Botezul

  Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire şi Te voi lua de mână, Te voi păzi şi Te voi pune ca legământ al poporului, ca să fii Lumina neamurilor. (Isaia 42:6)

  Încă nu îmi găsesc cuvintele cele mai potrivite care pot descrie exact bucuria şi aprecierea pe care o am faţă de oamenii minunaţi pe care i-am cunoscut în Etiopia! Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru alegerea pe care au făcut-o în urma a două săptămâni de „luptă”: aceea de a încheia legământ cu El, prin botez. Abia aşteptam ultimul Sabat din această campanie de evanghelizare, ziua în care se oficia botezul. Dimineaţă, devreme, am plecat împreună cu pastorul coordonator spre biserica unde predicam, Ula Bake. Ştiam că sunt multe persoane care au luat decizia de a se boteza cu această ocazie, însă nu aflasem un număr exact. Eram atât de bucuroasă de prezenţa etiopienilor la întâlnirile din fiecare seară. Veneau în jur de 2 000 de persoane. A trebuit să ne adunăm în junglă, lângă biserica devenită neîncăpătoare. Aveam în minte cuvintele din Psalmii 68:13: „Etiopia aleargă cu mâinile întinse spre Dumnezeu.”

  Când am ajuns la biserică, pastorul le vorbea candidaţilor pentru botez. I-am numărat împreună cu pastorul coordonator. Erau 93 de persoane gata pentru a-L primi pe Domnul Hristos ca Mântuitor personal. Am început să plâng de bucurie. Numărul acesta nu a fost la întâmplare. Eu sunt născută în anul 1993 şi ştiu sigur că Domnul m-a pregătit pentru a le vorbi despre El acelor bărbaţi şi femei care privesc cu dor spre cer. Domnul Şi-a împlinit făgăduinţa pe care mi-a făcut-o la începutul anului, cea din Isaia 42:6.

  Mă pregăteam pentru predica de la 11 la 12. Norii de pe cer anunţau o ploaie torenţială. Pastorul coordonator m-a întrebat: „Crezi că Domnul are putere să îndepărteze norii?” I-am răspuns hotărâtă: „Da! El poate!” Ne-am rugat întreaga asistenţă pentru ca Domnul să oprească ploaia şi să ne bucurăm de acea zi. Am predicat mai mult de o oră, timp în care niciun strop de ploaie nu ne-a atins. Imediat după ce am cântat pentru închidere, a început ploaia, dar pentru puţin timp. Soarele a apărut din nou pe cer şi ne-am îndreptat cu toţii spre râul unde se oficia botezul. Mulţimi de oameni cântau pe drum, povesteau bucuroşi şi abia aşteptam să vedem botezul. Domnul mi-a arătat prin aceşti oameni, încă o dată, cât de mult ne iubeşte!

  Este imposibil ca Dumnezeu să nu răspundă unei inimi sincere. Roagă-L să îţi vorbească, să îţi arate planul Său pentru viaţa ta. Urmează-L şi nu vei regreta! Spune-le şi altora cât de pasionat eşti de revenirea Domnului! Nu vreau să pierzi reuniunea măreaţă pe care Isus o pregăteşte!

  Luiza Oana Capotă, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...