Articolul precedentEgoismul, rădăcina păcatului
  Articolul următorPrivind cu alți ochi

  Dumnezeu face tot (II)

  Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-Ţi urechea la cererile mele! Ascultă-mă în credincioşia şi dreptatea Ta! (Psalmii 143:1)

  Era în luna decembrie a anului 2012, când fiica noastră avea şapte săptămâni de la prima operaţie şi intrase în a doua, pentru diverticul Meckel. Din nou, medicul m-a luat deoparte şi mi-a zis: „Doamnă, am un prieten la Bucureşti…, este unul dintre cei mai buni medici ortopezi pediatri din Romania. Vreau să mergi cu fiica ta la el. Nu pot să spun dacă o să rezolve tot, dar aş vrea s-o vadă. Vorbesc eu cu el…” Aşa că, în aprilie 2013, am ajuns în Bucureşti, la Spitalul „Marie Curie”, la domnul profesor Burnei Gheorghe. După multe amânări şi investigaţii, s-a hotărât data operaţiei: 6 noiembrie. Era o operaţie costisitoare, fiind vorba şi de câteva şuruburi şi tije.

  Am plecat cu emoţii pe un drum necunoscut, neştiind cum vom veni înapoi – pe picioare sau într-un cărucior cu rotile. O doamnă doctor neurolog, asistent universitar, care a consultat-o pe fiica mea, mi-a spus: „N-am mai întâlnit un astfel de caz. Mi se pare atât de interesant. Nu ştiu ce aş face dacă ar fi fiica mea, dacă aş opera-o sau nu… Ştiti că poate fi mai rău după operaţie?” Dar trebuia să facem ceva. Starea fiicei mele se agravase între timp, iar amorţelile de picior erau din ce în ce mai dese. Nu simţea când palpa, nu simţea dacă era rece sau cald etc.

  Multe persoane s-au rugat pentru noi, pentru fiica mea şi pentru domnul profesor. Chiar şi prieteni din alte confesiuni. Pe 27 noiembrie, a fost programată operaţia, o operaţie extrem de dificilă, la un diagnostic foarte rar întâlnit în lume: diastematomielie. Scolioză-dorso-lombară. Avea lipsă de os pe o parte a măduvei, iar un pinten osos traversa canalul medular.

  După patru ore, am fost anunţată că operaţia e gata şi că totul a decurs bine. După trei zile de la operaţie, am stat de vorbă cu profesorul, care mi-a spus că în România nu s-a mai operat un astfel de caz şi că va cerceta dacă s-a mai făcut la nivel mondial o astfel de operaţie. Nu se mai făcuse. A fost prima operaţie de acest gen din lume. Modul în care a lucrat Dumnezeu şi felul în care a condus lucrurile a fost extraordinar.

  Dacă această operaţie nu avea loc, se ajungea la paralizie şi chiar la moarte prematură, li mulţumesc Domnului pentru că mi-a ocrotit fiica pentru a treia oară. Profesoara ei de gimnastică medicală, auzind experienţa, a spus: „Adelina, Doamne-Doamne are un plan cu tine. Să nu uiţi asta niciodată!” După această experienţă, pot spune cu toată convingerea că: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26). Dumnezeu face totul, iar ce face El este minunat.

  Daria Ivasco, Banat

  Dumnezeu face tot (II) - 2016. După patru ore, am fost anunţată că operaţia e gata şi că totul a decurs bine. După trei zile de la operaţie, am stat de vorbă cu profesorul, care mi-a spus că în România nu s-a mai operat un astfel de caz şi că va cerceta dacă s-a mai făcut la nivel mondial o astfel de operaţie.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...