Articolul precedentUn altfel de semnal
  Articolul următorLuând poziţie de partea Sabatului

  Risipă…

  Isus le-a zis: „De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine. ” (Matei 26:10)

  Maria, sora Martei şi a lui Lazăr, în semn de recunoştinţă, sparge vasul de alabastru, cumpărat cu preţul muncii ei de un an şi toarnă mirul pe capul lui Isus. Dar, ca un nor negru, ameninţător, se aude o şoaptă care se amplifică: „Ce rost are risipa aceasta?” (v. 8).

  În cartea Tragedia veacurilor, cap. 28, citim: „În dreptul fiecărui nume din cărţile cerului este trecută cu o exactitate teribilă orice cuvânt rău, orice faptă egoistă, orice datorie neîndeplinită şi orice păcat ascuns, orice prefăcătorie iscusită, avertizările sau mustrările trimise de cer, dar neglijate, clipele risipite, ocaziile nefolosite, influenţa exercitată spre bine sau spre rău, cu rezultatele ei îndepărtate, toate sunt înregistrate de îngerul raportor.” Cum putem face risipă, în sens negativ:

  1. Clipe risipite – în ziua judecăţii, vom da socoteală de orice clipă risipită, de orice ocazie risipită, prin care am întârziat revenirea Domnului.

  2. Bani risipiţi – „Cine nu adună cu Mine risipeşte” (Luca 11: 23).

  3. Sănătate risipită – prin exces de muncă, alimentaţie necorespunzătoare, la ore neregulate, pe fugă, în stres.

  4. Daruri şi talente risipite – Te-ai cercetat? Ce ai fi putut ajunge dacă ţi-ai fi cultivat darurile şi le-ai fi pus în slujba lui Dumnezeu şi a semenilor? O adevărată comoară pentru Dumnezeu, biserică, familie şi societate!

  Putem face risipă şi în sens pozitiv. Dumnezeu ne îndeamnă să urmăm exemplul Său şi să facem:

  1. Risipă de iubire faţă de copii şi tineri, în biserică şi în afara ei.

  2. Risipă de timp alocat copiilor noştri, soţilor, părinţilor, socrilor, bolnavilor, oricărui suflet pe care Dumnezeu ni-l scoate în cale.

  3. Risipă de energie în îndeplinirea cu conştiinciozitate a tuturor îndatoririlor în cămin, în biserică, la locul de muncă şi pretutindeni unde Dumnezeu ne călăuzeşte paşii.

  4. Risipă de cuvinte frumoase, amabilitate, zâmbet. Dacă am dovedi o purtare nobilă, ar fi o sută de convertiri acolo unde, astăzi, este doar una.

  5. Risipă de fapte bune. În Tit 3:14 avem un îndemn motivator: „Trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune pentru nevoile grabnice şi să nu stea neroditori.”

  Să ne îndemnăm unii pe alţii, prin propriul exemplu, la dragoste, amabilitate, nobleţe, îngăduinţă şi sfinţenie. Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie peste străduinţele noastre, spre slava Sa şi spre câştigarea multor suflete!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...