Articolul precedentFii curajos!
  Articolul următorOriginea păcatului este inexplicabilă

  Dumnezeu face tot (I)

  Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi. (Matei 21:22)

  Viaţa pe acest pământ este plină de situaţii prevăzute sau neprevăzute, care ne pun la încercare credinţa. Este ca şi cum, din când în când, suntem chemaţi la un examen al vieţii. Contează foate mult pregătirea de dinainte. Cultivăm o relaţie puternică cu Dumnezeu în vremuri bune? Aceasta ne va susţine în momentele grele.

  Mă aflam la medic cu fiica mea, care avea probleme la coloană, scolioză dorso-lombară-diastematomielie. Din păcate s-a născut cu boala aceasta. Am fost cu ea la un medic în Târgu-Mureş, care ne-a sugerat să stăm liniştiţi atâta timp cât ea nu are probleme.

  După câţiva ani, medicul de familie ne-a sfătuit să încercăm şi în altă parte. Aşa am ajuns la un medic ortoped din Arad, care, după investigaţiile făcute, a dat verdictul: „Doamnă, să nu vă cheltuiţi barai pe la doctori, puteţi merge şi la Dumnezeu că tot nu are ce să-i facă.” Am rămas fără nicio replică, dar am mers la Dumnezeu. M-am aşezat pe genunchi şi I-am spus Domnului: „Doamne, dacă medicii nu pot face nimic în dreptul ei, ştiu că Tu eşti cel mai bun şi cel mai mare Medic din lume. Ia-o pe Adelina în palmele Tale şi poartă-i de grijă!” Aceasta se întâmpla în luna septembrie 2012.

  O lună mai târziu, într-o dimineaţă, am plecat la serviciu. Am primit un telefon de la fiica mea, care mi-a spus: „Mami, nu pot să stau în picioare, mă doare burta rău şi îmi e amorţit piciorul stâng.” Am vrut să merg acasă, dar m-a încurajat că nu-i nevoie, că îi va trece… Din nefericire, situaţia s-a agravat. În seara aceea, am ajuns de urgenţă la un spital din Arad, pe mâna doctorului Moldovan Zenu, care, în dimineaţa următoare, a dus-o la sala de operaţie cu diagnosticul „apendicită”.

  După operaţie, medicul m-a chemat deoparte şi mi-a zis: „Doamnă, am veşti bune şi veşti rele. Fiica dumneavoastră a avut apendicele inflamat, dar i l-am scos. A mai avut un chist hematic, de mărimea unui ou la ovarul drept, care s-a perforat şi s-a împrăştiat printre intestine. Am curăţat tot ce am putut. Partea rea este că i-am găsit o malformaţie pe intestin, diverticul Meckel, care e foarte inflamat. Trebuie operată din nou.” După şapte săptămâni, eram din nou la spital pentru cea de-a doua operaţie a fiicei mele. Am mers cu inima destul de strânsă. Dar ne-am rugat şi am predat totul în mâna Domnului.

  Câţiva prieteni deosebiţi ne-au fost alături şi s-au rugat pentru familia noastră, iar Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat. Credinţa a fost răsplătită.

  Daria Ivasco, Banat

  Dumnezeu face tot (I) - 2016. M-am aşezat pe genunchi şi I-am spus Domnului: „Doamne, dacă medicii nu pot face nimic în dreptul ei, ştiu că Tu eşti cel mai bun şi cel mai mare Medic din lume. Ia-o pe Adelina în palmele Tale şi poartă-i de grijă!”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...