Articolul precedentFii un exemplu
  Articolul următorRugăciunile vor primi răspuns

  Lupta zilnică

  M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:7,8)

  Se poartă în fiecare zi un război. Fiecare simte nevoia de luptă, de competiţie, de răzbunare uneori. Se pare că prin luptă, prin renunţare, se ajunge la sinele superior, care merită a fi aşezat pe soclul de erou. Şi prea adesea auzim întâmplări pe care eroul călit în luptă le relatează, iar noi, care nu am reuşit să obţinem încă victoria dorită, le ascultăm cu încordare, ne concentrăm pe secretele succesului şi încercăm din nou. Într-o zi, cu siguranţă, vom fi şi noi eroi, deoarece luptăm zilnic: cu ignoranţa celorlalţi, cu lipsa de dispoziţie pentru primirea Cuvântului, cu dispreţul faţă de ziua de odihnă, cu atitudinea faţă de propriul corp, despre care noi ştim că este un templu al lui Dumnezeu. Ne vedem în fiecare zi ca pe nişte eroi mai mici, care luptă cu tot ce-i păcătos din jur, până când, într-o bună zi, laurii victoriei finale vor foşni pe frunţile noastre.

  Dar lupta este alta, întotdeauna altfel şi niciodată pe un teritoriu nou. Este aceeaşi pe care am început-o ieri, şi alaltăieri, şi întotdeauna. E lupta pentru simplitate. Dar cât de simplu e să trăieşti pentru a fi un erou adevărat? Cât de sublim e să-ţi laşi gândurile să curgă prin cuvinte, ca tăcerea ta să fie eroism?

  Uneori pare că e prea simplu Andante, de Mozart… Dar câtă şlefuire, câtă renunţare la încărcătura inutilă pentru ca Andante să uimească atât pe meloman, cât şi pe copilul ce gângureşte în pătuţ! Iar când muzica a încetat, nu poţi spune nici măcar că e frumos, atât de banale şi nelalocul lor îţi par cuvintele.

  Simplitatea este eroismul final al vieţii, mult prea încărcată cu verbe la imperativ, cu adjective pozitive pentru ai noştri şi mult prea grele pentru ceilalţi. Am aflat că nu există haină mai frumoasă de erou decât cea fără nicio cusătură, purtată în zorii zilei în solitudinea grădinii şi amestecată apoi, în cursul zilei, printre mii de haine noi sau rupte. Este haina simplităţii, pe care a purtat-o Mântuitorul nostru, spre a ne fi model. „Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Matei 11:29).

  E adevărat, se dă o luptă, crâncenă luptă, dar cu totul altfel. E lupta mea cu mine, e lupta ta cu tine, din care erou va ieşi doar cel ce se va înveşmânta cu simplitatea, întotdeauna uitată, fără soclu şi fără aplauzele mulţimii.

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Lupta zilnică - 2016. Simplitatea este eroismul final al vieţii, mult prea încărcată cu verbe la imperativ, cu adjective pozitive pentru ai noştri şi mult prea grele pentru ceilalţi. Am aflat că nu există haină mai frumoasă de erou decât cea fără nicio cusătură, purtată în zorii zilei în solitudinea grădinii şi amestecată apoi, în cursul zilei, printre mii de haine noi sau rupte.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...