Un lucru important

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

  Era o zi aglomerată de toamnă, o zi de pregătire pentru Sabat. Am luat micul dejun împreună cu fiul meu de un an şi două luni şi am alergat la cumpărături. După cumpărături, m-am grăbit să fac de mâncare pentru ziua de Sabat, dorind să termin cu gătitul până la amiază, când trebuia să îl culc pe Jonathan. Luându-mă cu treaba, am uitat să dau de mâncare copilului la ora obişnuită. După aproximativ o oră, m-am uitat la ceas. Uimită de trecerea rapidă a timpului, m-am grăbit să îi dau de mâncare, ştiind că îi era foame. Copilul, în schimb, a refuzat. Eu am încercat să îi dau mâncare cu linguriţa, dar el şi-a întors capul şi mi-a spus: „Nu!” Am încercat a doua oară şi mi-a zis la fel: „Nu!” Am stat o clipă şi m-am întrebat: „Oare e prea obosit deja şi vrea lăpticul? Dar trebuie să-i fie foame, căci au trecut aproape cinci ore de când n-a mâncat.” Am încercat a treia oară să îi dau mâncare, dar răspunsul a fost acelaşi – un „nu!” hotărât. În momentul acela, Jonathan şi-a împreunat mâinile şi a început să se „roage”. Bolborosea în limba bebeluşilor. Voia să-mi spună că e momentul pentru rugăciune şi, abia după aceea, pentru prânz. Ne-am rugat împreună, după care a mâncat cu poftă.

  Vi s-a întâmplat vreodată să uitaţi de un lucru important din cauza grabei sau dintr-un alt motiv? O, graba! Da! Trăim într-un secol al vitezei, al aglomeraţiei. Dar Dumnezeu ne-a înzestrat cu un lucru foarte important. Noi decidem în aglomeraţia de fiecare zi care sunt lucrurile cele mai importante, fără de care nu putem trăi. Versetul din dimineaţa aceasta ne arată care trebuie să fie preocuparea noastră. Acest verset este bine cunoscut şi chiar suntem dornice să-L căutăm pe Dumnezeu înainte de toate. Însă avem un vrăjmaş puternic, care ne presează cu timpul, cu graba şi cu aglomeraţia activităţilor. Dar dacă avem dorinţa de a împlini voia Domnului, El ne va ajuta. El ne va aduce aminte ce avem de făcut, chiar şi printr-un copilaş de un anişor. Dumnezeu are multe căi prin care ne poate vorbi: prin natură, prin diferite persoane, emisiuni tv sau radio creştine, cărţi etc. Dar cel mai puternic este Cuvântul Lui cel sfânt.

  Dacă auzi glasul Lui azi, nu te împotrivi! Dumnezeu îţi vorbeşte pentru că te iubeşte. Fie ca El să fie cel mai important lucru din viaţa ta! Amin.

  Borodi Erika Erzsebet, Simeria Veche, Banat

  Un lucru important - 2016. Avem un vrăjmaş puternic, care ne presează cu timpul, cu graba şi cu aglomeraţia activităţilor. Dar dacă avem dorinţa de a împlini voia Domnului, El ne va ajuta. El ne va aduce aminte ce avem de făcut, chiar şi printr-un copilaş de un anişor.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...