Articolul precedentIsus, judecător drept
  Articolul următorBomba țarului

  Speranţă nouă

  Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine. (Isaia 60:1,2)

  Era început de primăvară. Într-o dimineaţă, stăteam la masa din bucătărie şi mă pregăteam pentru întâlnirea de dimineaţă cu Domnul. Privind pe fereastră dealul din faţa mea, mi s-a oprit privirea pe un mormânt nou, aflat sub copacii abia înmuguriţi. Descurajată, am simţit că amărăciunea îmi cuprinde corpul şi sufletul. Atunci am început să vorbesc Domnului: Câţi oameni dragi mie sunt acoperiţi de ţărâna pământului şi câţi vor mai fi până când vei reveni? Câte lacrimi, câtă durere, încercări, ispite şi rupturi voi mai avea de trăit până când, într-o zi, îi voi vedea din nou, până când doliul se va sfârşi şi ne vei lua acasă? Eu unde voi fi? Vei avea grijă şi de mine?

  Cu lacrimi în ochi şi cu sufletul zdrobit, am privit din nou imaginea tristă, urmele despărţirii, ţărâna noului mormânt. Dar ceva ce nu observasem încă mi-a atras atenţia: din spatele dealului răsărea soarele şi îşi trimitea primele raze asupra cimitirului.

  Dumnezeu mi-a răspuns! A arătat inimii mele descurajate razele soarelui care era acolo din prima clipă a zilei care începea, dar eu nu l-am văzut din cauza dealului. În spatele anumitor obstacole şi gânduri din mintea noastră, Hristos este prezent mereu, chiar dacă de multe ori ochii scăldaţi în lacrimi nu văd dincolo. Totuşi razele Sale strălucitoare vestesc încurajarea: Sunt aici lângă tine, te iubesc!

  Pentru mine, realitatea acelei clipe mi-a adus o speranţă nouă, speranţa încurajatoare a învierii. Am recitit făgăduinţa primită pentru anul acesta: „Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare; te voi logodi cu Mine prin credin-cioşie şi vei cunoaşte pe Domnul!” (Osea 2:19,20)

  Mulţumesc, Doamne, că Te gândeşti la mine, mulţumesc că sunt logodnica Ta, prin bunătate şi îndurare. Mulţumesc că într-o zi vei veni să mă iei la Tine, ca Mire al meu, ca Domn al domnilor şi Rege al regilor.

  Mă rog ca speranţa veşnică a întâlnirii cu Mântuitorul să îţi umple inima. Poate fi un moment mai minunat decât acela pe care-l vei trăi atunci când Domnul Isus te va strânge în braţe şi va pune o cunună pe capul tău? îl iubeşti? îl aştepţi? îi deschizi braţele?

  Cheamă-L azi în viaţa ta şi culorile cenuşii ale vieţii tale vor fi luminate de El, care e Soarele veşnic.

  Katalin Szegedi, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Speranţă nouă - 2016. În spatele anumitor obstacole şi gânduri din mintea noastră, Hristos este prezent mereu, chiar dacă de multe ori ochii scăldaţi în lacrimi nu văd dincolo. Totuşi razele Sale strălucitoare vestesc încurajarea: Sunt aici lângă tine, te iubesc!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...