la serviciu în toate sărbătorile şi atunci când sunt chemaţi. Am fost invitată în faţa clasei ca să răspund. Cu ajutorul Domnului, am spus că, orice s-ar întâmpla, copilul meu nu va veni sâmbăta la şcoală. Nu mi s-a dat voie să dau explicaţii. După terminarea şedinţei, am mai discutat cu directorul din Cuvântul lui Dumnezeu. I-am explicat că sâmbăta este ziua de odihnă a lui Dumnezeu cuprinsă în Decalog. El mi-a răspuns foarte furios că va organiza serbarea de sfârşit de an sâmbăta şi, dacă copilul nu va veni, îl va lăsa repetent. I-am spus că nu mă voi supăra dacă va rămâne repetentă pentru că nu a frecventat cursurile sâmbăta.

  Intr-adevăr, serbarea de sfârşit de an a avut loc într-o zi de sâmbătă. După serbare, directorul împreună cu mai multe cadre didactice au plecat la o petrecere câmpenească. Acolo, în timp ce luau masa, i-a intrat pe trahee o bucăţică de carne, împiedicându-i respiraţia. A fost dus de urgenţă la spital, dar, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

  Atunci am înţeles mai bine textul: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta” (Isaia 43:4).

  „Nu ne putem permite să ne înfierbântăm din pricina vreunui rău, real sau presupus, pe care nu-l va fi făcut cineva… «Dacă suferiţi cu răbdare când aţi făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut înaintea Domnului» (1 Petru 2:20)… Studiaţi istoria lui Iosif şi a lui Daniel. Domnul nu a împiedicat uneltirile oamenilor care căutau să le facă rău, dar a făcut ca toate acestea să lucreze pentru binele slujitorilor Săi, care, în mijlocul încercărilor şi luptelor, şi-au păstrat credinţa şi loialitatea.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 369)

  Elena Pârgaru, Oneşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...