Articolul precedentEști liber
  Articolul următorComoara lui Dumnezeu

  Intervenţie divină

  Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. (Plângerile lui Ieremia 3:25)

  Nicio rugăciune nu se înalţă, oricât de nedibace ar fi ea, nicio lacrimă nu se varsă, oricât de ascunsă ar fi ea, nicio dorinţă sinceră după Dumnezeu nu este nutrită, oricât de slabă ar fi ea, fără ca Duhul lui Dumnezeu să nu iasă în întâmpinarea ei. Chiar înainte ca rugăciunea să fie înălţată sau ca pornirea inimii să fie manifestată, harul Domnului Hristos iese în întâmpinarea harului care lucrează asupra sufletului omenesc” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 206).

  Eram de serviciu în spital, ca asistentă medicală şi, chiar dacă de multe ori sunt activităţi care mă consumă şi sunt epuizată, îmi face plăcere şi mă împlineşte tot ce fac, când ştiu că îmi slujesc semenii. Orice zi o încep cu rugăciune pentru lucrarea pe care o am de făcut, fie acasă, fie la lucru.

  Pe la orele 23:00, îmi vine în urgenţă o fostă pacientă a şefului, diagnosticată cu neoplasm laringian, cu traheostomă definitivă şi insuficienţă respiratorie. Secţia noastră niciodată nu are linie de gardă şi, de aceea, medicii noştri acceptau ca noi să luăm măsurile de urgenţă.

  După ce am dus-o la salon, am întrebat-o de ce nu a trecut prin compartimentul de primiri urgenţe şi am rugat-o să-mi dea actele necesare pentru a fi înregistrată. Împreună cu colega mea infirmieră, i-am administrat oxigen, i-am aplicat terapia necesară în astfel de cazuri, dar observ că bolnava închide ochii şi se cianozează. M-am rugat în timp ce îi administram tratamentul, împreună cu medicul de la serviciul de chirurgie, i-am făcut internarea. Prin harul Domnului, cazul a fost rezolvat cu succes.

  Un gând inspirat spune: „Nicio nenorocire nu se poate abate asupra celui mai neînsemnat dintre copiii Săi, nicio îngrijorare nu-i poate chinui sufletul, nicio bucurie nu-l poate încânta şi nicio rugăciune sinceră nu iese de pe buzele noastre fără ca Tatăl ceresc să nu le observe, fără ca El să nu manifeste un viu interes pentru toate acestea. Căci El «tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile». Legăturile dintre Dumnezeu şi fiecare suflet sunt atât de intime şi profunde, ca şi când n-ar mai fi un alt om pe pământ de care El să Se îngrijească şi pentru care să fi dat pe Fiul Său mult iubit” (Ellen G. White, Calea către Hristos, ediţia de buzunar, p. 126).

  Sunt multe cazuri când, în disperarea noastră, alergăm la oameni. Te invit să apelezi prin rugăciune la Dumnezeu. El este bun şi intervine dacă îi ceri ajutorul. Fii încrezătoare! Vei plânge de bucurie când problema va fi ascultată şi rezolvată.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Intervenţie divină - 2016. Nicio nenorocire nu se poate abate asupra celui mai neînsemnat dintre copiii Săi, nicio îngrijorare nu-i poate chinui sufletul, nicio bucurie nu-l poate încânta şi nicio rugăciune sinceră nu iese de pe buzele noastre fără ca Tatăl ceresc să nu le observe, fără ca El să nu manifeste un viu interes pentru toate acestea.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...