Articolul precedentCând viața îți dă lămâi
  Articolul următorVictoria în Marea Luptă

  Ajutor doar de sus

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  Din noiembrie 1996, m-am bucurat de legământul făcut cu Domnul Hristos. După bucurii, au venit în viaţă şi dureri care m-au lovit. După doi ani şi jumătate, mi-a decedat soţul.

  Apoi s-au scurs şapte ani de văduvie, după care am luat decizia să mă recăsătoresc cu un frate recent botezat, căruia îi decedase soţia. Am convenit să locuim în apartamentul meu. Începutul a fost frumos, fără neînţelegeri. După vreo trei ani, soţul mi-a propus să ne mutăm în apartamentul lui, fără nicio explicaţie, dar cu hotărâre. Pentru el, care avea peste 80 de ani, şi pentru mine, care nu mai eram tânără, era un efort inutil. Locuinţa necesita reparaţii, aşa că nu am acceptat propunerea.

  După o săptămână, a plecat de acasă, motivând că doreşte să se plimbe, îngrijorată de întârzierea lui, l-am căutat, dar fără rezultat. Dimineaţa, a sosit singur, spunând că a dormit în gară. Nu l-am crezut, dar nici nu l-am contrazis.

  După câteva săptămâni, am avut o altă surpriză. Într-un dosar, am găsit o ciornă de cerere adresată Judecătoriei pentru divorţ, cu acuze de calomnie. Cerea desfacerea căsătoriei, pe motiv că l-aş fi dat afară din casă, folosindu-se de o chitanţă de la hotelul la care dormise când a lipsit de acasă şi acuzându-mă că i-aş fi furat o sumă mare de bani. Era o situaţie îngrozitoare. Cum să-mi dovedesc nevinovăţia? Doar Dumnezeu ştia adevărul.

  În momentul în care i-am arătat ciorna, a avut un comportament agresiv, apoi a părăsit domiciliul fără nicio explicaţie. Am aflat că locuia la o cunoştinţă. Am făcut demersuri repetate să-l conving să revină acasă, să-şi retragă acţiunea din judecătorie, dar fără rezultat.

  Am încredinţat problema atotputernicului meu Tată. A urmat o perioadă de rugăciune arzătoare, cu câte două zile de post pe săptămână. Nu mi-am pierdut nădejdea. Ştiam că Dumnezeu era gata să mă ajute, conform făgăduinţelor Sale. După două luni şi jumătate şi după ce trecuseră şi două termene de judecată la care eu nu participasem, soţul meu s-a întors acasă liniştit, şi-a recunoscut greşeala şi a renunţat la divorţ. A mai trecut un an până când am descoperit că suferea de atrofie corticală. La doi ani după această întâmplare, Dumnezeu l-a chemat la odihnă.

  Draga mea, ai probleme despre care nu ştii cum se pot rezolva? Simţi că necazul tău este prea greu pentru a fi auzit de urechi omeneşti? Spune-I Domnului problemele tale. Roagă-te cu credinţă, fără să te îndoieşti, şi vei vedea ajutorul Tatălui care-i iubeşte pe copiii Săi!

  Elena Alexa, Oneşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...