Articolul precedentUn altfel de semnal
  Articolul următorLuând poziţie de partea Sabatului

  Risipă…

  Isus le-a zis: „De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine. ” (Matei 26:10)

  Maria, sora Martei şi a lui Lazăr, în semn de recunoştinţă, sparge vasul de alabastru, cumpărat cu preţul muncii ei de un an şi toarnă mirul pe capul lui Isus. Dar, ca un nor negru, ameninţător, se aude o şoaptă care se amplifică: „Ce rost are risipa aceasta?” (v. 8).

  În cartea Tragedia veacurilor, cap. 28, citim: „În dreptul fiecărui nume din cărţile cerului este trecută cu o exactitate teribilă orice cuvânt rău, orice faptă egoistă, orice datorie neîndeplinită şi orice păcat ascuns, orice prefăcătorie iscusită, avertizările sau mustrările trimise de cer, dar neglijate, clipele risipite, ocaziile nefolosite, influenţa exercitată spre bine sau spre rău, cu rezultatele ei îndepărtate, toate sunt înregistrate de îngerul raportor.” Cum putem face risipă, în sens negativ:

  1. Clipe risipite – în ziua judecăţii, vom da socoteală de orice clipă risipită, de orice ocazie risipită, prin care am întârziat revenirea Domnului.

  2. Bani risipiţi – „Cine nu adună cu Mine risipeşte” (Luca 11: 23).

  3. Sănătate risipită – prin exces de muncă, alimentaţie necorespunzătoare, la ore neregulate, pe fugă, în stres.

  4. Daruri şi talente risipite – Te-ai cercetat? Ce ai fi putut ajunge dacă ţi-ai fi cultivat darurile şi le-ai fi pus în slujba lui Dumnezeu şi a semenilor? O adevărată comoară pentru Dumnezeu, biserică, familie şi societate!

  Putem face risipă şi în sens pozitiv. Dumnezeu ne îndeamnă să urmăm exemplul Său şi să facem:

  1. Risipă de iubire faţă de copii şi tineri, în biserică şi în afara ei.

  2. Risipă de timp alocat copiilor noştri, soţilor, părinţilor, socrilor, bolnavilor, oricărui suflet pe care Dumnezeu ni-l scoate în cale.

  3. Risipă de energie în îndeplinirea cu conştiinciozitate a tuturor îndatoririlor în cămin, în biserică, la locul de muncă şi pretutindeni unde Dumnezeu ne călăuzeşte paşii.

  4. Risipă de cuvinte frumoase, amabilitate, zâmbet. Dacă am dovedi o purtare nobilă, ar fi o sută de convertiri acolo unde, astăzi, este doar una.

  5. Risipă de fapte bune. În Tit 3:14 avem un îndemn motivator: „Trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune pentru nevoile grabnice şi să nu stea neroditori.”

  Să ne îndemnăm unii pe alţii, prin propriul exemplu, la dragoste, amabilitate, nobleţe, îngăduinţă şi sfinţenie. Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie peste străduinţele noastre, spre slava Sa şi spre câştigarea multor suflete!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Risipă... - 2016. Să ne îndemnăm unii pe alţii, prin propriul exemplu, la dragoste, amabilitate, nobleţe, îngăduinţă şi sfinţenie. Binecuvântarea lui Dumnezeu să fie peste străduinţele noastre, spre slava Sa şi spre câştigarea multor suflete!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...