Un lucru important

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

  Era o zi aglomerată de toamnă, o zi de pregătire pentru Sabat. Am luat micul dejun împreună cu fiul meu de un an şi două luni şi am alergat la cumpărături. După cumpărături, m-am grăbit să fac de mâncare pentru ziua de Sabat, dorind să termin cu gătitul până la amiază, când trebuia să îl culc pe Jonathan. Luându-mă cu treaba, am uitat să dau de mâncare copilului la ora obişnuită. După aproximativ o oră, m-am uitat la ceas. Uimită de trecerea rapidă a timpului, m-am grăbit să îi dau de mâncare, ştiind că îi era foame. Copilul, în schimb, a refuzat. Eu am încercat să îi dau mâncare cu linguriţa, dar el şi-a întors capul şi mi-a spus: „Nu!” Am încercat a doua oară şi mi-a zis la fel: „Nu!” Am stat o clipă şi m-am întrebat: „Oare e prea obosit deja şi vrea lăpticul? Dar trebuie să-i fie foame, căci au trecut aproape cinci ore de când n-a mâncat.” Am încercat a treia oară să îi dau mâncare, dar răspunsul a fost acelaşi – un „nu!” hotărât. În momentul acela, Jonathan şi-a împreunat mâinile şi a început să se „roage”. Bolborosea în limba bebeluşilor. Voia să-mi spună că e momentul pentru rugăciune şi, abia după aceea, pentru prânz. Ne-am rugat împreună, după care a mâncat cu poftă.

  Vi s-a întâmplat vreodată să uitaţi de un lucru important din cauza grabei sau dintr-un alt motiv? O, graba! Da! Trăim într-un secol al vitezei, al aglomeraţiei. Dar Dumnezeu ne-a înzestrat cu un lucru foarte important. Noi decidem în aglomeraţia de fiecare zi care sunt lucrurile cele mai importante, fără de care nu putem trăi. Versetul din dimineaţa aceasta ne arată care trebuie să fie preocuparea noastră. Acest verset este bine cunoscut şi chiar suntem dornice să-L căutăm pe Dumnezeu înainte de toate. Însă avem un vrăjmaş puternic, care ne presează cu timpul, cu graba şi cu aglomeraţia activităţilor. Dar dacă avem dorinţa de a împlini voia Domnului, El ne va ajuta. El ne va aduce aminte ce avem de făcut, chiar şi printr-un copilaş de un anişor. Dumnezeu are multe căi prin care ne poate vorbi: prin natură, prin diferite persoane, emisiuni tv sau radio creştine, cărţi etc. Dar cel mai puternic este Cuvântul Lui cel sfânt.

  Dacă auzi glasul Lui azi, nu te împotrivi! Dumnezeu îţi vorbeşte pentru că te iubeşte. Fie ca El să fie cel mai important lucru din viaţa ta! Amin.

  Borodi Erika Erzsebet, Simeria Veche, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...