Articolul precedentDouă învieri speciale
  Articolul următorDumnezeu face lucruri mari

  Lecţia de mijlocire

  Fraţilor [surorilor], rugaţi-vă pentru noi! (1 Tesaloniceni 5:25)

  Sunt mamă a trei copii foarte frumoşi şi drăgălaşi. De fapt, cred că asta spune orice mamă despre copiii ei. I-am primit în dar şi mă bucur de fiecare zi petrecută lângă ei.

  Dacă încercăm să îi educăm cât putem mai bine, atunci să îi înzestrăm cu lecţii de viaţă care să-i ajute să trăiască frumos şi demn pe acest pământ. Dar sunt momente când şi ei, la rândul lor, ne dau nouă lecţii.

  Aşa s-a întâmplat într-o dimineaţă. Copiii se joacă frumos împreună, dar sunt şi momente când nu-şi vorbesc unul altuia sau, mai grav, se bat. După un astfel de incident, fetiţa noastră mai mare a fost pedepsită şi trimisă singură într-o cameră. Nu urma să stea prea mult acolo, dar cred că nu voi uita niciodată gestul pe care fratele ei l-a făcut în acea dimineaţă.

  Avea doar trei anişori. Eu găteam în bucătărie. Se învârtea pe lângă mine şi nu ştia cum să înceapă. La un moment dat, cu picioruşele lui mici, s-a ridicat pe vârfuri, s-a apropiat de mine şi mi-a şoptit:
  – Mami, te rog, iart-o pe sora mea! Nu mai pot s-o văd acolo în cameră. Era prea mult pentru mine. L-am luat în braţe şi I-am mulţumit în gând lui Dumnezeu pentru această lecţie. Am înţeles în modul cel mai concret posibil ce înseamnă să mijloceşti pentru aproapele tău. Ce înseamnă să mă apropii de Dumnezeu cum pot mai bine, ca să-I pot şopti sau să pot striga către El pentru cel care are mare nevoie de iertare, vindecare sau ajutor.

  Desigur, problemele dintre ei s-au rezolvat instant. Pentru el nu mai conta nimic altceva decât să o vadă din nou pe sora lui lângă el. Nu a urmat niciun cuvânt de reproş sau de învinuire. Totul a fost ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Aşa sunt copiii. Aşa ar trebuie să fim şi noi.

  Să ne iertăm la fel de repede. Să nu fim indiferenţi faţă de necazul celui de lângă noi, ci să strigăm la Tatăl nostru până se rezolvă situaţia. Să mijlocim înaintea Lui pentru a interveni într-un fel sau altul: pentru fratele nostru, pentru sora noastră, pentru prietenul sau vecinul nostru şi chiar pentru duşmanul nostru. Să uităm greşelile ce ni s-au făcut şi să ne raportăm la oameni ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat între noi, e greu uneori. Dar nu imposibil. Mai ales că avem un Mijlocitor care a făcut totul pentru ca noi să fim iertaţi, apăraţi şi mântuiţi.

  „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în împărăţia cerurilor” (Matei 18:3-4).

  Mirabela Luduşan, Nazna, Transilvania de Sud

  Lecţia de mijlocire - 2016. Să nu fim indiferenţi faţă de necazul celui de lângă noi, ci să strigăm la Tatăl nostru până se rezolvă situaţia. Să mijlocim înaintea Lui pentru a interveni într-un fel sau altul: pentru fratele nostru, pentru sora noastră, pentru prietenul sau vecinul nostru şi chiar pentru duşmanul nostru.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...