Ce bun este Domnul

  Şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi. (Eclesiastul 11:1 u.p.)

  Am ajuns în piaţă cu cei 10 lei ai mei. M-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute să găsesc ce aveam nevoie. Mergeam printre tarabe, privind marfa, nu şi oamenii. La un moment dat, aud o voce: „Hei, alo! Doamnă, unde vă duceţi?” Ca la piaţă, unde-i lume multă, este şi gălăgie multă. N-am realizat că mi se adresa mie. „Da, doamnă, la dumneata strig! Veniţi şi aici, la mine!” Priveam femeia şi mi-am zis că mă confundă. Era toată numai zâmbet şi a înţeles rapid nedumerirea mea: „Nu mă cunoaşteţi? Ne-am întâlnit la spital. Eraţi cu soţul dumneavoastră. În acelaşi salon, era şi tatăl meu. Aveţi cumva o sacoşă? Vă rog să o scoateţi şi să nu mă opriţi, pentru că vreau să vă dau ceva.” Şi, fără să mai cântărească, mi-a pus în sacoşă peste două kilograme de roşii, dintre cele mai bune. Am plecat mulţumind lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui. Cu roşiile, eram salvată!

  Am mers mai departe printre tarabe, căutând ardei. Cineva mi s-a adresat iarăşi: „Hai, doamnă, alegeţi, alegeţi ce este mai bun şi mai frumos!” Am ridicat ochii, surprinsă, la vânzător. Omul vrea să-şi vândă marfa şi caută să-şi îmbie clienţii, m-am gândit. „Doamnă, parcă vă uitaţi cu neîncredere la mine. Pentru dumneavoastră este gratuit, este un mic dar…” Omul din faţa mea mi se adresa de parcă mă cunoştea de ani de zile. „Domnule, nu ştiu cine sunteţi.” „Hai, doamnă, cum să nu mă cunoaşteţi? Că doar ne-am cunoscut în spital, eraţi cu soţul şi în acelaşi salon era şi tatăl meu. Dumneavoastră l-aţi ajutat şi până azi vă tot vorbeşte de bine.” Eram uluită, gâtuită de emoţie: „Domnule, dar eu am făcut un gest mic, normal…” Omul în schimb mi-a pus în sacoşă peste un kilogram de ardei şi două legături de verdeţuri.

  Eram recunoscătoare. Aveam acum roşii şi ardei. Priveam vinetele… Mi-am zis: Să iau măcar una mică, aşa, de gustare. Şi-n bunătatea Lui, Domnul mi-a făcut a treia surpriză: „Ia uite, doamnă, ce marfa bună şi frumoasă am! Ia deschideţi sacoşa!” Eram uluită şi, până să mă dezmeticesc, mi-a pus în sacoşă trei vinete mari, groase şi frumoase. Eram încurcată rău de tot. „Doamnă, zic, n-am bani pentru toate.” „Dar cine v-a cerut bani? Este un mic dar de mulţumire din partea mea. V-am văzut de departe şi v-am recunoscut.” „Dar cine sunteţi? Că eu nu vă ştiu.” „Cum, doamnă, de la spital…” Acelaşi răspuns.

  Am fost atât de emoţionată că Tatăl ceresc nu m-a uitat în nevoile mele, încât a fost nevoie să mă opresc şi să mă reculeg. Ce bun este Domnul! Am sosit acasă cu mai mult decât îmi doream, plus cu cei 10 lei în buzunar. Lăudat să fie Domnul pe vecie!

  Eugenia Diaconu, Muntenia

  Ce bun este Domnul - 2016. Am fost atât de emoţionată că Tatăl ceresc nu m-a uitat în nevoile mele, încât a fost nevoie să mă opresc şi să mă reculeg. Ce bun este Domnul! Am sosit acasă cu mai mult decât îmi doream, plus cu cei 10 lei în buzunar. Lăudat să fie Domnul pe vecie!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...