Lasă-L pe Dumnezeu să lucreze!

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra! El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina şi dreptul tău, ca soarele la amiază. (Psalmii 37:5-6)

  Predam la o şcoală nouă, departe de casă. Am încercat să-mi înving emoţiile şi să mă apropii de profesori şi de elevi în egală măsură. Mi se părea că am reuşit să comunic eficient cu toată lumea. Lunile au trecut. A început să-mi placă acel colectiv şi mă simţeam excelent. Eram plină de recunoştinţă pentru conducerea divină.

  Într-o zi, când m-am întâlnit cu directorul de la centru, mi-a spus pe un ton aspru că sunt probleme, că a fost anunţat de la şcoală că nu îmi fac treaba şi nu sunt în cabinetul de psihologie când sunt căutată. Am fost atât de şocată, că am început să plâng. După ce m-am liniştit, am explicat că mă străduiesc să lucrez cu conştiinciozitate şi că pe uşa cabinetului este scris programul, iar prin telefon se poate verifica unde sunt. Încet şi după destul de mult timp, am înţeles ce s-a întâmplat. Două colege s-au aliat, după ce au aflat că sunt adventistă, pentru că doreau întoarcerea colegei care a fost înaintea mea la cabinet. Astfel a început o luptă foarte aspră.

  Trebuia să mă pregătesc pentru examenul de titulatură şi aveam programată o inspecţie. Pe lângă inspectorul repartizat, au chemat şi o persoană de la centru, care a fost pentru câţiva ani psihologul şcolii. Mi-am dat seama că mi-au interpretat greşit motivaţiile, cuvintele, faptele.

  A sosit ziua. Mă simţeam foarte mică şi slabă. M-am prins de Domnul şi, pe drumul de două ore şi în timpul lucrului, m-am rugat continuu… Şi Tatăl meu ceresc mi-a dat mult mai mult decât am cerut: elevi activi, curajoşi, comunicativi, zâmbet pe faţa şi în inima mea, zâmbet pe faţa inspectorului în timp ce privea cu interes desfăşurarea orei şi cuvinte minunate de apreciere din partea omului chemat să rostească judecata asupra mea. Cuvintele acuzatoare nu şi-au atins scopul în mintea autorităţilor competente, ci au ieşit la iveală adevăratele motive:

  – Ştiu că vă simţiţi vânată, a spus persoana respectivă şi nu m-a judecat, ci mi-a preţuit munca şi m-a încurajat.

  Inspectoarea a rugat o profesoară să aprecieze ora. Ea, cu jumătate de inimă, a făcut-o. Inima îmi tremura de emoţie: Niciun reproş, doar apreciere şi încurajare? Doamne, atât de mult ai făcut pentru mine! Nu merit…

  Nu am putut participa la discuţiile din culise. Dar rezultatul a fost evident. Am început ziua umilită până la ţărână, dar prin harul lui Dumnezeu am încheiat-o ca o biruitoare, cu o recunoştinţă imensă în inimă, pentru că „nu voi fi dat[ă] de ruşine” (Isaia 50:7).

  Kristof Măria, Fiţcău, Transilvania de Sud

  Lasă-L pe Dumnezeu să lucreze! - 2016. A sosit ziua. Mă simţeam foarte mică şi slabă. M-am prins de Domnul şi, pe drumul de două ore şi în timpul lucrului, m-am rugat continuu... Şi Tatăl meu ceresc mi-a dat mult mai mult decât am cerut: elevi activi, curajoşi, comunicativi, zâmbet pe faţa şi în inima mea, zâmbet pe faţa inspectorului în timp ce privea cu interes desfăşurarea orei.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.