Domnul ne poartă de grijă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale… (Psalmii 91:11)

  Întotdeauna mi-am dorit ca primul copil să fie fetiţă şi, când am aflat că sunt însărcinată, eram sigură că va fi fetiţă. S-a constatat repede că e băieţel, iar după nouă luni ţineam în braţe un băieţel scump. După doi ani şi jumătate, am rămas însărcinată din nou şi am simţit că de data aceasta mi se împlineşte dorinţa inimii, că îmi ascultă Dumnezeu ruga şi îmi dă o fetiţă. Dar nici de data aceasta nu s-a întâmplat cum am dorit, aşa că şi al doilea copil a fost tot băieţel. Eram o mămică fericită. Nu m-am descurajat, nu L-am acuzat pe Dumnezeu, dar totuşi nu înţelegeam. Dumnezeu ne spune să cerem cu încredere şi El ne va asculta cererile. Iar mie Dumnezeu nu îmi ascultase cererea.

  Îmi iubeam foarte mult copiii şi eram conştientă că Dumnezeu ni i-a dat să-i creştem pentru slava Lui. Ei sunt ai noştri, dar nu în totalitate. Într-o zi, Dumnezeu ne va cere socoteală…

  Au trecut opt ani şi Dumnezeu îmi răspunde mereu la ceea ce atunci nu am înţeles. El mi-a dat băieţi ca să-mi întărească credinţa şi dependenţa de El, să mă înveţe să-I încredinţez total viaţa mea şi a copiilor mei.

  Am trecut prin multe experienţe, mai ales cu fiul cel mare, care s-a îmbolnăvit la vârsta de trei săptămâni. După o noapte de veghe, în timp ce îi dădeam medicamentul, i s-a oprit respiraţia, şi-a dat ochii peste cap, iar eu ţineam în braţe neputincioasă un copil pe jumătate mort. O altă experienţă am trăit-o atunci când, la vârsta de doi ani şi jumătate, a încercat să se urce pe raftul unui dulap, iar acesta a căzut peste el.

  Dumnezeu trimite îngerii să ne ocrotească adeseori. Am experimentat lucrul acesta atunci când, într-o iarnă, am vrut să ajungem la casa noastră de weekend, dar, din cauza zăpezii mari, nu am reuşit să urcăm cu maşina noastră şi am rugat o cunoştinţă să ne ducă la cabană. Soţul meu a aprins focul şi s-a întors la maşină să aducă bagajele, iar eu am rămas în cabană cu cei doi copii. Cel mare, care avea patru ani, a vrut imediat să meargă cu săniuţa. M-am gândit să îl las să iasă şi să-l supraveghez pe fereastră. L-am văzut cum şi-a dat drumul şi apoi a urcat înapoi. Am pus lemne pe foc, când, deodată, l-am auzit că plânge. Am deschis uşa şi l-am văzut ud din cap până în picioare. Căzuse în lacul îngheţat, vrând să vadă dacă mai trăiesc peştişorii. Cred că îngerul lui păzitor l-a ajutat să iasă atât de repede de acolo.

  Am înţeles că trebuie să încredinţez zilnic viaţa copiilor mei bunului Păstor, pentru că doar El îi poate ocroti. Doar în braţele Lui suntem în siguranţă, orice ar aduce viitorul.

  Timea Farago, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...