Articolul precedentHar sădit în suflet
  Articolul următorConvertiri în cartier

  Când Dumnezeu te cheamă în lucrare

  Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea! (Ezechiel 3:17)

  Domnul Niculescu se ataşase de Biserica Adventistă după multe şi serioase cercetări, ca să afle care este adevărul. Când a înţeles că Sabatul este adevărata zi de închinare, s-a hotărât să păzească această zi sfântă. După aproape doi ani, fiind în vârstă de 80 de ani, a decedat. Am participat pe un ger năpraznic la oficierea înmormântării. Când am ajuns acasă, am avut un regret profund că nu vorbisem cu niciun membru al familiei lui, pentru a mă împrieteni şi a-i mai vizita. Dar Domnul S-a îngrijit ulterior să pot continua lucrarea fratelui Niculescu.

  Într-o noapte, am avut un gând: Te vei întâlni în ceruri cu fratele Niculescu şi te va întreba: „Cum se poate sora Silvia? Ai stat aproape de familia mea şi nu te-ai putut duce la ai mei ca să se pregătească şi ei pentru a ne întâlni cu toţii în cer?” Am înţeles ce mă îndemna Domnul, aşa că, într-o duminică, am bătut la poarta familiei respective. A răspuns nora. Apoi am vorbit şi cu soţia. M-am recomandat, spunându-i că sunt soră de credinţă cu fratele Niculescu şi că Dumnezeu m-a trimis să continui lucrarea dânsului, căci în ceruri voi fi întrebată ce am făcut pentru cei rămaşi în viaţă. Soţia mi-a răspuns că este prea bătrână, dar că are o nepoată ingineră, care locuieşte cu fiica dânsei şi că, pe vremea când trăia soţul, le plăcea să stea de vorbă despre Dumnezeu. Mi-a dat adresa şi le-am vizitat. M-au primit tare bine! Am făcut seminare de Apocalipsa cu amândouă. După aproape doi ani, au încheiat legământul prin botez nepoata şi băiatul ei de 12 ani. După alţi doi ani, s-a botezat şi soţul nepoatei, iar după încă doi ani, fiind bolnavă, s-a decis şi fiica decedatului să intre în legământ cu Dumnezeu. Sper că, prin harul Domnului, ne vom întâlni cu toţii în cer şi vom povesti minunile lui Dumnezeu împreună cu fratele Niculescu.

  A Lui să fie slava şi lauda! El îi iubeşte pe toţi oamenii şi doreşte să fie mântuiţi. În lucrarea aceasta avem şi noi un rol: ne-a chemat să fim partenerii Lui. El ne dă îndemnuri, ne crează ocazii şi ne trimite să mergem şi să le vorbim oamenilor despre El. Dacă nu aş fi ascultat îndemnul Lui să merg la familia aceasta, astăzi aş fi regretat. Dar, mulţumită lui Dumnezeu, El mi-a dat bucuria să mai câştig patru fraţi de credinţă. Ce favoare!

  Domnul are un plan şi cu tine. Dă mai întâi atenţie îndemnurilor Sale, apoi dă-le ascultare! El vrea să te facă o ambasadoare a păcii şi a mântuirii. Vei experimenta bucuria mărturisirii aici, dar mai ales, gândeşte-te ce surprize vei avea în veşnicie!

  Silvia Nuţă, Câmpina, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...