Articolul precedentDoar prin har
  Articolul următorCum ajungem la predicatori

  Rugaţi-vă neîncetat

  Rugaţi-vă neîncetat. (1 Tesaloniceni 5:17)

  Un pasaj inspirat spune: „Adesea, în îngrijirea bolnavilor, se acordă prea multă atenţie unor aspecte minore, în timp ce este uitată marea nevoie a pacienţilor după adevărurile măreţe, mântuitoare ale Evangheliei, care ar trebui să lucreze atât asupra sufletului, cât şi a trupului. Când neglijaţi să vă rugaţi pentru cei bolnavi, îi lipsiţi de marile binecuvântări; căci îngerii lui Dumnezeu aşteaptă să slujească acestor suflete, ca răspuns la cererile voastre. Cei care cunosc adevărul trebuie să caute, pe orice cale cu putinţă, pe orice cale plăcută, să descopere puterea harului Domnului Isus Hristos. Pe măsură ce exemplifică adevărul zi de zi în umblarea lor şi în vorbirea lor, ei vor exercita o influenţă sfântă, iar harul lui Hristos va coopera cu efortul omenesc. Lucrând în mod inteligent pentru refacerea trupului şi a sufletului afectat de păcat, ei vor fi adevăraţi împreună-lucrători cu Hristos şi vor fi unelte în mâinile Sale, pentru a-I aduce laudă şi a-I vesti mântuirea.” (Ellen G. White, Lucrarea misionară medicală, p. 185)

  Eram de serviciu în spital şi aveam foarte multă treabă. Dintre toţi bolnavii, unul singur ne-a creat probleme. Operat de neoplasm laringian, era apreciat pentru că era foarte calm, liniştit, curat şi cu bun-simţ. La ora 21:30 începe să sângereze din formaţiunea tumorală. Anunţ imediat serviciul ATI (reanimare), aplicăm măsurile de urgenţă şi la ora 23 se opreşte sângerarea. Cu tot tratamentul efectuat, începe un nou episod de sângerare la ora 0:45 şi ţine până la ora 1. Bolnavul începe să se agite şi, prin semne, mă întreabă ce se întâmplă cu el.

  Atunci, sunt inspirată să îi spun cu putere: „Rugaţi-vă neîncetat lui Dumnezeu, pentru că numai El mai poate face o minune. Din punct de vedere omenesc vi s-a făcut tot ce s-a putut: antibiotic, cortizon, sânge, plasmă, perfuzie, oxigen…” Duhul lui Dumnezeu a lucrat. Până dimineaţă a adormit cu mâinile apropiate, rugându-se mereu.

  A ne ruga neîncetat este valabil nu numai în perioada de boală fizică, ci şi în probleme emoţionale sau spirituale. Poate azi eşti prea împovărată cu treburile casnice sau la serviciu, te încurajez să ceri puterea de a fi calmă şi liniştită. Chiar dacă vine o „furtună”, să te găsească rugându-te neîncetat. Dumnezeu are soluţii pentru toate problemele tale. Când soluţiile noastre se termină, ale Lui abia încep. Mai are mii de căi acolo unde noi nu mai avem niciuna.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Rugaţi-vă neîncetat - 2016. A ne ruga neîncetat este valabil nu numai în perioada de boală fizică, ci şi în probleme emoţionale sau spirituale. Poate azi eşti prea împovărată cu treburile casnice sau la serviciu, te încurajez să ceri puterea de a fi calmă şi liniştită.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...