Solie la timpul potrivit

  Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea şi orbilor, căpătarea vederii, să dau drumul celor apăsaţi. (Luca 4:18)

  Mulţumesc Domnului Isus Hristos, care m-a iubit atât de mult, m-a găsit acolo unde eram, m-a vindecat şi m-a eliberat. Mi-a dat binecuvântări mai multe decât meritam şi gândeam. Darurile acestea mă fac recunoscătoare şi mă îndeamnă să împărtăşesc şi altora bunătăţile lui Dumnezeu.

  M-am bucurat când, la biserica locală, urma să aibă loc o evanghelizare medicală. Ocazia aceasta m-a determinat să mă rog mai mult decât în alte ocazii pentru vecinii mei, ca ei să poată şi să vrea să participe. Am avut un îndemn puternic din partea Duhului Sfânt, care-mi spunea: „Mergi acum la vecinii tăi şi invită-i, căci acum şi aici este cea mai mare nevoie de tine!” Am plecat cu invitaţii la vecina care mă solicitase de multe ori când avea nevoie de injecţii sau când trebuia să îi verific glicemia sau tensiunea arterială. Am găsit-o acasă, dar nu era singură. Un vecin care se mutase recent lângă casa ei venise în vizită. Am ştiut atunci că venisem pentru domnul acela. Vecina mea era prea în vârstă şi foarte bolnavă pentru a mai putea să iasă din casă. Le-am dat invitaţiile, iar ea, care nu putea să meargă, l-a îndemnat pe vecinul ei să participe. Ea ştia că eu îi doream mereu binele şi i-a mărturisit lucrul acesta şi vecinului.

  Domnul acela a acceptat invitaţia şi a mers împreună cu familia mea la biserică. Am fost în fiecare seară, timp de şase zile. Omul ne-a mulţumit pentru disponibilitatea noastră, ne-a declarat că a fost foarte încântat şi că doreşte să participe la biserica noastră. Ne-a mai vizitat în alte trei sâmbete şi şi-a exprimat dorinţa de a participa la studii biblice. La biserică, a primit mai multe cărţi scrise de Ellen White. Îi place mult să citească şi a fost foarte încântat de cărţile primite.

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru lumina primită. Suntem privilegiate şi, în acelaşi timp, responsabile. Haideţi să folosim astăzi ocaziile oferite de Dumnezeu. Să ne rugăm şi să lucrăm pentru semenii noştri.

  „Sunt mulţi oameni care au nevoie de lucrarea unor inimi iubitoare de creştini. Mulţi oameni ruinaţi ar fi putut totuşi să fie salvaţi dacă vecinii lor, oameni obişnuiţi, ar fi făcut un efort personal pentru ei. Mulţi aşteaptă ca cineva să li se adreseze direct. Chiar în familie, între vecini, în oraşul în care trăim, este de lucru pentru noi ca misionari ai lui Hristos” (Hristos, Lumina lumii, p. 109).

  Lenuţa Feraru, Oneşti, Moldova

  Solie la timpul potrivit - 2016. Sunt mulţi oameni care au nevoie de lucrarea unor inimi iubitoare de creştini. Mulţi oameni ruinaţi ar fi putut totuşi să fie salvaţi dacă vecinii lor, oameni obişnuiţi, ar fi făcut un efort personal pentru ei. Mulţi aşteaptă ca cineva să li se adreseze direct. Chiar în familie, între vecini, în oraşul în care trăim, este de lucru pentru noi ca misionari ai lui Hristos
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...