Oaia pierdută şi… găsită

  Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri şi, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi şi le zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.” (Luca 15:4-6)

  M-am născut într-o familie adventistă. Când eram mică, mergeam împreună cu părinţii şi fraţii mei la biserică. Eu mergeam de gura părinţilor, în special la îndemnurile tatălui meu, dar nu mă simţeam atrasă deloc de cele spirituale. Nici nu credeam ce se spunea la biserică. Mi se părea că viaţa de acolo mă constrânge. În special rugăciunile care se înălţau, simţeam că mă constrâng şi nu mă lasă să fac ce vreau eu. Voiam să fiu liberă şi credeam că acolo nu sunt liberă.

  Am crescut şi am devenit liberă. Cel puţin aşa credeam. M-am căsătorit cu cineva care nu mergea la biserica părinţilor mei. Credeam că voi fi liberă, dar eram roaba Satanei, căci am făcut multe lucruri rele. Am ajuns să experiementez ce înseamnă să trăieşti fără Dumnezeu.

  Dumnezeu însă m-a urmărit pas cu pas şi nu mi s-a întâmplat nicio nenorocire din câte ar fi putut să mi se întâmple. De multe ori, îmi arăta în diferite circumstanţe că trebuie să mă întorc la El. Însă orice apel din partea Lui rămânea fără răspuns, asta până la un moment dat, când, afundându-mă mult-mult prea jos, scumpul meu Mântuitor a intervenit, m-a scos de unde căzusem şi m-a aşezat pe drumul care duce spre cer.

  Toată lauda, slava, cinstea şi adorarea o aduc Tatălui, Fiului şi Duhului Sfînt pentru că a avut atâta grijă de mine şi de familia mea!

  Acum îndrăgesc cel mai mult rugăciunea. Prin rugă, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru dragostea cea mare pe care a manifestat-o faţă de mine în trecut, aceeaşi dragoste mare pe care o are şi acum faţă de mine.

  „După cum un păstor pământesc îşi cunoaşte oile, tot astfel Păstorul divin îşi cunoaşte turma răspândită în toată lumea… El a venit pentru a-i atrage pe toţi oamenii la Sine; El le zice: «Urmaţi-mă», iar Duhul Său lucrează asupra inimii lor… Mulţi nu se lasă atraşi. Isus ştie cine sunt aceştia. El ştie de asemenea şi cine primeşte cu voie bună chemarea Sa şi este gata să vină sub supravegherea Sa de Păstor… În inima celor care privesc la iubirea neîntrecută a lui Hristos, în timpul vieţii Sale pe pământ, de la staulul din Betleem până la crucea de pe Golgota… se aprinde iubirea. Ei aud glasul Lui şi-L urmează.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 460)

  Coca Vrabie, Oneşti, Moldova

  Oaia pierdută şi... găsită - 2016. Dumnezeu însă m-a urmărit pas cu pas şi nu mi s-a întâmplat nicio nenorocire din câte ar fi putut să mi se întâmple. De multe ori, îmi arăta în diferite circumstanţe că trebuie să mă întorc la El. Însă orice apel din partea Lui rămânea fără răspuns, asta până la un moment dat, când, afundându-mă mult-mult prea jos, scumpul meu Mântuitor a intervenit, m-a scos de unde căzusem şi m-a aşezat pe drumul care duce spre cer.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...