Articolul precedentÎnțelegându-L corect pe Dumnezeu
  Articolul următorDublaţi porţiile!

  Dragă Adela

  Toate îşi au vremea lor… Naşterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei… iubitul îşi are vremea lui, şi urâtul îşi are vremea lui… (Eclesiastul 3:1,2,8)

  Aflu din ziare de moartea ta. Aveai 33 de ani şi te pregăteai să fii mamă.

  Ultima lună de sarcină. Ziarele scriu că aveai probleme de sănătate, că bebeluşul tău avea o malformaţie cardiacă, iar tu erai deprimată. E tot ce ştiu din presă. Dacă ţi-aş fi rămas prietenă până la capăt, aş fi ştiut adevărul de la tine. Dar prietenia noastră din liceu s-a pierdut prin hăţişurile timpului, ale grabei, ale superficialităţii, ale avalanşei de griji şi probleme ce survin pe măsură ce anii trec.

  Timpul pierdut e, de data asta, pierdut definitiv. Mi-ar fi plăcut să te cunosc în ipostaza de profesoară sau în cea de soţie. Mi-ar fi plăcut să îţi văd burtica şi să stăm de vorbă despre copiii noştri. Numai că pentru tine timpul s-a oprit. Pentru mine, viaţa merge mai departe. Ar fi însă nedrept faţă de tine să-mi continui viaţa fără să mă opresc şi să învăţ lecţia pe care mi-o dai murind. Paradoxal, moartea ta mă învaţă o lecţie despre viaţă. O lecţie despre ziua de azi, care ne este dată în dar, şi o lecţie despre ziua de mâine, care nu ne aparţine. O lecţie despre prietenia care nu merită irosită şi despre relaţiile care cer timp, respect şi iubire.

  De la tine, dragă Adela, învăţ să-mi preţuiesc copiii şi să mă joc, să cânt, să ţopăi cu ei azi, pentru că ei mi-au fost încredinţaţi doar pentru o vreme, învăţ că azi e timpul să-mi sun părinţii şi bunicii de departe pentru a le spune că îi iubesc şi pentru a le mulţumi pentru iubirea şi grija lor. Învăţ că acum e momentul să-mi sun prietenele care, printre griji, copii şi pamperşi, abia aşteaptă un gând, o atenţie, o încurajare. Învăţ că până şi pentru prietenele mele de departe pot înălţa o rugăciune chiar azi. Învăţ că acum e momentul să pregătesc o plăcintă cu mere pentru soţul meu.

  De ce e nevoie ca oamenii să moară pentru a înţelege că viaţa nu ne aparţine, că tot ce suntem şi tot ce avem vine de la Tata, de sus? A murit Adela pentru ca eu să mă trezesc la viaţă. Pentru ca eu să mă opresc şi să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru familia mea, pentru cerul încă albastru din viaţa mea, pentru iubirea celor de lângă mine, pentru problemele şi încercările care mă ajută să cresc, pentru norii deznădejdii care mă învaţă să sper, pentru viaţa pe care am primit-o şi pentru cel mai minunat dar: ziua de azi.

  Dragă Adela, chiar dacă scrisoarea asta e o scrisoare scrisă prea târziu, aş fi vrut să ştii că moartea ta m-a învăţat să preţuiesc viaţa, oamenii, florile şi fluturii, iubirea ce mi se oferă şi ziua de azi. Poate o vom lua de la capăt acolo, sus.

  Anca Porumb, Bacău, Moldova

  Dragă Adela - 2016. De la tine, dragă Adela, învăţ să-mi preţuiesc copiii şi să mă joc, să cânt, să ţopăi cu ei azi, pentru că ei mi-au fost încredinţaţi doar pentru o vreme, învăţ că azi e timpul să-mi sun părinţii şi bunicii de departe pentru a le spune că îi iubesc şi pentru a le mulţumi pentru iubirea şi grija lor.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...