Articolul precedentAscultă!
  Articolul următorCunoaște motivele convingerilor tale

  Aruncă-ţi pâinea pe ape!

  Aruncă-ţi pâinea pe ape… (Eclesiastul 11:1 p.p.)

  De mică, am primit o bună educaţie. Părinţii mei erau credincioşi şi buni cunoscători ai Scripturii. Erau oameni de la ţară, simpli, modeşti, dar buni credincioşi. Biserica noastră adventistă era foarte aproape. Ne despărţea doar un gard. Bucuria mea cea mare era atunci când fraţii povesteau experienţe cu Dumnezeu, ale lor sau ale altora. Nu conta ale cui erau. Îmi plăceau.

  Anii au trecut. Acum eram la casa mea, cu familia mea, cu soţul şi cei doi copii, un băiat şi o fată. Era pe vremea comunismului. Copiii erau la şcoala generală. În vremea aceea, soţul meu s-a îmbolnăvit şi l-am internat în spital. Mă duceam aproape zilnic la el cu hrană. Avea un regim alimentar mai deosebit. Îl îngrijeam! În salon mai erau şi alţi bărbaţi bolnavi, veniţi de pe la ţară. Unii erau operaţi şi le trebuia o atenţie mai specială. Îi ajutam şi pe ei cu ce era nevoie. Duminica, veneau în vizită şi rudele lor. Printre altele, ei le povesteau cum îi ajutasem în timpul săptămânii. Nu era cine ştie ce mare ajutor. Mici gesturi de omenie, neînsemnate din punctul de vedere al unui om sănătos. Dar pentru un ţintuit la pat erau mari.

  „Cei care duc bătălia vieţii în condiţii nefavorabile pot fi întăriţi şi încurajaţi prin mici atenţii, care nu costă decât efortul de a iubi… Cuvintele pline de bunătate sunt tot atât de binevenite ca şi zâmbetul îngerilor.” „Fiecare cuvânt sau faptă de bunătate în care nu există egoism constituie o expresie a iubirii lui Hristos faţă de omenirea pierdută” (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, pp. 206-207)

  A venit şi vremea când soţul meu a fost externat. Au trecut mai multe zile. Am dat uitării spitalizarea lui. Îl ajutam să se refacă. Îi cumpăram medicamentele şi îi respectam regimul alimentar. Dumnezeu, în bunătatea Lui, mi-a dat înţelepciune să-mi chivernisesc bine banii. Însă, în ciuda acestui fapt, am ajuns într-o criză financiară. Aveam medicamentele pentru soţul meu. Aveam şi pâinea. Dar trebuia să merg la piaţă să fac cumpărături, pentru a-i pregăti hrana necesară. În casă mai aveam doar 10 lei. Atât! Salariul urma să-l primesc peste câteva zile. Ce puteam să cumpăr cu 10 lei? Mi-am făcut planul să cumpăr legume de calitatea a treia. Voiam să cumpăr ardei, roşii şi nişte vinete. Am luat sacoşa. Nu mi-am dat seama că în sacoşă mai era o altă sacoşă. Dacă aş fi găsit-o, aş fi lăsat-o acasă. Dar Dumnezeu, în bunătatea Lui, m-a făcut să nu observ. El avea alte planuri faţă de planurile şi gândurile mele… (Va urma)

  Eugenia Diaconu, Muntenia

  Aruncă-ţi pâinea pe ape! - 2016. Dumnezeu, în bunătatea Lui, mi-a dat înţelepciune să-mi chivernisesc bine banii. Însă, în ciuda acestui fapt, am ajuns într-o criză financiară. Aveam medicamentele pentru soţul meu. Aveam şi pâinea. Dar trebuia să merg la piaţă să fac cumpărături, pentru a-i pregăti hrana necesară. În casă mai aveam doar 10 lei. Atât!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...