Vopselele

  Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară… (1 Petru 3:3)

  Eram membră a bisericii, dar continuam să-mi vopsesc părul. Le admiram pe cele care, chiar tinere fiind, erau cărunte. Aveau o distincţie aparte şi o lepădare de sine firească. După o vreme, am observat că unele dintre surorile acestea au început să-şi vopsească şi ele părul. Atunci m-am întrebat care este voia Domnului. Am început să cer de la Domnul Isus un răspuns. Şi răspunsul a venit printr-o elevă care mi-a spus:

  – Sora mea zice că dumneavoastră sunteţi pocăită.

  – Dar ce am făcut?

  – De ce vă vopsiţi părul?

  Am început să mă dezvinovăţesc:

  – O fac pentru că vreau să arăt mai tânără pentru voi, elevii mei.

  Dar în suflet simţeam că nu acesta era motivul. O făceam din cochetărie şi spirit lumesc. Era foarte clar că am primit un răspuns, dar am continuat să-L provoc pe Dumnezeu.

  Într-o zi, plecând să cumpăr vopsele de păr, L-am rugat pe Dumnezeu să mă oprească dacă El nu doreşte să mă mai vopsesc. Am plecat cu bani, dar până să ajung la drogherie, i-am cheltuit şi n-am putut cumpăra vopsele. Am considerat că este o întâmplare şi că Domnul nu are vreun amestec în asta. A doua zi, am cumpărat două tuburi de vopsea. Le-am pus bine ca să le am atunci când urma să mă vopsesc. A venit şi ziua aceea, dar n-am mai găsit vopselele. Am amânat iar vopsitul. Atunci a început să-mi fie tot mai clar că acesta era răspunsul lui Dumnezeu la întrebarea mea.

  În Sabatul următor, am povestit experienţa şi I-am promis Domnului că nu mă voi mai vopsi. Ajunsă acasă, am simţit îndemnul să mă duc la locul unde ţin toate cosmeticele. Vopselele erau chiar acolo, la vedere. Cum de nu le văzusem când am căutat? Am fost foarte fericită că Domnul a avut o îndelungă răbdare cu mine până m-a convins de voia Lui, chiar dacă nu m-am lăsat uşor înduplecată. Astăzi pot să zic cu bucurie: „Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din princina mântuirii Tale; cânt Domnului, căci mi-a făcut bine” (Psalmii 13:5,6).

  Fiecare din noi trebuie să învăţăm din experienţă personală că Dumnezeu ştie ce este cel mai bine pentru viaţa noastră. Dacă Îi vom cere răspuns la întrebările sufletului, inima noastră va fi adânc impresionată de simţământul prezenţei Celui Nevăzut.

  Să ne cercetăm cu atenţie viaţa noastră şi a membrilor familiei ca să descoperim ce avem de îndepărtat cât mai repede din practicile lumeşti, spre a fi pregătite pentru marea înviorare a revărsării îmbelşugate a Ploii Târzii.

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...