Articolul precedentEgoismul, rădăcina păcatului
  Articolul următorPrivind cu alți ochi

  Dumnezeu face tot (II)

  Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-Ţi urechea la cererile mele! Ascultă-mă în credincioşia şi dreptatea Ta! (Psalmii 143:1)

  Era în luna decembrie a anului 2012, când fiica noastră avea şapte săptămâni de la prima operaţie şi intrase în a doua, pentru diverticul Meckel. Din nou, medicul m-a luat deoparte şi mi-a zis: „Doamnă, am un prieten la Bucureşti…, este unul dintre cei mai buni medici ortopezi pediatri din Romania. Vreau să mergi cu fiica ta la el. Nu pot să spun dacă o să rezolve tot, dar aş vrea s-o vadă. Vorbesc eu cu el…” Aşa că, în aprilie 2013, am ajuns în Bucureşti, la Spitalul „Marie Curie”, la domnul profesor Burnei Gheorghe. După multe amânări şi investigaţii, s-a hotărât data operaţiei: 6 noiembrie. Era o operaţie costisitoare, fiind vorba şi de câteva şuruburi şi tije.

  Am plecat cu emoţii pe un drum necunoscut, neştiind cum vom veni înapoi – pe picioare sau într-un cărucior cu rotile. O doamnă doctor neurolog, asistent universitar, care a consultat-o pe fiica mea, mi-a spus: „N-am mai întâlnit un astfel de caz. Mi se pare atât de interesant. Nu ştiu ce aş face dacă ar fi fiica mea, dacă aş opera-o sau nu… Ştiti că poate fi mai rău după operaţie?” Dar trebuia să facem ceva. Starea fiicei mele se agravase între timp, iar amorţelile de picior erau din ce în ce mai dese. Nu simţea când palpa, nu simţea dacă era rece sau cald etc.

  Multe persoane s-au rugat pentru noi, pentru fiica mea şi pentru domnul profesor. Chiar şi prieteni din alte confesiuni. Pe 27 noiembrie, a fost programată operaţia, o operaţie extrem de dificilă, la un diagnostic foarte rar întâlnit în lume: diastematomielie. Scolioză-dorso-lombară. Avea lipsă de os pe o parte a măduvei, iar un pinten osos traversa canalul medular.

  După patru ore, am fost anunţată că operaţia e gata şi că totul a decurs bine. După trei zile de la operaţie, am stat de vorbă cu profesorul, care mi-a spus că în România nu s-a mai operat un astfel de caz şi că va cerceta dacă s-a mai făcut la nivel mondial o astfel de operaţie. Nu se mai făcuse. A fost prima operaţie de acest gen din lume. Modul în care a lucrat Dumnezeu şi felul în care a condus lucrurile a fost extraordinar.

  Dacă această operaţie nu avea loc, se ajungea la paralizie şi chiar la moarte prematură, li mulţumesc Domnului pentru că mi-a ocrotit fiica pentru a treia oară. Profesoara ei de gimnastică medicală, auzind experienţa, a spus: „Adelina, Doamne-Doamne are un plan cu tine. Să nu uiţi asta niciodată!” După această experienţă, pot spune cu toată convingerea că: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26). Dumnezeu face totul, iar ce face El este minunat.

  Daria Ivasco, Banat

  Dumnezeu face tot (II) - 2016. După patru ore, am fost anunţată că operaţia e gata şi că totul a decurs bine. După trei zile de la operaţie, am stat de vorbă cu profesorul, care mi-a spus că în România nu s-a mai operat un astfel de caz şi că va cerceta dacă s-a mai făcut la nivel mondial o astfel de operaţie.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...