Articolul precedentDouă învieri speciale
  Articolul următorDumnezeu face lucruri mari

  Lecţia de mijlocire

  Fraţilor [surorilor], rugaţi-vă pentru noi! (1 Tesaloniceni 5:25)

  Sunt mamă a trei copii foarte frumoşi şi drăgălaşi. De fapt, cred că asta spune orice mamă despre copiii ei. I-am primit în dar şi mă bucur de fiecare zi petrecută lângă ei.

  Dacă încercăm să îi educăm cât putem mai bine, atunci să îi înzestrăm cu lecţii de viaţă care să-i ajute să trăiască frumos şi demn pe acest pământ. Dar sunt momente când şi ei, la rândul lor, ne dau nouă lecţii.

  Aşa s-a întâmplat într-o dimineaţă. Copiii se joacă frumos împreună, dar sunt şi momente când nu-şi vorbesc unul altuia sau, mai grav, se bat. După un astfel de incident, fetiţa noastră mai mare a fost pedepsită şi trimisă singură într-o cameră. Nu urma să stea prea mult acolo, dar cred că nu voi uita niciodată gestul pe care fratele ei l-a făcut în acea dimineaţă.

  Avea doar trei anişori. Eu găteam în bucătărie. Se învârtea pe lângă mine şi nu ştia cum să înceapă. La un moment dat, cu picioruşele lui mici, s-a ridicat pe vârfuri, s-a apropiat de mine şi mi-a şoptit:
  – Mami, te rog, iart-o pe sora mea! Nu mai pot s-o văd acolo în cameră. Era prea mult pentru mine. L-am luat în braţe şi I-am mulţumit în gând lui Dumnezeu pentru această lecţie. Am înţeles în modul cel mai concret posibil ce înseamnă să mijloceşti pentru aproapele tău. Ce înseamnă să mă apropii de Dumnezeu cum pot mai bine, ca să-I pot şopti sau să pot striga către El pentru cel care are mare nevoie de iertare, vindecare sau ajutor.

  Desigur, problemele dintre ei s-au rezolvat instant. Pentru el nu mai conta nimic altceva decât să o vadă din nou pe sora lui lângă el. Nu a urmat niciun cuvânt de reproş sau de învinuire. Totul a fost ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Aşa sunt copiii. Aşa ar trebuie să fim şi noi.

  Să ne iertăm la fel de repede. Să nu fim indiferenţi faţă de necazul celui de lângă noi, ci să strigăm la Tatăl nostru până se rezolvă situaţia. Să mijlocim înaintea Lui pentru a interveni într-un fel sau altul: pentru fratele nostru, pentru sora noastră, pentru prietenul sau vecinul nostru şi chiar pentru duşmanul nostru. Să uităm greşelile ce ni s-au făcut şi să ne raportăm la oameni ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat între noi, e greu uneori. Dar nu imposibil. Mai ales că avem un Mijlocitor care a făcut totul pentru ca noi să fim iertaţi, apăraţi şi mântuiţi.

  „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în împărăţia cerurilor” (Matei 18:3-4).

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Lecţia de mijlocire - 2016. Să nu fim indiferenţi faţă de necazul celui de lângă noi, ci să strigăm la Tatăl nostru până se rezolvă situaţia. Să mijlocim înaintea Lui pentru a interveni într-un fel sau altul: pentru fratele nostru, pentru sora noastră, pentru prietenul sau vecinul nostru şi chiar pentru duşmanul nostru.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...