Articolul precedentAscultă!
  Articolul următorCunoaște motivele convingerilor tale

  Aruncă-ţi pâinea pe ape!

  Aruncă-ţi pâinea pe ape… (Eclesiastul 11:1 p.p.)

  De mică, am primit o bună educaţie. Părinţii mei erau credincioşi şi buni cunoscători ai Scripturii. Erau oameni de la ţară, simpli, modeşti, dar buni credincioşi. Biserica noastră adventistă era foarte aproape. Ne despărţea doar un gard. Bucuria mea cea mare era atunci când fraţii povesteau experienţe cu Dumnezeu, ale lor sau ale altora. Nu conta ale cui erau. Îmi plăceau.

  Anii au trecut. Acum eram la casa mea, cu familia mea, cu soţul şi cei doi copii, un băiat şi o fată. Era pe vremea comunismului. Copiii erau la şcoala generală. În vremea aceea, soţul meu s-a îmbolnăvit şi l-am internat în spital. Mă duceam aproape zilnic la el cu hrană. Avea un regim alimentar mai deosebit. Îl îngrijeam! În salon mai erau şi alţi bărbaţi bolnavi, veniţi de pe la ţară. Unii erau operaţi şi le trebuia o atenţie mai specială. Îi ajutam şi pe ei cu ce era nevoie. Duminica, veneau în vizită şi rudele lor. Printre altele, ei le povesteau cum îi ajutasem în timpul săptămânii. Nu era cine ştie ce mare ajutor. Mici gesturi de omenie, neînsemnate din punctul de vedere al unui om sănătos. Dar pentru un ţintuit la pat erau mari.

  „Cei care duc bătălia vieţii în condiţii nefavorabile pot fi întăriţi şi încurajaţi prin mici atenţii, care nu costă decât efortul de a iubi… Cuvintele pline de bunătate sunt tot atât de binevenite ca şi zâmbetul îngerilor.” „Fiecare cuvânt sau faptă de bunătate în care nu există egoism constituie o expresie a iubirii lui Hristos faţă de omenirea pierdută” (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, pp. 206-207)

  A venit şi vremea când soţul meu a fost externat. Au trecut mai multe zile. Am dat uitării spitalizarea lui. Îl ajutam să se refacă. Îi cumpăram medicamentele şi îi respectam regimul alimentar. Dumnezeu, în bunătatea Lui, mi-a dat înţelepciune să-mi chivernisesc bine banii. Însă, în ciuda acestui fapt, am ajuns într-o criză financiară. Aveam medicamentele pentru soţul meu. Aveam şi pâinea. Dar trebuia să merg la piaţă să fac cumpărături, pentru a-i pregăti hrana necesară. În casă mai aveam doar 10 lei. Atât! Salariul urma să-l primesc peste câteva zile. Ce puteam să cumpăr cu 10 lei? Mi-am făcut planul să cumpăr legume de calitatea a treia. Voiam să cumpăr ardei, roşii şi nişte vinete. Am luat sacoşa. Nu mi-am dat seama că în sacoşă mai era o altă sacoşă. Dacă aş fi găsit-o, aş fi lăsat-o acasă. Dar Dumnezeu, în bunătatea Lui, m-a făcut să nu observ. El avea alte planuri faţă de planurile şi gândurile mele… (Va urma)

  Eugenia Diaconu, Muntenia

  Aruncă-ţi pâinea pe ape! - 2016. Dumnezeu, în bunătatea Lui, mi-a dat înţelepciune să-mi chivernisesc bine banii. Însă, în ciuda acestui fapt, am ajuns într-o criză financiară. Aveam medicamentele pentru soţul meu. Aveam şi pâinea. Dar trebuia să merg la piaţă să fac cumpărături, pentru a-i pregăti hrana necesară. În casă mai aveam doar 10 lei. Atât!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...