Domnul ne poartă de grijă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale… (Psalmii 91:11)

  Întotdeauna mi-am dorit ca primul copil să fie fetiţă şi, când am aflat că sunt însărcinată, eram sigură că va fi fetiţă. S-a constatat repede că e băieţel, iar după nouă luni ţineam în braţe un băieţel scump. După doi ani şi jumătate, am rămas însărcinată din nou şi am simţit că de data aceasta mi se împlineşte dorinţa inimii, că îmi ascultă Dumnezeu ruga şi îmi dă o fetiţă. Dar nici de data aceasta nu s-a întâmplat cum am dorit, aşa că şi al doilea copil a fost tot băieţel. Eram o mămică fericită. Nu m-am descurajat, nu L-am acuzat pe Dumnezeu, dar totuşi nu înţelegeam. Dumnezeu ne spune să cerem cu încredere şi El ne va asculta cererile. Iar mie Dumnezeu nu îmi ascultase cererea.

  Îmi iubeam foarte mult copiii şi eram conştientă că Dumnezeu ni i-a dat să-i creştem pentru slava Lui. Ei sunt ai noştri, dar nu în totalitate. Într-o zi, Dumnezeu ne va cere socoteală…

  Au trecut opt ani şi Dumnezeu îmi răspunde mereu la ceea ce atunci nu am înţeles. El mi-a dat băieţi ca să-mi întărească credinţa şi dependenţa de El, să mă înveţe să-I încredinţez total viaţa mea şi a copiilor mei.

  Am trecut prin multe experienţe, mai ales cu fiul cel mare, care s-a îmbolnăvit la vârsta de trei săptămâni. După o noapte de veghe, în timp ce îi dădeam medicamentul, i s-a oprit respiraţia, şi-a dat ochii peste cap, iar eu ţineam în braţe neputincioasă un copil pe jumătate mort. O altă experienţă am trăit-o atunci când, la vârsta de doi ani şi jumătate, a încercat să se urce pe raftul unui dulap, iar acesta a căzut peste el.

  Dumnezeu trimite îngerii să ne ocrotească adeseori. Am experimentat lucrul acesta atunci când, într-o iarnă, am vrut să ajungem la casa noastră de weekend, dar, din cauza zăpezii mari, nu am reuşit să urcăm cu maşina noastră şi am rugat o cunoştinţă să ne ducă la cabană. Soţul meu a aprins focul şi s-a întors la maşină să aducă bagajele, iar eu am rămas în cabană cu cei doi copii. Cel mare, care avea patru ani, a vrut imediat să meargă cu săniuţa. M-am gândit să îl las să iasă şi să-l supraveghez pe fereastră. L-am văzut cum şi-a dat drumul şi apoi a urcat înapoi. Am pus lemne pe foc, când, deodată, l-am auzit că plânge. Am deschis uşa şi l-am văzut ud din cap până în picioare. Căzuse în lacul îngheţat, vrând să vadă dacă mai trăiesc peştişorii. Cred că îngerul lui păzitor l-a ajutat să iasă atât de repede de acolo.

  Am înţeles că trebuie să încredinţez zilnic viaţa copiilor mei bunului Păstor, pentru că doar El îi poate ocroti. Doar în braţele Lui suntem în siguranţă, orice ar aduce viitorul.

  Timea Farago, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Domnul ne poartă de grijă - 2016. Am înţeles că trebuie să încredinţez zilnic viaţa copiilor mei bunului Păstor, pentru că doar El îi poate ocroti. Doar în braţele Lui suntem în siguranţă, orice ar aduce viitorul.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...