Articolul precedentCântul vieții
  Articolul următorTrimiterea evangheliei

  Încrederea în Dumnezeu

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  M-am născut cu ambii rinichi mici. La vârsta de 18 ani, am descoperit malformaţia. Medicii mi-au spus că, la un moment dat, rinichii vor obosi şi va fi nevoie să fac dializă sau transplant. Timp de 16 ani am fost în evidenţa medicilor. În anul 2012, rinichii mei mai lucrau doar la o capacitate de 20% şi mi s-a spus că trebuie să ne pregătim pentru transplant.

  Dumnezeu a ştiut mai înainte de a mă naşte eu că Gabi, sora mea mai mare, are doi rinichi sănătoşi şi, din dragoste pentru sora ei, va renunţa la un rinichi pentru ea.

  Am trăit emoţii puternice în momentele acelea. Îmi era teamă de necunoscut, de cum va decurge totul, dar mi-am amintit de făgăduinţa primită în anul acela: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta” (Isaia 43:4). Nu vă pot spune ce pace şi ce linişte sufletească am primit prin făgăduinţa aceasta. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne mângâie şi ne linişteşte prin cuvintele Lui în orice împrejurare a vieţii.

  Acum, când scriu aceste rânduri, am doi ani de la transplant şi amândouă suntem bine: eu şi donatoarea, Gabriela Pletea.

  Îi mulţumesc zi de zi lui Dumnezeu pentru miracolul înfăptuit în viaţa noastră. Dumnezeul nostru este cu adevărat minunat, iar protecţia şi mila Sa nu au limite. El e mereu lângă noi, ne ia durerile şi poverile şi, în încercări, ne poartă în braţele Sale puternice.

  Îi mulţumesc din suflet şi surorii mele pentru dragostea pe care o poartă în inimă şi pentru curajul ei de eroină. Lăudat să fie Dumnezeu pentru minunile din viaţa noastră, pentru că El lucrează peste aşteptările noastre!

  Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru încercările din viaţa voastră. Puneţi-vă toată încrederea în El şi veţi vedea că biruinţa şi bucuria vor fi depline.

  „Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este mai mare încurajare pentru noi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora. Sufletul care răspunde harului lui Dumnezeu va fi ca o grădină udată. Sănătatea lui va creşte repede, lumina lui va răsări în întuneric şi slava Domnului se va vedea peste el.” (Viaţa lui Iisus, p. 326)

  Loreta Radu, Oneşti, Moldova

  Încrederea în Dumnezeu - 2016. Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este mai mare încurajare pentru noi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...