Articolul precedentIeșiți din Babilon
  Articolul următorLiberi în Dumnezeu

  Răspunsul lui Dumnezeu

  Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac. (Evrei 13:16)

  Începea o nouă zi, obişnuită pentru cei mai mulţi oameni şi specială pentru mine. Dar nu aveam să înţeleg asta decât aproape de sfârşitul ei. În timpul pe care l-am petrecut împreună cu Dumnezeu în studiu şi rugăciune, mintea mi-a fost frământată de multe gânduri. Tocmai ne mutaserăm într-un oraş nou şi nu cunoşteam aproape pe nimeni. De mai multă vreme, devenisem preocupată de o parte a slujirii – binefacerea. Pe măsură ce auzeam tot mai clar chemarea, deveneam tot mai nemulţumită de contribuţia mea în acest domeniu.

  În dimineaţa aceea, I-am cerut lui Dumnezeu să îmi creeze ocazii de slujire. Orele s-au scurs repede. Era după-amiază deja când, fiind în bucătărie, am auzit glasul unei femei strigând după ajutor. M-am uitat pe fereastră, dar n-am văzut pe nimeni. Aşa că am coborât în grabă. La capătul unei alei, am văzut-o pe femeie stând jos. „Ce s-a întâmplat, doamnă? Pot să vă ajut cu ceva?” Răspunsul a venit mai repede decât mă aşteptam. „Mă simt slăbită. De fapt, sunt tare bolnavă. Vin de la spital. Medicii mi-au spus că trebuie să ajung la Cluj pentru investigaţii şi tratament, dar eu nu am bani nici măcar să ajung acasă. Soţul m-a abandonat. Pe copii îi cresc singură. Acum, că nu mai pot munci eu, lucrează ei cu ziua pentru câte o farfurie de mâncare.” Durerea femeii a continuat să curgă în cuvinte, asemenea ploii într-o rupere de nori. Doamne, ce pot să fac pentru ea? m-am întrebat.

  „În afară de bani, care sunt lucrurile de care aţi avea nevoie?’ „Dacă doriţi să mă ajutaţi…, orice este binevenit.” Eram pusă în încurcătură. Femeia aceasta avea atât de multe nevoi, dar, pe moment, mi s-a părut mult prea greu să le împlinesc de una singură. Doamne, ce să mă fac?

  Draga ea, aminteşte-ţi cum te-ai rugat azi dimineaţă. Mai e valabil? Fă ce crezi că aş face Eu în locul tău sau, de ce nu, fă ce ai vrea să ţi se facă dacă ai fi în locul acestei femei – a venit răspunsul. Am stat în cumpănă. Investiţia era destul de mare, dar, în final, am hotărât să ascult vocea datoriei şi să mă supun. În timp ce îi pregăteam lucrurile, un glas m-a cercetat: Cât de mult eşti dispusă să sacrifici pentru Mine în persoana celor bolnavi şi lipsiţi? Nu m-am grăbit să răspund.

  În ziua aceea, am înţeles că a trăi în conformitate cu rugăciunile noastre este o mare provocare, dar şi un mare privilegiu. Tu ce părere ai?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Răspunsul lui Dumnezeu - 2016. Fă ce crezi că aş face Eu în locul tău sau, de ce nu, fă ce ai vrea să ţi se facă dacă ai fi în locul acestei femei - a venit răspunsul. Am stat în cumpănă. Investiţia era destul de mare, dar, în final, am hotărât să ascult vocea datoriei şi să mă supun. În timp ce îi pregăteam lucrurile, un glas m-a cercetat: Cât de mult eşti dispusă să sacrifici pentru Mine în persoana celor bolnavi şi lipsiţi? Nu m-am grăbit să răspund.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...