Articolul precedentÎnțelegându-L corect pe Dumnezeu
  Articolul următorDublaţi porţiile!

  Dragă Adela

  Toate îşi au vremea lor… Naşterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei… iubitul îşi are vremea lui, şi urâtul îşi are vremea lui… (Eclesiastul 3:1,2,8)

  Aflu din ziare de moartea ta. Aveai 33 de ani şi te pregăteai să fii mamă.

  Ultima lună de sarcină. Ziarele scriu că aveai probleme de sănătate, că bebeluşul tău avea o malformaţie cardiacă, iar tu erai deprimată. E tot ce ştiu din presă. Dacă ţi-aş fi rămas prietenă până la capăt, aş fi ştiut adevărul de la tine. Dar prietenia noastră din liceu s-a pierdut prin hăţişurile timpului, ale grabei, ale superficialităţii, ale avalanşei de griji şi probleme ce survin pe măsură ce anii trec.

  Timpul pierdut e, de data asta, pierdut definitiv. Mi-ar fi plăcut să te cunosc în ipostaza de profesoară sau în cea de soţie. Mi-ar fi plăcut să îţi văd burtica şi să stăm de vorbă despre copiii noştri. Numai că pentru tine timpul s-a oprit. Pentru mine, viaţa merge mai departe. Ar fi însă nedrept faţă de tine să-mi continui viaţa fără să mă opresc şi să învăţ lecţia pe care mi-o dai murind. Paradoxal, moartea ta mă învaţă o lecţie despre viaţă. O lecţie despre ziua de azi, care ne este dată în dar, şi o lecţie despre ziua de mâine, care nu ne aparţine. O lecţie despre prietenia care nu merită irosită şi despre relaţiile care cer timp, respect şi iubire.

  De la tine, dragă Adela, învăţ să-mi preţuiesc copiii şi să mă joc, să cânt, să ţopăi cu ei azi, pentru că ei mi-au fost încredinţaţi doar pentru o vreme, învăţ că azi e timpul să-mi sun părinţii şi bunicii de departe pentru a le spune că îi iubesc şi pentru a le mulţumi pentru iubirea şi grija lor. Învăţ că acum e momentul să-mi sun prietenele care, printre griji, copii şi pamperşi, abia aşteaptă un gând, o atenţie, o încurajare. Învăţ că până şi pentru prietenele mele de departe pot înălţa o rugăciune chiar azi. Învăţ că acum e momentul să pregătesc o plăcintă cu mere pentru soţul meu.

  De ce e nevoie ca oamenii să moară pentru a înţelege că viaţa nu ne aparţine, că tot ce suntem şi tot ce avem vine de la Tata, de sus? A murit Adela pentru ca eu să mă trezesc la viaţă. Pentru ca eu să mă opresc şi să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru familia mea, pentru cerul încă albastru din viaţa mea, pentru iubirea celor de lângă mine, pentru problemele şi încercările care mă ajută să cresc, pentru norii deznădejdii care mă învaţă să sper, pentru viaţa pe care am primit-o şi pentru cel mai minunat dar: ziua de azi.

  Dragă Adela, chiar dacă scrisoarea asta e o scrisoare scrisă prea târziu, aş fi vrut să ştii că moartea ta m-a învăţat să preţuiesc viaţa, oamenii, florile şi fluturii, iubirea ce mi se oferă şi ziua de azi. Poate o vom lua de la capăt acolo, sus.

  Anca Porumb, Bacău, Moldova

  Dragă Adela - 2016. De la tine, dragă Adela, învăţ să-mi preţuiesc copiii şi să mă joc, să cânt, să ţopăi cu ei azi, pentru că ei mi-au fost încredinţaţi doar pentru o vreme, învăţ că azi e timpul să-mi sun părinţii şi bunicii de departe pentru a le spune că îi iubesc şi pentru a le mulţumi pentru iubirea şi grija lor.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...