Articolul precedentIeșiți din Babilon
  Articolul următorLiberi în Dumnezeu

  Răspunsul lui Dumnezeu

  Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac. (Evrei 13:16)

  Începea o nouă zi, obişnuită pentru cei mai mulţi oameni şi specială pentru mine. Dar nu aveam să înţeleg asta decât aproape de sfârşitul ei. În timpul pe care l-am petrecut împreună cu Dumnezeu în studiu şi rugăciune, mintea mi-a fost frământată de multe gânduri. Tocmai ne mutaserăm într-un oraş nou şi nu cunoşteam aproape pe nimeni. De mai multă vreme, devenisem preocupată de o parte a slujirii – binefacerea. Pe măsură ce auzeam tot mai clar chemarea, deveneam tot mai nemulţumită de contribuţia mea în acest domeniu.

  În dimineaţa aceea, I-am cerut lui Dumnezeu să îmi creeze ocazii de slujire. Orele s-au scurs repede. Era după-amiază deja când, fiind în bucătărie, am auzit glasul unei femei strigând după ajutor. M-am uitat pe fereastră, dar n-am văzut pe nimeni. Aşa că am coborât în grabă. La capătul unei alei, am văzut-o pe femeie stând jos. „Ce s-a întâmplat, doamnă? Pot să vă ajut cu ceva?” Răspunsul a venit mai repede decât mă aşteptam. „Mă simt slăbită. De fapt, sunt tare bolnavă. Vin de la spital. Medicii mi-au spus că trebuie să ajung la Cluj pentru investigaţii şi tratament, dar eu nu am bani nici măcar să ajung acasă. Soţul m-a abandonat. Pe copii îi cresc singură. Acum, că nu mai pot munci eu, lucrează ei cu ziua pentru câte o farfurie de mâncare.” Durerea femeii a continuat să curgă în cuvinte, asemenea ploii într-o rupere de nori. Doamne, ce pot să fac pentru ea? m-am întrebat.

  „În afară de bani, care sunt lucrurile de care aţi avea nevoie?’ „Dacă doriţi să mă ajutaţi…, orice este binevenit.” Eram pusă în încurcătură. Femeia aceasta avea atât de multe nevoi, dar, pe moment, mi s-a părut mult prea greu să le împlinesc de una singură. Doamne, ce să mă fac?

  Draga ea, aminteşte-ţi cum te-ai rugat azi dimineaţă. Mai e valabil? Fă ce crezi că aş face Eu în locul tău sau, de ce nu, fă ce ai vrea să ţi se facă dacă ai fi în locul acestei femei – a venit răspunsul. Am stat în cumpănă. Investiţia era destul de mare, dar, în final, am hotărât să ascult vocea datoriei şi să mă supun. În timp ce îi pregăteam lucrurile, un glas m-a cercetat: Cât de mult eşti dispusă să sacrifici pentru Mine în persoana celor bolnavi şi lipsiţi? Nu m-am grăbit să răspund.

  În ziua aceea, am înţeles că a trăi în conformitate cu rugăciunile noastre este o mare provocare, dar şi un mare privilegiu. Tu ce părere ai?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Răspunsul lui Dumnezeu - 2016. Fă ce crezi că aş face Eu în locul tău sau, de ce nu, fă ce ai vrea să ţi se facă dacă ai fi în locul acestei femei - a venit răspunsul. Am stat în cumpănă. Investiţia era destul de mare, dar, în final, am hotărât să ascult vocea datoriei şi să mă supun. În timp ce îi pregăteam lucrurile, un glas m-a cercetat: Cât de mult eşti dispusă să sacrifici pentru Mine în persoana celor bolnavi şi lipsiţi? Nu m-am grăbit să răspund.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...