Articolul precedentCântul vieții
  Articolul următorTrimiterea evangheliei

  Încrederea în Dumnezeu

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  M-am născut cu ambii rinichi mici. La vârsta de 18 ani, am descoperit malformaţia. Medicii mi-au spus că, la un moment dat, rinichii vor obosi şi va fi nevoie să fac dializă sau transplant. Timp de 16 ani am fost în evidenţa medicilor. În anul 2012, rinichii mei mai lucrau doar la o capacitate de 20% şi mi s-a spus că trebuie să ne pregătim pentru transplant.

  Dumnezeu a ştiut mai înainte de a mă naşte eu că Gabi, sora mea mai mare, are doi rinichi sănătoşi şi, din dragoste pentru sora ei, va renunţa la un rinichi pentru ea.

  Am trăit emoţii puternice în momentele acelea. Îmi era teamă de necunoscut, de cum va decurge totul, dar mi-am amintit de făgăduinţa primită în anul acela: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta” (Isaia 43:4). Nu vă pot spune ce pace şi ce linişte sufletească am primit prin făgăduinţa aceasta. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne mângâie şi ne linişteşte prin cuvintele Lui în orice împrejurare a vieţii.

  Acum, când scriu aceste rânduri, am doi ani de la transplant şi amândouă suntem bine: eu şi donatoarea, Gabriela Pletea.

  Îi mulţumesc zi de zi lui Dumnezeu pentru miracolul înfăptuit în viaţa noastră. Dumnezeul nostru este cu adevărat minunat, iar protecţia şi mila Sa nu au limite. El e mereu lângă noi, ne ia durerile şi poverile şi, în încercări, ne poartă în braţele Sale puternice.

  Îi mulţumesc din suflet şi surorii mele pentru dragostea pe care o poartă în inimă şi pentru curajul ei de eroină. Lăudat să fie Dumnezeu pentru minunile din viaţa noastră, pentru că El lucrează peste aşteptările noastre!

  Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru încercările din viaţa voastră. Puneţi-vă toată încrederea în El şi veţi vedea că biruinţa şi bucuria vor fi depline.

  „Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este mai mare încurajare pentru noi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora. Sufletul care răspunde harului lui Dumnezeu va fi ca o grădină udată. Sănătatea lui va creşte repede, lumina lui va răsări în întuneric şi slava Domnului se va vedea peste el.” (Viaţa lui Iisus, p. 326)

  Loreta Radu, Oneşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...