Ce să facem cu singurătatea

  Cei sădiţi în Casa Domnului… aduc roade şi la bătrâneţe; sunt plini de suc şi verzi. (Psalmii 92:13,14)

  Mulţi dintre noi, cei care ne găsim în ultima etapă a vieţii, dorim să depăşim inutilitatea şi ne luptăm să nu fim doborâţi de această stare. Aflându-mă în această situaţie şi fiind încă o persoană activă, aveam dorinţa de a veni în ajutorul celor mai singuri decât mine.

  Am început să vizitez persoane mai în vârstă, pe care le cunoscusem din tinereţe. Am văzut că lucrul acesta era benefic din ambele sensuri: le făcea bine şi lor, dar şi mie. Pentru că activitatea a luat amploare, am fost nevoită să fac planificări. În ziua de luni, vizitam o familie cu care începusem să studiez Biblia, iar în restul zilelor, alte persoane. Îmi rămăsese ziua de duminică şi mă gândeam ce să fac cu ea ca să n-o las liberă. Am planificat deci să fie ziua în care să ne strângem la mine acasă câteva prietene, surori de credinţă şi câteva doamne din cartier. La întâlniri, discutam despre problemele cu care se confruntau, şi nu erau puţine, probleme a căror rezolvare ne depăşea. Aşa că am ales calea cea mai prielnică: rugăciunea.

  O problemă arzătoare a fost dată de faptul că una dintre doamne fusese trimisă în şomaj, o situaţie grea pentru familie, fiindcă erau şi doi copii de crescut. Am trecut acest caz pe lista de rugăciune şi am aşteptat ca Dumnezeu să rezolve situaţia. Aşteptarea n-a durat mult, căci, la a doua întâlnire, în timp ce ne rugam, gândul mi s-a oprit asupra unei cunoştinţe care conducea o secţie de croitorie. După ce ne-am ridicat de la rugăciune, am sunat imediat şi am întrebat-o dacă ar avea un post liber. M-a întrebat dacă persoana ştie să coasă la maşină. Nu ştia. Înainte de şomaj, lucrase la o întreprindere de piese mecanice. Am insistat, făcând apel la bunăvoinţa cunoştinţei mele, iar aceasta a acceptat să o ia de probă o lună de zile. I-am mulţumit lui Dumnezeu că ne-a ascultat rugăciunea. Doamna s-a integrat repede şi a fost angajată definitiv. Mişcată de intervenţia lui Dumnezeu, doamna L-a acceptat în viaţa ei, urmându-L cu credincioşie.

  O altă doamnă care venea la întâlnirea noastră de rugăciune, fiind casnică, s-a hotărât să urmeze un colegiu pedagogic. După absolvire, era în căutarea unui loc de muncă potrivit cu pregătirea pe care a dobândit-o şi l-a găsit. Predă într-o şcoală creştină. Sunt câţiva ani de când nu ne-am mai văzut, dar de curând am întâlnit-o într-o biserică adventistă pe care am vizitat-o într-o ocazie specială. Bucuria a fost de ambele părţi. Dumnezeu a intervenit şi în cazul ei.

  Şi totul a pornit de la întrebarea: Ce să facem cu sigurătatea?

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Ce să facem cu singurătatea - 2016. Mulţi dintre noi, cei care ne găsim în ultima etapă a vieţii, dorim să depăşim inutilitatea şi ne luptăm să nu fim doborâţi de această stare. Aflându-mă în această situaţie şi fiind încă o persoană activă, aveam dorinţa de a veni în ajutorul celor mai singuri decât mine.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...