Articolul precedentIsus, judecător drept
  Articolul următorBomba țarului

  Speranţă nouă

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine. (Isaia 60:1,2)

  Era început de primăvară. Într-o dimineaţă, stăteam la masa din bucătărie şi mă pregăteam pentru întâlnirea de dimineaţă cu Domnul. Privind pe fereastră dealul din faţa mea, mi s-a oprit privirea pe un mormânt nou, aflat sub copacii abia înmuguriţi. Descurajată, am simţit că amărăciunea îmi cuprinde corpul şi sufletul. Atunci am început să vorbesc Domnului: Câţi oameni dragi mie sunt acoperiţi de ţărâna pământului şi câţi vor mai fi până când vei reveni? Câte lacrimi, câtă durere, încercări, ispite şi rupturi voi mai avea de trăit până când, într-o zi, îi voi vedea din nou, până când doliul se va sfârşi şi ne vei lua acasă? Eu unde voi fi? Vei avea grijă şi de mine?

  Cu lacrimi în ochi şi cu sufletul zdrobit, am privit din nou imaginea tristă, urmele despărţirii, ţărâna noului mormânt. Dar ceva ce nu observasem încă mi-a atras atenţia: din spatele dealului răsărea soarele şi îşi trimitea primele raze asupra cimitirului.

  Dumnezeu mi-a răspuns! A arătat inimii mele descurajate razele soarelui care era acolo din prima clipă a zilei care începea, dar eu nu l-am văzut din cauza dealului. În spatele anumitor obstacole şi gânduri din mintea noastră, Hristos este prezent mereu, chiar dacă de multe ori ochii scăldaţi în lacrimi nu văd dincolo. Totuşi razele Sale strălucitoare vestesc încurajarea: Sunt aici lângă tine, te iubesc!

  Pentru mine, realitatea acelei clipe mi-a adus o speranţă nouă, speranţa încurajatoare a învierii. Am recitit făgăduinţa primită pentru anul acesta: „Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare; te voi logodi cu Mine prin credin-cioşie şi vei cunoaşte pe Domnul!” (Osea 2:19,20)

  Mulţumesc, Doamne, că Te gândeşti la mine, mulţumesc că sunt logodnica Ta, prin bunătate şi îndurare. Mulţumesc că într-o zi vei veni să mă iei la Tine, ca Mire al meu, ca Domn al domnilor şi Rege al regilor.

  Mă rog ca speranţa veşnică a întâlnirii cu Mântuitorul să îţi umple inima. Poate fi un moment mai minunat decât acela pe care-l vei trăi atunci când Domnul Isus te va strânge în braţe şi va pune o cunună pe capul tău? îl iubeşti? îl aştepţi? îi deschizi braţele?

  Cheamă-L azi în viaţa ta şi culorile cenuşii ale vieţii tale vor fi luminate de El, care e Soarele veşnic.

  Katalin Szegedi, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Speranţă nouă - 2016. În spatele anumitor obstacole şi gânduri din mintea noastră, Hristos este prezent mereu, chiar dacă de multe ori ochii scăldaţi în lacrimi nu văd dincolo. Totuşi razele Sale strălucitoare vestesc încurajarea: Sunt aici lângă tine, te iubesc!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...