Articolul precedentPunctul culminant al amăgirii
  Articolul următorDăruind din inimă

  Operaţia (I)

  Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. (Plângerile lui Ieremia 3:26)

  Ca mamă singură, mi-a fost foarte greu să-mi cresc cele două fiice cu salariul de profesoară, timp de 17 ani. Dar cel mai greu moment a fost când fiica cea mare, la numai 20 de ani, studentă la Facultatea de Drept şi fără bursă de studii, a trebuit să suporte o operaţie care costa 7000 de euro.

  Nu aveam banii aceştia, nici casă, nici maşină sau alte bunuri pe care să le putem vinde, nici măcar şansa vreunui împrumut de la bancă.

  M-am rugat fierbinte împreună cu prietena mea din America. Ea îi făcuse chemare fiicei mele pentru a se opera în Statele Unite, dar nu a primit viză.

  Ştiind că toate resursele sunt la Domnul, m-am rugat să am pace şi linişte, răbdare şi încredere. Am lăsat toate grijile la picioarele Lui şi am aşteptat. Am văzut cu uimire cum funcţionează solidaritatea umană şi cum empatizează oamenii atunci când cineva se află în suferinţă. Dumnezeu are multe căi nebănuite, acolo unde omul nu vede niciuna.

  Când mai era doar puţin timp până la operaţie, şi cum nu reuşisem să strâng decât mai puţin de jumătate din banii necesari, am început să intru în panică. În perioada aceea de frământare, o fostă colegă de serviciu, profesoară de religie ortodoxă, al cărei soţ este preot, m-a invitat la ea acasă.

  – Ce casă frumoasă aveţi! am exclamat cu admiraţie.

  – Oh, a durat nouă ani până am construit-o!

  – Da, dar aţi avut banii necesari!

  – Nu, dar prietenii ne-au împrumutat fără să ne ceară dobândă.

  – O, ce n-aş da să am şi eu nişte prieteni ca ai voştri! am zis oftând.

  – Care este problema? Ce s-a întâmplat?

  I-am explicat Mirelei necazul meu, iar ea mi-a spus zâmbind:

  – Nu vă îngrijoraţi, vă vom ajuta noi cu banii necesari, aşa cum şi noi am fost ajutaţi.

  Colegii ştiau că eu sunt adventistă şi doreau să vadă cum mă va ajuta biserica mea. Dumnezeu a lucrat în aşa fel încât n-am mai avut nevoie să împrumut niciun ban. Cu o zi înainte de operaţie, am fost întrebată de colegi:

  – A putut Dumnezeul tău să-ţi facă rost de bani?

  – Cu siguranţă. Mare este Dumnezeu!

  Deşi nu meritam, El a fost credincios ca întotdeauna şi nu m-a lăsat să lupt de una singură. Aceasta a fost o nouă oportunitate de evanghelizare, când toţi ochii erau îndreptaţi asupra noastră ca să vadă ajutorul Domnului.

  Operaţia a avut succes, iar noi am oferit cu acea ocazie, la spital, mai multe cărţi Viaţa lui Iisus şi Tragedia veacurilor.

  Uzi Sora, Piteşti

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Dumnezeu are simțul umorului!

  M-am bucurat că Domnul răspunsese rugăciunii mele chiar înainte ca eu să o fi înălțat. Vedeți, eu mă rugasem după ce a sunat alarma la 17:30, dar sarcinile mele fuseseră deja stabilite la ora 17:00. Lui Dumnezeu Îi pasă! Să Îl căutăm întotdeauna!

  ADN religios

  Bunicul nu a acceptat niciodată credința bunicii, dar le-a spus întotdeauna copiilor să asculte de mama lor, pentru că ea știe ce este cel mai bine. Toți copiii bunicii au rămas credincioși învățăturilor bisericii pe care mama lor le-a prezentat-o, mulțumită credincioșiei ei în Domnul.

  Trăiește visul lui Dumnezeu

  Amintește-ți că planurile lui Dumnezeu sunt mult mai mărețe și mult mai sublime decât ale noastre, așa că cere-I lui Dumnezeu în fiecare zi să împlinească visurile pe care ți le-a oferit.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...