Articolul precedentIsus, judecător drept
  Articolul următorBomba țarului

  Speranţă nouă

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine. (Isaia 60:1,2)

  Era început de primăvară. Într-o dimineaţă, stăteam la masa din bucătărie şi mă pregăteam pentru întâlnirea de dimineaţă cu Domnul. Privind pe fereastră dealul din faţa mea, mi s-a oprit privirea pe un mormânt nou, aflat sub copacii abia înmuguriţi. Descurajată, am simţit că amărăciunea îmi cuprinde corpul şi sufletul. Atunci am început să vorbesc Domnului: Câţi oameni dragi mie sunt acoperiţi de ţărâna pământului şi câţi vor mai fi până când vei reveni? Câte lacrimi, câtă durere, încercări, ispite şi rupturi voi mai avea de trăit până când, într-o zi, îi voi vedea din nou, până când doliul se va sfârşi şi ne vei lua acasă? Eu unde voi fi? Vei avea grijă şi de mine?

  Cu lacrimi în ochi şi cu sufletul zdrobit, am privit din nou imaginea tristă, urmele despărţirii, ţărâna noului mormânt. Dar ceva ce nu observasem încă mi-a atras atenţia: din spatele dealului răsărea soarele şi îşi trimitea primele raze asupra cimitirului.

  Dumnezeu mi-a răspuns! A arătat inimii mele descurajate razele soarelui care era acolo din prima clipă a zilei care începea, dar eu nu l-am văzut din cauza dealului. În spatele anumitor obstacole şi gânduri din mintea noastră, Hristos este prezent mereu, chiar dacă de multe ori ochii scăldaţi în lacrimi nu văd dincolo. Totuşi razele Sale strălucitoare vestesc încurajarea: Sunt aici lângă tine, te iubesc!

  Pentru mine, realitatea acelei clipe mi-a adus o speranţă nouă, speranţa încurajatoare a învierii. Am recitit făgăduinţa primită pentru anul acesta: „Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare; te voi logodi cu Mine prin credin-cioşie şi vei cunoaşte pe Domnul!” (Osea 2:19,20)

  Mulţumesc, Doamne, că Te gândeşti la mine, mulţumesc că sunt logodnica Ta, prin bunătate şi îndurare. Mulţumesc că într-o zi vei veni să mă iei la Tine, ca Mire al meu, ca Domn al domnilor şi Rege al regilor.

  Mă rog ca speranţa veşnică a întâlnirii cu Mântuitorul să îţi umple inima. Poate fi un moment mai minunat decât acela pe care-l vei trăi atunci când Domnul Isus te va strânge în braţe şi va pune o cunună pe capul tău? îl iubeşti? îl aştepţi? îi deschizi braţele?

  Cheamă-L azi în viaţa ta şi culorile cenuşii ale vieţii tale vor fi luminate de El, care e Soarele veşnic.

  Katalin Szegedi, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...