Ce bun este Domnul

  Şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi. (Eclesiastul 11:1 u.p.)

  Am ajuns în piaţă cu cei 10 lei ai mei. M-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute să găsesc ce aveam nevoie. Mergeam printre tarabe, privind marfa, nu şi oamenii. La un moment dat, aud o voce: „Hei, alo! Doamnă, unde vă duceţi?” Ca la piaţă, unde-i lume multă, este şi gălăgie multă. N-am realizat că mi se adresa mie. „Da, doamnă, la dumneata strig! Veniţi şi aici, la mine!” Priveam femeia şi mi-am zis că mă confundă. Era toată numai zâmbet şi a înţeles rapid nedumerirea mea: „Nu mă cunoaşteţi? Ne-am întâlnit la spital. Eraţi cu soţul dumneavoastră. În acelaşi salon, era şi tatăl meu. Aveţi cumva o sacoşă? Vă rog să o scoateţi şi să nu mă opriţi, pentru că vreau să vă dau ceva.” Şi, fără să mai cântărească, mi-a pus în sacoşă peste două kilograme de roşii, dintre cele mai bune. Am plecat mulţumind lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui. Cu roşiile, eram salvată!

  Am mers mai departe printre tarabe, căutând ardei. Cineva mi s-a adresat iarăşi: „Hai, doamnă, alegeţi, alegeţi ce este mai bun şi mai frumos!” Am ridicat ochii, surprinsă, la vânzător. Omul vrea să-şi vândă marfa şi caută să-şi îmbie clienţii, m-am gândit. „Doamnă, parcă vă uitaţi cu neîncredere la mine. Pentru dumneavoastră este gratuit, este un mic dar…” Omul din faţa mea mi se adresa de parcă mă cunoştea de ani de zile. „Domnule, nu ştiu cine sunteţi.” „Hai, doamnă, cum să nu mă cunoaşteţi? Că doar ne-am cunoscut în spital, eraţi cu soţul şi în acelaşi salon era şi tatăl meu. Dumneavoastră l-aţi ajutat şi până azi vă tot vorbeşte de bine.” Eram uluită, gâtuită de emoţie: „Domnule, dar eu am făcut un gest mic, normal…” Omul în schimb mi-a pus în sacoşă peste un kilogram de ardei şi două legături de verdeţuri.

  Eram recunoscătoare. Aveam acum roşii şi ardei. Priveam vinetele… Mi-am zis: Să iau măcar una mică, aşa, de gustare. Şi-n bunătatea Lui, Domnul mi-a făcut a treia surpriză: „Ia uite, doamnă, ce marfa bună şi frumoasă am! Ia deschideţi sacoşa!” Eram uluită şi, până să mă dezmeticesc, mi-a pus în sacoşă trei vinete mari, groase şi frumoase. Eram încurcată rău de tot. „Doamnă, zic, n-am bani pentru toate.” „Dar cine v-a cerut bani? Este un mic dar de mulţumire din partea mea. V-am văzut de departe şi v-am recunoscut.” „Dar cine sunteţi? Că eu nu vă ştiu.” „Cum, doamnă, de la spital…” Acelaşi răspuns.

  Am fost atât de emoţionată că Tatăl ceresc nu m-a uitat în nevoile mele, încât a fost nevoie să mă opresc şi să mă reculeg. Ce bun este Domnul! Am sosit acasă cu mai mult decât îmi doream, plus cu cei 10 lei în buzunar. Lăudat să fie Domnul pe vecie!

  Eugenia Diaconu, Muntenia

  Ce bun este Domnul - 2016. Am fost atât de emoţionată că Tatăl ceresc nu m-a uitat în nevoile mele, încât a fost nevoie să mă opresc şi să mă reculeg. Ce bun este Domnul! Am sosit acasă cu mai mult decât îmi doream, plus cu cei 10 lei în buzunar. Lăudat să fie Domnul pe vecie!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...