Articolul precedentCântul vieții
  Articolul următorTrimiterea evangheliei

  Încrederea în Dumnezeu

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  M-am născut cu ambii rinichi mici. La vârsta de 18 ani, am descoperit malformaţia. Medicii mi-au spus că, la un moment dat, rinichii vor obosi şi va fi nevoie să fac dializă sau transplant. Timp de 16 ani am fost în evidenţa medicilor. În anul 2012, rinichii mei mai lucrau doar la o capacitate de 20% şi mi s-a spus că trebuie să ne pregătim pentru transplant.

  Dumnezeu a ştiut mai înainte de a mă naşte eu că Gabi, sora mea mai mare, are doi rinichi sănătoşi şi, din dragoste pentru sora ei, va renunţa la un rinichi pentru ea.

  Am trăit emoţii puternice în momentele acelea. Îmi era teamă de necunoscut, de cum va decurge totul, dar mi-am amintit de făgăduinţa primită în anul acela: „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta” (Isaia 43:4). Nu vă pot spune ce pace şi ce linişte sufletească am primit prin făgăduinţa aceasta. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ne mângâie şi ne linişteşte prin cuvintele Lui în orice împrejurare a vieţii.

  Acum, când scriu aceste rânduri, am doi ani de la transplant şi amândouă suntem bine: eu şi donatoarea, Gabriela Pletea.

  Îi mulţumesc zi de zi lui Dumnezeu pentru miracolul înfăptuit în viaţa noastră. Dumnezeul nostru este cu adevărat minunat, iar protecţia şi mila Sa nu au limite. El e mereu lângă noi, ne ia durerile şi poverile şi, în încercări, ne poartă în braţele Sale puternice.

  Îi mulţumesc din suflet şi surorii mele pentru dragostea pe care o poartă în inimă şi pentru curajul ei de eroină. Lăudat să fie Dumnezeu pentru minunile din viaţa noastră, pentru că El lucrează peste aşteptările noastre!

  Mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru încercările din viaţa voastră. Puneţi-vă toată încrederea în El şi veţi vedea că biruinţa şi bucuria vor fi depline.

  „Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este mai mare încurajare pentru noi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora. Sufletul care răspunde harului lui Dumnezeu va fi ca o grădină udată. Sănătatea lui va creşte repede, lumina lui va răsări în întuneric şi slava Domnului se va vedea peste el.” (Viaţa lui Iisus, p. 326)

  Loreta Radu, Oneşti, Moldova

  Încrederea în Dumnezeu - 2016. Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este mai mare încurajare pentru noi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...