Botezul

  Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire şi Te voi lua de mână, Te voi păzi şi Te voi pune ca legământ al poporului, ca să fii Lumina neamurilor. (Isaia 42:6)

  Încă nu îmi găsesc cuvintele cele mai potrivite care pot descrie exact bucuria şi aprecierea pe care o am faţă de oamenii minunaţi pe care i-am cunoscut în Etiopia! Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru alegerea pe care au făcut-o în urma a două săptămâni de „luptă”: aceea de a încheia legământ cu El, prin botez. Abia aşteptam ultimul Sabat din această campanie de evanghelizare, ziua în care se oficia botezul. Dimineaţă, devreme, am plecat împreună cu pastorul coordonator spre biserica unde predicam, Ula Bake. Ştiam că sunt multe persoane care au luat decizia de a se boteza cu această ocazie, însă nu aflasem un număr exact. Eram atât de bucuroasă de prezenţa etiopienilor la întâlnirile din fiecare seară. Veneau în jur de 2 000 de persoane. A trebuit să ne adunăm în junglă, lângă biserica devenită neîncăpătoare. Aveam în minte cuvintele din Psalmii 68:13: „Etiopia aleargă cu mâinile întinse spre Dumnezeu.”

  Când am ajuns la biserică, pastorul le vorbea candidaţilor pentru botez. I-am numărat împreună cu pastorul coordonator. Erau 93 de persoane gata pentru a-L primi pe Domnul Hristos ca Mântuitor personal. Am început să plâng de bucurie. Numărul acesta nu a fost la întâmplare. Eu sunt născută în anul 1993 şi ştiu sigur că Domnul m-a pregătit pentru a le vorbi despre El acelor bărbaţi şi femei care privesc cu dor spre cer. Domnul Şi-a împlinit făgăduinţa pe care mi-a făcut-o la începutul anului, cea din Isaia 42:6.

  Mă pregăteam pentru predica de la 11 la 12. Norii de pe cer anunţau o ploaie torenţială. Pastorul coordonator m-a întrebat: „Crezi că Domnul are putere să îndepărteze norii?” I-am răspuns hotărâtă: „Da! El poate!” Ne-am rugat întreaga asistenţă pentru ca Domnul să oprească ploaia şi să ne bucurăm de acea zi. Am predicat mai mult de o oră, timp în care niciun strop de ploaie nu ne-a atins. Imediat după ce am cântat pentru închidere, a început ploaia, dar pentru puţin timp. Soarele a apărut din nou pe cer şi ne-am îndreptat cu toţii spre râul unde se oficia botezul. Mulţimi de oameni cântau pe drum, povesteau bucuroşi şi abia aşteptam să vedem botezul. Domnul mi-a arătat prin aceşti oameni, încă o dată, cât de mult ne iubeşte!

  Este imposibil ca Dumnezeu să nu răspundă unei inimi sincere. Roagă-L să îţi vorbească, să îţi arate planul Său pentru viaţa ta. Urmează-L şi nu vei regreta! Spune-le şi altora cât de pasionat eşti de revenirea Domnului! Nu vreau să pierzi reuniunea măreaţă pe care Isus o pregăteşte!

  Luiza Oana Capotă, Muntenia

  Botezul - 2016. Este imposibil ca Dumnezeu să nu răspundă unei inimi sincere. Roagă-L să îţi vorbească, să îţi arate planul Său pentru viaţa ta. Urmează-L şi nu vei regreta! Spune-le şi altora cât de pasionat eşti de revenirea Domnului! Nu vreau să pierzi reuniunea măreaţă pe care Isus o pregăteşte!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...