Articolul precedentSurprins de bucurie
  Articolul următorCâinele furios

  Un părinte model

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele 22:6)

  Am fost surprinsă când am cunoscut pe cineva cu numele Iared. Ştiam că Iared este un personaj biblic, dar este doar un nume într-o listă. De ce ar fi ales un părinte tocmai numele acesta pentru băiatul său?

  Dacă îţi doreşti ca fiul tău să aibă un nume biblic, nu-i aşa că te gândeşti la eroii credinţei? Nume ca Samuel, Daniel, Matei, Luca sau Ioan sunt adeseori întâlnite în ţara noastră. Şi, pe bună dreptate, căci eroii care le-au purtat au fost maleabili în mâna lui Dumnezeu, iar raportul vieţii lor a înfrumuseţat paginile Scripturii.

  Dar Iared? Cine a fost Iared? „La vârsta de o sută şaizeci şi doi de ani, Iared a născut pe Enoh.” Deci Iared nu este doar un nume dintr-o listă de nume, ci tatăl primului credincios care nu a cunoscut moartea, pentru că Dumnezeu l-a luat la cer.

  Mă gândesc că Iared a fost un părinte exemplu. Un părinte care şi-a crescut copilul în „mustrarea şi învăţătura Domnului” (Efeseni 6:4). Un părinte care i-a insuflat fiului său dragoste pentru Dumnezeu, dorinţa de a-I cunoaşte voia şi de a o împlini. Astfel a trăit Enoh în continuă comuniune cu cerul, îndepărtându-se de rău, până a ajuns la sfinţire.

  „După cum Hristos a trăit legea în natura omenească, tot astfel putem face şi noi, dacă ne vom sprijini pe Cel Puternic… Domnul ne va învăţa care ne este datoria, tot atât de binevoitor cum va învăţa şi pe alţii. Dacă venim la El în credinţă, ne va descoperi tainele Lui. Adesea, inima va arde în noi când Domnul Se va apropia să aibă comuniune cu noi aşa cum a avut pe vremuri cu Enoh. Cei care se hotărăsc să nu facă niciun lucru, de niciun fel, care nu I-ar plăcea lui Dumnezeu vor cunoaşte, după ce au înfăţişat cazul lor înaintea Lui, care este calea pe care trebuie să meargă. Ei vor primi nu numai înţelepciune, ci şi putere. Li se va da putere să asculte şi să slujească, aşa cum a făgăduit Hristos. Tot ce I-a fost dat lui Hristos – «toate lucrurile» pentru a împlini nevoia oamenilor căzuţi – I-a fost dat în calitate de căpetenie şi reprezentant al neamului omenesc. «Şi, orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui» (1 Ioan 3:22)” (Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, p. 580).

  Te-ai hotărât să te îndepărtezi de tot ce nu I-ar plăcea Domnului? Îi înveţi şi pe copiii tăi să trăiască în felul acesta? Dumnezeu e gata să ne ajute să păzim poruncile, să facem ce-I este plăcut şi să asculte rugăciunile pe care le înălţăm pentru copiii noştri.

  Adina Niţu, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...