Un lucru important

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

  Era o zi aglomerată de toamnă, o zi de pregătire pentru Sabat. Am luat micul dejun împreună cu fiul meu de un an şi două luni şi am alergat la cumpărături. După cumpărături, m-am grăbit să fac de mâncare pentru ziua de Sabat, dorind să termin cu gătitul până la amiază, când trebuia să îl culc pe Jonathan. Luându-mă cu treaba, am uitat să dau de mâncare copilului la ora obişnuită. După aproximativ o oră, m-am uitat la ceas. Uimită de trecerea rapidă a timpului, m-am grăbit să îi dau de mâncare, ştiind că îi era foame. Copilul, în schimb, a refuzat. Eu am încercat să îi dau mâncare cu linguriţa, dar el şi-a întors capul şi mi-a spus: „Nu!” Am încercat a doua oară şi mi-a zis la fel: „Nu!” Am stat o clipă şi m-am întrebat: „Oare e prea obosit deja şi vrea lăpticul? Dar trebuie să-i fie foame, căci au trecut aproape cinci ore de când n-a mâncat.” Am încercat a treia oară să îi dau mâncare, dar răspunsul a fost acelaşi – un „nu!” hotărât. În momentul acela, Jonathan şi-a împreunat mâinile şi a început să se „roage”. Bolborosea în limba bebeluşilor. Voia să-mi spună că e momentul pentru rugăciune şi, abia după aceea, pentru prânz. Ne-am rugat împreună, după care a mâncat cu poftă.

  Vi s-a întâmplat vreodată să uitaţi de un lucru important din cauza grabei sau dintr-un alt motiv? O, graba! Da! Trăim într-un secol al vitezei, al aglomeraţiei. Dar Dumnezeu ne-a înzestrat cu un lucru foarte important. Noi decidem în aglomeraţia de fiecare zi care sunt lucrurile cele mai importante, fără de care nu putem trăi. Versetul din dimineaţa aceasta ne arată care trebuie să fie preocuparea noastră. Acest verset este bine cunoscut şi chiar suntem dornice să-L căutăm pe Dumnezeu înainte de toate. Însă avem un vrăjmaş puternic, care ne presează cu timpul, cu graba şi cu aglomeraţia activităţilor. Dar dacă avem dorinţa de a împlini voia Domnului, El ne va ajuta. El ne va aduce aminte ce avem de făcut, chiar şi printr-un copilaş de un anişor. Dumnezeu are multe căi prin care ne poate vorbi: prin natură, prin diferite persoane, emisiuni tv sau radio creştine, cărţi etc. Dar cel mai puternic este Cuvântul Lui cel sfânt.

  Dacă auzi glasul Lui azi, nu te împotrivi! Dumnezeu îţi vorbeşte pentru că te iubeşte. Fie ca El să fie cel mai important lucru din viaţa ta! Amin.

  Borodi Erika Erzsebet, Simeria Veche, Banat

  Un lucru important - 2016. Avem un vrăjmaş puternic, care ne presează cu timpul, cu graba şi cu aglomeraţia activităţilor. Dar dacă avem dorinţa de a împlini voia Domnului, El ne va ajuta. El ne va aduce aminte ce avem de făcut, chiar şi printr-un copilaş de un anişor.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...