Articolul precedentFii curajos!
  Articolul următorOriginea păcatului este inexplicabilă

  Dumnezeu face tot (I)

  Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi. (Matei 21:22)

  Viaţa pe acest pământ este plină de situaţii prevăzute sau neprevăzute, care ne pun la încercare credinţa. Este ca şi cum, din când în când, suntem chemaţi la un examen al vieţii. Contează foate mult pregătirea de dinainte. Cultivăm o relaţie puternică cu Dumnezeu în vremuri bune? Aceasta ne va susţine în momentele grele.

  Mă aflam la medic cu fiica mea, care avea probleme la coloană, scolioză dorso-lombară-diastematomielie. Din păcate s-a născut cu boala aceasta. Am fost cu ea la un medic în Târgu-Mureş, care ne-a sugerat să stăm liniştiţi atâta timp cât ea nu are probleme.

  După câţiva ani, medicul de familie ne-a sfătuit să încercăm şi în altă parte. Aşa am ajuns la un medic ortoped din Arad, care, după investigaţiile făcute, a dat verdictul: „Doamnă, să nu vă cheltuiţi barai pe la doctori, puteţi merge şi la Dumnezeu că tot nu are ce să-i facă.” Am rămas fără nicio replică, dar am mers la Dumnezeu. M-am aşezat pe genunchi şi I-am spus Domnului: „Doamne, dacă medicii nu pot face nimic în dreptul ei, ştiu că Tu eşti cel mai bun şi cel mai mare Medic din lume. Ia-o pe Adelina în palmele Tale şi poartă-i de grijă!” Aceasta se întâmpla în luna septembrie 2012.

  O lună mai târziu, într-o dimineaţă, am plecat la serviciu. Am primit un telefon de la fiica mea, care mi-a spus: „Mami, nu pot să stau în picioare, mă doare burta rău şi îmi e amorţit piciorul stâng.” Am vrut să merg acasă, dar m-a încurajat că nu-i nevoie, că îi va trece… Din nefericire, situaţia s-a agravat. În seara aceea, am ajuns de urgenţă la un spital din Arad, pe mâna doctorului Moldovan Zenu, care, în dimineaţa următoare, a dus-o la sala de operaţie cu diagnosticul „apendicită”.

  După operaţie, medicul m-a chemat deoparte şi mi-a zis: „Doamnă, am veşti bune şi veşti rele. Fiica dumneavoastră a avut apendicele inflamat, dar i l-am scos. A mai avut un chist hematic, de mărimea unui ou la ovarul drept, care s-a perforat şi s-a împrăştiat printre intestine. Am curăţat tot ce am putut. Partea rea este că i-am găsit o malformaţie pe intestin, diverticul Meckel, care e foarte inflamat. Trebuie operată din nou.” După şapte săptămâni, eram din nou la spital pentru cea de-a doua operaţie a fiicei mele. Am mers cu inima destul de strânsă. Dar ne-am rugat şi am predat totul în mâna Domnului.

  Câţiva prieteni deosebiţi ne-au fost alături şi s-au rugat pentru familia noastră, iar Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat. Credinţa a fost răsplătită.

  Daria Ivasco, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...