Nu vă îngrijoraţi

  Uitaţi-vă la păsările cerului… Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? (Matei 6:26)

  „Doamnă, vă daţi cu mine în trambulină?” De vreo săptămână, fetiţa cu părul ca de foc şi ochi căprui se ţinea după mine şi mă invita să mă joc cu ea în trambulină. Deşi inima mea ar fi vrut să ia parte la joc, inventam tot felul de scuze: ba că e târziu, ba că nu sunt echipată cum trebuie, ba că mă grăbesc să ajung acasă, ba că e prea frig… „In niciun caz, gândeam eu, nu mai sunt la vârsta copilăriei!”

  Însă perseverenţa fetei m-a învins. Într-una din zilele însorite ale toamnei târzii, am păşit curajoasă pe trambulină, împreună cu Valentina. Şi atunci s-a întâmplat ceva! Cu fiecare săritură, am simţit cum grijile dispar şi redevin copil. Simţeam cum soarele mă mângâia pe faţă şi îmi pătrundea în inimă, iar bucuria îmi inunda sufletul.

  Adesea, responsabilităţile, alergarea zilnică pentru supravieţuire şi grijile de un fel sau altul ne umbresc sufletul. Îl întunecă. Apoi, într-un moment de introspecţie, te întrebi nedumerită cum de te-ai putut transforma dintr-o persoană creativă şi cu entuziasm pentru viaţă într-o persoană prinsă într-o rutină apăsătoare, care nu mai are timp să se bucure de miracolele fiecărei zile.

  Dumnezeu ne înconjoară cu dragostea Lui prin atâtea făgăduinţe minunate: „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” (1 Ioan 3:1); „Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 43:5; „Să nu vi se tulbure inima” (Ioan 14:1).

  Jocul nostru se terminase de multă vreme, dar bucuria elevei mele, căreia îi îndeplinisem dorinţa, încă îmi stăruia în suflet, făcându-mă să mă întreb: „Cine pe cine a făcut mai fericită?” Avem nevoie să ne reamintim că suntem fiice ale lui Dumnezeu, că El vrea să ia poverile noastre zilnice şi să ne elibereze sufletul de îngrijorare. Nu mai este nimeni altcineva care să poată face lucrul acesta, în afară de Isus. Sora mea, doreşti să ai parte de această experienţă astăzi?

  „Toţi oamenii sunt obosiţi şi împovăraţi, fie că o ştiu, fie că nu. Toţi sunt aplecaţi sub poveri pe care numai Hristos le poate îndepărta. Cea mai grea povară pe care o ducem este aceea a păcatului… Domnul Hristos a purtat povara vinovăţiei noastre. El va lua greutatea de pe umerii noştri osteniţi. Ne va da odihnă. El va purta povara grijii şi întristării. Ne cheamă să punem asupra Lui toate grijile noastre; căci El ne poartă în inima Sa.” (Divina vindecare, pp. 44-45)

  Liliana Radu, Câmpina, Muntenia

  Nu vă îngrijoraţi - 2016. Toţi oamenii sunt obosiţi şi împovăraţi, fie că o ştiu, fie că nu. Toţi sunt aplecaţi sub poveri pe care numai Hristos le poate îndepărta. Cea mai grea povară pe care o ducem este aceea a păcatului... Domnul Hristos a purtat povara vinovăţiei noastre. El va lua greutatea de pe umerii noştri osteniţi. Ne va da odihnă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...