Rugaţi-vă neîncetat

Rugaţi-vă neîncetat. (1 Tesaloniceni 5:17)

Un pasaj inspirat spune: „Adesea, în îngrijirea bolnavilor, se acordă prea multă atenţie unor aspecte minore, în timp ce este uitată marea nevoie a pacienţilor după adevărurile măreţe, mântuitoare ale Evangheliei, care ar trebui să lucreze atât asupra sufletului, cât şi a trupului. Când neglijaţi să vă rugaţi pentru cei bolnavi, îi lipsiţi de marile binecuvântări; căci îngerii lui Dumnezeu aşteaptă să slujească acestor suflete, ca răspuns la cererile voastre. Cei care cunosc adevărul trebuie să caute, pe orice cale cu putinţă, pe orice cale plăcută, să descopere puterea harului Domnului Isus Hristos. Pe măsură ce exemplifică adevărul zi de zi în umblarea lor şi în vorbirea lor, ei vor exercita o influenţă sfântă, iar harul lui Hristos va coopera cu efortul omenesc. Lucrând în mod inteligent pentru refacerea trupului şi a sufletului afectat de păcat, ei vor fi adevăraţi împreună-lucrători cu Hristos şi vor fi unelte în mâinile Sale, pentru a-I aduce laudă şi a-I vesti mântuirea.” (Ellen G. White, Lucrarea misionară medicală, p. 185)

Eram de serviciu în spital şi aveam foarte multă treabă. Dintre toţi bolnavii, unul singur ne-a creat probleme. Operat de neoplasm laringian, era apreciat pentru că era foarte calm, liniştit, curat şi cu bun-simţ. La ora 21:30 începe să sângereze din formaţiunea tumorală. Anunţ imediat serviciul ATI (reanimare), aplicăm măsurile de urgenţă şi la ora 23 se opreşte sângerarea. Cu tot tratamentul efectuat, începe un nou episod de sângerare la ora 0:45 şi ţine până la ora 1. Bolnavul începe să se agite şi, prin semne, mă întreabă ce se întâmplă cu el.

Atunci, sunt inspirată să îi spun cu putere: „Rugaţi-vă neîncetat lui Dumnezeu, pentru că numai El mai poate face o minune. Din punct de vedere omenesc vi s-a făcut tot ce s-a putut: antibiotic, cortizon, sânge, plasmă, perfuzie, oxigen…” Duhul lui Dumnezeu a lucrat. Până dimineaţă a adormit cu mâinile apropiate, rugându-se mereu.

A ne ruga neîncetat este valabil nu numai în perioada de boală fizică, ci şi în probleme emoţionale sau spirituale. Poate azi eşti prea împovărată cu treburile casnice sau la serviciu, te încurajez să ceri puterea de a fi calmă şi liniştită. Chiar dacă vine o „furtună”, să te găsească rugându-te neîncetat. Dumnezeu are soluţii pentru toate problemele tale. Când soluţiile noastre se termină, ale Lui abia încep. Mai are mii de căi acolo unde noi nu mai avem niciuna.

Ancuţa Maria, Roman, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor