Articolul precedentFii un exemplu
  Articolul următorRugăciunile vor primi răspuns

  Lupta zilnică

  M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:7,8)

  Se poartă în fiecare zi un război. Fiecare simte nevoia de luptă, de competiţie, de răzbunare uneori. Se pare că prin luptă, prin renunţare, se ajunge la sinele superior, care merită a fi aşezat pe soclul de erou. Şi prea adesea auzim întâmplări pe care eroul călit în luptă le relatează, iar noi, care nu am reuşit să obţinem încă victoria dorită, le ascultăm cu încordare, ne concentrăm pe secretele succesului şi încercăm din nou. Într-o zi, cu siguranţă, vom fi şi noi eroi, deoarece luptăm zilnic: cu ignoranţa celorlalţi, cu lipsa de dispoziţie pentru primirea Cuvântului, cu dispreţul faţă de ziua de odihnă, cu atitudinea faţă de propriul corp, despre care noi ştim că este un templu al lui Dumnezeu. Ne vedem în fiecare zi ca pe nişte eroi mai mici, care luptă cu tot ce-i păcătos din jur, până când, într-o bună zi, laurii victoriei finale vor foşni pe frunţile noastre.

  Dar lupta este alta, întotdeauna altfel şi niciodată pe un teritoriu nou. Este aceeaşi pe care am început-o ieri, şi alaltăieri, şi întotdeauna. E lupta pentru simplitate. Dar cât de simplu e să trăieşti pentru a fi un erou adevărat? Cât de sublim e să-ţi laşi gândurile să curgă prin cuvinte, ca tăcerea ta să fie eroism?

  Uneori pare că e prea simplu Andante, de Mozart… Dar câtă şlefuire, câtă renunţare la încărcătura inutilă pentru ca Andante să uimească atât pe meloman, cât şi pe copilul ce gângureşte în pătuţ! Iar când muzica a încetat, nu poţi spune nici măcar că e frumos, atât de banale şi nelalocul lor îţi par cuvintele.

  Simplitatea este eroismul final al vieţii, mult prea încărcată cu verbe la imperativ, cu adjective pozitive pentru ai noştri şi mult prea grele pentru ceilalţi. Am aflat că nu există haină mai frumoasă de erou decât cea fără nicio cusătură, purtată în zorii zilei în solitudinea grădinii şi amestecată apoi, în cursul zilei, printre mii de haine noi sau rupte. Este haina simplităţii, pe care a purtat-o Mântuitorul nostru, spre a ne fi model. „Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Matei 11:29).

  E adevărat, se dă o luptă, crâncenă luptă, dar cu totul altfel. E lupta mea cu mine, e lupta ta cu tine, din care erou va ieşi doar cel ce se va înveşmânta cu simplitatea, întotdeauna uitată, fără soclu şi fără aplauzele mulţimii.

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...