Când Dumnezeu te cheamă în lucrare

Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea! (Ezechiel 3:17)

Domnul Niculescu se ataşase de Biserica Adventistă după multe şi serioase cercetări, ca să afle care este adevărul. Când a înţeles că Sabatul este adevărata zi de închinare, s-a hotărât să păzească această zi sfântă. După aproape doi ani, fiind în vârstă de 80 de ani, a decedat. Am participat pe un ger năpraznic la oficierea înmormântării. Când am ajuns acasă, am avut un regret profund că nu vorbisem cu niciun membru al familiei lui, pentru a mă împrieteni şi a-i mai vizita. Dar Domnul S-a îngrijit ulterior să pot continua lucrarea fratelui Niculescu.

Într-o noapte, am avut un gând: Te vei întâlni în ceruri cu fratele Niculescu şi te va întreba: „Cum se poate sora Silvia? Ai stat aproape de familia mea şi nu te-ai putut duce la ai mei ca să se pregătească şi ei pentru a ne întâlni cu toţii în cer?” Am înţeles ce mă îndemna Domnul, aşa că, într-o duminică, am bătut la poarta familiei respective. A răspuns nora. Apoi am vorbit şi cu soţia. M-am recomandat, spunându-i că sunt soră de credinţă cu fratele Niculescu şi că Dumnezeu m-a trimis să continui lucrarea dânsului, căci în ceruri voi fi întrebată ce am făcut pentru cei rămaşi în viaţă. Soţia mi-a răspuns că este prea bătrână, dar că are o nepoată ingineră, care locuieşte cu fiica dânsei şi că, pe vremea când trăia soţul, le plăcea să stea de vorbă despre Dumnezeu. Mi-a dat adresa şi le-am vizitat. M-au primit tare bine! Am făcut seminare de Apocalipsa cu amândouă. După aproape doi ani, au încheiat legământul prin botez nepoata şi băiatul ei de 12 ani. După alţi doi ani, s-a botezat şi soţul nepoatei, iar după încă doi ani, fiind bolnavă, s-a decis şi fiica decedatului să intre în legământ cu Dumnezeu. Sper că, prin harul Domnului, ne vom întâlni cu toţii în cer şi vom povesti minunile lui Dumnezeu împreună cu fratele Niculescu.

A Lui să fie slava şi lauda! El îi iubeşte pe toţi oamenii şi doreşte să fie mântuiţi. În lucrarea aceasta avem şi noi un rol: ne-a chemat să fim partenerii Lui. El ne dă îndemnuri, ne crează ocazii şi ne trimite să mergem şi să le vorbim oamenilor despre El. Dacă nu aş fi ascultat îndemnul Lui să merg la familia aceasta, astăzi aş fi regretat. Dar, mulţumită lui Dumnezeu, El mi-a dat bucuria să mai câştig patru fraţi de credinţă. Ce favoare!

Domnul are un plan şi cu tine. Dă mai întâi atenţie îndemnurilor Sale, apoi dă-le ascultare! El vrea să te facă o ambasadoare a păcii şi a mântuirii. Vei experimenta bucuria mărturisirii aici, dar mai ales, gândeşte-te ce surprize vei avea în veşnicie!

Silvia Nuţă, Câmpina, Muntenia

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor