Domnul a fost cu mine (II)

  Mă înfăşuraseră legăturile morţii şi m-apucaseră sudorile mormântului; eram pradă necazului şi durerii. (Psalmii 116:3)

  Am rămas în spital la Iaşi. A venit luna ianuarie şi ziua în care Naomi se pregătea să vină pe lumi. Trebuia să mi se facă cezariană, dar medicilor le-a fost frică să mă opereze din cauza stării precare de sănătate. Aşa că m-au lăsat să nasc natural. În cele din urmă, am născut, cu greu, o fetiţă sănătoasă, de 3,4 kg. Am stat o zi cu ea în spital. Dar apoi, situaţia mea s-a înrăutăţit foarte mult. Aşa că am fost dusă la o altă clinică. Infecţia s-a întins din nou în regiunea inimii. La un moment dat, avea dimensiunea de 19,6 mm pe valva mitrală. Iar eu, după naştere, nu eram bine şi din cauza faptului că nu mai puteam alăpta. Dar Dumnezeu mă susţinea şi, în tot acest timp, mi-a dat putere şi curaj. Când îmi era rău, soţul îmi spunea:

  – Nu uita că acum cineva se roagă pentru tine!

  Când situaţia mea era foarte gravă, fraţii din Biserica Rădăuţi s-au unit într-o rugăciune continuă pentru viaţa mea. Am apreciat mult lucrul acesta, iar biserica are acum pentru mine aceeaşi însemnătate ca şi propria familie.

  Situaţia mea s-a îmbunătăţit un pic şi, după o lună şi jumătate petrecută în spitalele din Iaşi, mi s-a dat tratament şi mi s-a permis să merg acasă. Ajunsă acasă, m-am simţit mai rău, şi în ziua următoare am plecat la spitalul din Târgu Mureş. Peste câteva zile, mi s-a spus că voi intra în operaţie. Dar nu a fost posibil, din cauza stării în care mă aflam. Eram foarte slăbită şi nimeni nu garanta că voi ieşi vie din operaţie. Aşa că aşteptam să treacă zilele pentru a mă întări şi a putea fi operată. În momentele în care toate păreau sumbre, am încercat să caut motivele de mulţumire şi de bucurie pe care mi le dădea Dumnezeu, ca să pot face faţă provocărilor zilei, chiar dacă se părea că nu am niciun motiv de bucurie. Aveam un jurnal în care căutam în fiecare zi să-I mulţumesc lui Dumnezeu. Şi vreau să vă spun că scriam câte o pagină întreagă: mulţumeam pentru asistentele care mă îngrijeau, pentru telefoanele pe care le primeam şi pentru dragostea pe care o simţeam din partea celor din jurul meu. Îl vedeam pe Dumnezeu lucrând prin toate aceste mijloace.

  Dacă ar fi să mai trec o dată prin toată această suferinţă, aş sta mult mai liniştită şi aş trece mult mai uşor. Aşa că, dragi surori, chiar dacă aţi trecut sau treceţi prin anumite încercări, aveţi încredere deplină în Dumnezeu, o încredere ca cea a unui copil care se aşază în braţele părintelui său şi stă liniştit! Şi aşteptaţi să vedeţi minunea pe care o va aduce Dumnezeu în viaţa voastră!

  Aurelia Sandu, Bacău, Moldova

  Domnul a fost cu mine (II) - 2016. Dacă ar fi să mai trec o dată prin toată această suferinţă, aş sta mult mai liniştită şi aş trece mult mai uşor. Aşa că, dragi surori, chiar dacă aţi trecut sau treceţi prin anumite încercări, aveţi încredere deplină în Dumnezeu, o încredere ca cea a unui copil care se aşază în braţele părintelui său şi stă liniştit!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...