Provocări misionare

  Ferice de cel ce rabdă ispita! Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. (Iacov 1:12)

  În anul 2011, a avut loc în oraşul nostru o campanie de evanghelizare publică. Cuvântul dătător de viaţă veşnică a fost prezentat într-o sală arhiplină, timp de zece zile. Ne-am bucurat nespus că, din cei 450 de ascultători, mai mult de o treime erau vizitatori. Apelurile repetate seară de seară vizau organizarea unui cerc de studii biblice şi a unui club de sănătate. S-au lansat două activităţi săptămânale: cercul de studii biblice, vineri, iar clubul de sănătate, luni. Acesta din urmă funcţionează şi în prezent, cu trei prezentări medicale şi un curs de gătit, în fiecare lună.

  Pun pe seama harului divin onoarea de a fi fost rugată să mă ocup de organizarea cursurilor de gătit. Însă, ca orice onoare care ni se face, şi aceasta implică responsabilităţi multiple. A trebuit să identific şi să motivez un număr considerabil de persoane care să fie pregătite să ne ajute, persoane entuziaste, flexibile, creative, profund ataşate unui stil de viaţă sănătos. În anii petrecuţi în această misiune, am constatat că provocările sunt pe măsura onoarei de care Dumnezeu mi-a făcut parte.

  Iată un exemplu concret. Dădeam telefoane, încercând să găsesc prezentatori voluntari pentru cursul de gătit care urma să aibă loc luni seara. Toate persoanele de pe lista mea erau atât de ocupate, încât nu puteau accepta invitaţia de a participa la ocazia respectivă. Am epuizat lista şi mi-am dat seama că Dumnezeu îmi pune credinţa la grea încercare. M-am descurajat foarte mult. Îmi spuneam: „Da, ştiu că toată lumea este ocupată cu grijile şi problemele vieţii. Şi eu le am pe ale mele… Dar chiar aşa? Să nu mă sprijine nimeni în această misiune?” Mă ispitea gândul de a renunţa la această chemare şi să-i rog pe iniţiatorii clubului să transfere responsabilităţile unei alte persoane.

  În clipa aceea, am simţit un imbold lăuntric să mă aşez pe genunchi şi să mă rog lui Dumnezeu. Abia ce terminasem rugăciunea, când a sunat telefonul. Una dintre persoanele la care apelasem şi care mă refuzase, s-a răzgândit. În ziua următoare, încă două persoane s-au oferit să mă ajute, deşi nu le solicitasem ajutorul. Până la urmă, s-au adunat atâtea ajutoare şi reţete, încât am putut organiza şi o sesiune de gătit, în avans.

  Stimată cititoare, nu renunţa la speranţă când eşti ispitită. Dacă totul „se dă peste cap”, tu apropie-te de Domnul, iar El te va binecuvânta şi te va încuraja cu aceste cuvinte: „Ferice de cel ce rabdă ispita!”

  Margit Szallos Farkas, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...