Provocări misionare

  Ferice de cel ce rabdă ispita! Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. (Iacov 1:12)

  În anul 2011, a avut loc în oraşul nostru o campanie de evanghelizare publică. Cuvântul dătător de viaţă veşnică a fost prezentat într-o sală arhiplină, timp de zece zile. Ne-am bucurat nespus că, din cei 450 de ascultători, mai mult de o treime erau vizitatori. Apelurile repetate seară de seară vizau organizarea unui cerc de studii biblice şi a unui club de sănătate. S-au lansat două activităţi săptămânale: cercul de studii biblice, vineri, iar clubul de sănătate, luni. Acesta din urmă funcţionează şi în prezent, cu trei prezentări medicale şi un curs de gătit, în fiecare lună.

  Pun pe seama harului divin onoarea de a fi fost rugată să mă ocup de organizarea cursurilor de gătit. Însă, ca orice onoare care ni se face, şi aceasta implică responsabilităţi multiple. A trebuit să identific şi să motivez un număr considerabil de persoane care să fie pregătite să ne ajute, persoane entuziaste, flexibile, creative, profund ataşate unui stil de viaţă sănătos. În anii petrecuţi în această misiune, am constatat că provocările sunt pe măsura onoarei de care Dumnezeu mi-a făcut parte.

  Iată un exemplu concret. Dădeam telefoane, încercând să găsesc prezentatori voluntari pentru cursul de gătit care urma să aibă loc luni seara. Toate persoanele de pe lista mea erau atât de ocupate, încât nu puteau accepta invitaţia de a participa la ocazia respectivă. Am epuizat lista şi mi-am dat seama că Dumnezeu îmi pune credinţa la grea încercare. M-am descurajat foarte mult. Îmi spuneam: „Da, ştiu că toată lumea este ocupată cu grijile şi problemele vieţii. Şi eu le am pe ale mele… Dar chiar aşa? Să nu mă sprijine nimeni în această misiune?” Mă ispitea gândul de a renunţa la această chemare şi să-i rog pe iniţiatorii clubului să transfere responsabilităţile unei alte persoane.

  În clipa aceea, am simţit un imbold lăuntric să mă aşez pe genunchi şi să mă rog lui Dumnezeu. Abia ce terminasem rugăciunea, când a sunat telefonul. Una dintre persoanele la care apelasem şi care mă refuzase, s-a răzgândit. În ziua următoare, încă două persoane s-au oferit să mă ajute, deşi nu le solicitasem ajutorul. Până la urmă, s-au adunat atâtea ajutoare şi reţete, încât am putut organiza şi o sesiune de gătit, în avans.

  Stimată cititoare, nu renunţa la speranţă când eşti ispitită. Dacă totul „se dă peste cap”, tu apropie-te de Domnul, iar El te va binecuvânta şi te va încuraja cu aceste cuvinte: „Ferice de cel ce rabdă ispita!”

  Margit Szallos Farkas, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Provocări misionare - 2016. Stimată cititoare, nu renunţa la speranţă când eşti ispitită. Dacă totul „se dă peste cap”, tu apropie-te de Domnul, iar El te va binecuvânta şi te va încuraja cu aceste cuvinte: „Ferice de cel ce rabdă ispita!”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...