Salvare miraculoasă

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Într-o familie cu copii sunt şi clipe plăcute, pline de bucurie, dar şi momente mai triste, pline de tensiune şi durere. Asemenea sentimente am încercat şi eu când, într-o zi de iarnă, a trebuit să merg la farmacie ca să cumpăr medicamente pentru fetiţa mea cea mică, ce era bolnavă. Cred că nu voi uita niciodată acea zi de iarnă grea, cu troiene de zăpadă. Am pornit hotărâtă spre farmacie, însoţită de fata cea mare, care avea 9 ani, dorind să se bucure şi ea de peisajul de afară. Am ajuns cu bine la farmacie şi, când am ieşit, am văzut că tramvaiul se apropia de staţie. Ţinându-mi de mână fetiţa, am alergat ca să prindem tramvaiul. L-am prins chiar când se pregătea să plece din staţie, uşile fiind încă deschise. Am urcat-o pe fată pe scările tramvaiului, urmând să mă urc şi eu, dar oboseala alergării şi îmbrăcămintea grea m-au făcut să nu pot pune piciorul pe scară. Tramvaiul pornise deja cu uşile deschise şi eu mă ţineam cu o mână de bară, alergând pe lângă tramvai.

  În cele din urmă, am rămas pe refugiu, iar fetiţa, în tramvaiul cu uşile deschise, gândindu-mă că ea va coborî unde trebuie. Dar nu s-a întâmplat aşa. Văzându-se singură, a sărit din tramvaiul aflat în deplasare. În urma impactului cu gheaţa de pe jos, a căzut cu faţa la pământ şi s-a rostogolit de mai multe ori, intrând cu capul, mâinile şi apoi şi cu picioarele sub tramvai, în momentul acela am rămas încremenită. Mi-am pus instinctiv mâinile la urechi, strigând disperată de durere.

  În sfârşit, tramvaiul s-a oprit brusc la strigătele disperate ale călătorilor, şi eu, într-un final, m-am dezmeticit şi am văzut-o pe fetiţa mea ridicându-se teafără pe picioare, neavând decât câteva zgârieturi pe faţă. Amândouă ne-am îmbrăţişat plângând, apoi am mers pe jos până acasă. Ne-am gândit apoi din ce tragedie ne-a scăpat Dumnezeu.

  I-am mulţumit Domnului pentru protecţia Sa în vreme de nevoie şi am înţeles încă o dată că suntem expuşi pieirii la orice pas şi că îi datorăm totul lui Dumnezeu. Am constatat că acele rotiri ale fetei mele cu capul şi membrele sub tramvai au avut loc doar în intervalul dintre roţile tramvaiului. Câtă precizie! Dar am mai învăţat ceva: niciodată n-am mai alergat după tramvai sau alte maşini, ci ne-am însuşit cu prisosinţă lecţia.

  Îi voi rămâne recunoscătoare toată viaţa Domnului meu pentru că mi-a salvat fetiţa de la o tragedie sigură. S-a împlinit şi pentru noi în acea zi făgăduinţa de astăzi: „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.”

  Benona Antea, Bucureşti, Muntenia

  Salvare miraculoasă - 2016. Îi voi rămâne recunoscătoare toată viaţa Domnului meu pentru că mi-a salvat fetiţa de la o tragedie sigură. S-a împlinit şi pentru noi în acea zi făgăduinţa de astăzi: „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...