Articolul precedentDoar prin har
  Articolul următorCum ajungem la predicatori

  Rugaţi-vă neîncetat

  Rugaţi-vă neîncetat. (1 Tesaloniceni 5:17)

  Un pasaj inspirat spune: „Adesea, în îngrijirea bolnavilor, se acordă prea multă atenţie unor aspecte minore, în timp ce este uitată marea nevoie a pacienţilor după adevărurile măreţe, mântuitoare ale Evangheliei, care ar trebui să lucreze atât asupra sufletului, cât şi a trupului. Când neglijaţi să vă rugaţi pentru cei bolnavi, îi lipsiţi de marile binecuvântări; căci îngerii lui Dumnezeu aşteaptă să slujească acestor suflete, ca răspuns la cererile voastre. Cei care cunosc adevărul trebuie să caute, pe orice cale cu putinţă, pe orice cale plăcută, să descopere puterea harului Domnului Isus Hristos. Pe măsură ce exemplifică adevărul zi de zi în umblarea lor şi în vorbirea lor, ei vor exercita o influenţă sfântă, iar harul lui Hristos va coopera cu efortul omenesc. Lucrând în mod inteligent pentru refacerea trupului şi a sufletului afectat de păcat, ei vor fi adevăraţi împreună-lucrători cu Hristos şi vor fi unelte în mâinile Sale, pentru a-I aduce laudă şi a-I vesti mântuirea.” (Ellen G. White, Lucrarea misionară medicală, p. 185)

  Eram de serviciu în spital şi aveam foarte multă treabă. Dintre toţi bolnavii, unul singur ne-a creat probleme. Operat de neoplasm laringian, era apreciat pentru că era foarte calm, liniştit, curat şi cu bun-simţ. La ora 21:30 începe să sângereze din formaţiunea tumorală. Anunţ imediat serviciul ATI (reanimare), aplicăm măsurile de urgenţă şi la ora 23 se opreşte sângerarea. Cu tot tratamentul efectuat, începe un nou episod de sângerare la ora 0:45 şi ţine până la ora 1. Bolnavul începe să se agite şi, prin semne, mă întreabă ce se întâmplă cu el.

  Atunci, sunt inspirată să îi spun cu putere: „Rugaţi-vă neîncetat lui Dumnezeu, pentru că numai El mai poate face o minune. Din punct de vedere omenesc vi s-a făcut tot ce s-a putut: antibiotic, cortizon, sânge, plasmă, perfuzie, oxigen…” Duhul lui Dumnezeu a lucrat. Până dimineaţă a adormit cu mâinile apropiate, rugându-se mereu.

  A ne ruga neîncetat este valabil nu numai în perioada de boală fizică, ci şi în probleme emoţionale sau spirituale. Poate azi eşti prea împovărată cu treburile casnice sau la serviciu, te încurajez să ceri puterea de a fi calmă şi liniştită. Chiar dacă vine o „furtună”, să te găsească rugându-te neîncetat. Dumnezeu are soluţii pentru toate problemele tale. Când soluţiile noastre se termină, ale Lui abia încep. Mai are mii de căi acolo unde noi nu mai avem niciuna.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...