Este timpul să ne rugăm!

  Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7:14)

  Este timpul să ne rugăm! De ce? Pentru că, încetul cu încetul şi aproape imperceptibil, ne pierdem capacitatea de a crede într-un Mântuitor înviat, care Se implică activ în sudoarea şi noroiul vieţii noastre. Un Dumnezeu care este real şi care intervine! El a părăsit mormântul acum două mii de ani, dar noi am reuşit să-L îngropăm adânc, sub o grămadă de fleacuri aşa-zise religioase şi de conflicte care îl ţin departe de tot ce este semnificativ în viaţa noastră.

  Parcurgem toate formele necesare, spunem tot ce trebuie spus. Dar adevărul este că însetăm după legătura cu Dumnezeul cel viu! Şi cu toate că ne târâm până la biserică Sabat de Sabat, uscăciunea care s-a format sub faţadele noastre bine hidratate şi îngrijite înaintează mereu tot mai adânc. La suprafaţă arătăm bine, dar pe dinăuntru suntem pârjoliţi şi crăpaţi.

  Efectele arşiţei noastre spirituale sunt dureroase. Inimi împietrite. Limbi ascuţite. Feţe lungi şi schimonosite. Şi pretindem că suntem răscumpăraţi.

  O izolare nesănătoasă faţă de aceia pe care ar trebui să-i salvăm şi o dragoste de „adevăr” care se înalţă mai presus de dragostea pentru oameni ne tocesc capacitatea de a manifesta compasiune şi ne face „la fel de lipsiţi de Duhul lui Dumnezeu cum erau dealurile din Ghilboa de rouă şi de ploaie”. Acestea sunt simptomele unei boli pe care doar Isus o poate vindeca.

  Dragă soră, dacă eşti la fel de doritoare ca mine după acea experienţă a comuniunii cu Dumnezeu care să te elibereze de un creştinism cu numele, lipsit de putere, care să te aşeze faţă în faţă şi inimă lângă inimă cu Dumnezeul care tămăduieşte, atunci te invit să ne rugăm! Nimic altceva din ceea ce am face, am dezbate sau am teoretiza nu ne poate aduce redeşteptarea adevăratei evlavii, de care avem atâta nevoie. Eu cred că Dumnezeu ne cheamă astăzi la rugăciune aşa cum n-am mai făcut-o niciodată până acum.

  Te invit în această dimineaţă să experimentezi împreună cu mine una dintre cele mai mari făgăduinţe şi chemări la rugăciune de pe paginile Scripturii. Din textul de astăzi ai prins ce curs al acţiunii îi cere Dumnezeu poporului să urmeze? Ne cere să ne smerim, să ne rugăm, să căutăm faţa Lui şi să ne pocăim. Care este rezultatul promis? Rugăciuni ascultate, păcate iertate şi vindecare. Îţi mulţumim, Doamne, pentru această făgăduinţă fantastică. Totul depinde de marele dacă de la început.

  Silvia Ambăruş, Bacău, Moldova

  Este timpul să ne rugăm! - 2016. Este timpul să ne rugăm! De ce? Pentru că, încetul cu încetul şi aproape imperceptibil, ne pierdem capacitatea de a crede într-un Mântuitor înviat, care Se implică activ în sudoarea şi noroiul vieţii noastre. Un Dumnezeu care este real şi care intervine!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...