Planul de investiţii al lui Dumnezeu

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi! (Eclesiastul 11:1)

  Bunicul meu şi-a început cariera de avocat în Bucureşti. A locuit acolo împreună cu mătuşa lui, adventistă de ziua a şaptea, care încerca să îi vorbească nepotului ei despre Dumnezeu, dar el nu era interesat. Totuşi, într-o seară, au purtat o discuţie care i-a schimbat cursul vieţii. El a spus că nu era posibil ca toţi creştinii să aibă o înţelegere greşită şi doar o biserică mică să apară cu adevărul pe scena lumii. Mătuşa lui ştia că nu îl poate câştiga prin dispute, dar s-a încrezut în puterea de convingere a Duhului Sfânt.

  Şi, pentru că lui îi plăcea să citească, i-a oferit nepotului ei o Biblie şi Tragedia Veacurilor. Cu cărţile în mână, el i-a spus:

  – Bine, le voi citi şi îţi voi dovedi din aceste cărţi că nu ai dreptate!

  Când a început să citească, mătuşa lui s-a rugat stăruitor pentru revărsarea Duhului Sfânt. El a comparat totul cu Biblia şi cu alte cărţi de istorie. Apoi, într-o zi, i-a spus:

  – Draga mea mătuşă, am terminat de citit cartea şi sunt foarte surprins de tot ce am descoperit în ea. Aş vrea să merg şi eu cu tine Sabatul următor să văd o slujbă în biserica voastră.

  La biserică, s-a convins şi mai mult şi a luat hotărârea să urmeze adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu. l-a spus şi logodnicei lui ce aflase despre Biblie şi a încercat să o convingă să i se alăture, dar ea a refuzat. Din acest motiv, a ales să nu se căsătorească cu ea.

  În cele din urmă, bunicul meu a simţit îndemnul să studieze teologia. Din nou, trebuia să aleagă. Să Îl urmeze pe Dumnezeu şi să devină pastor sau să continue să lucreze ca avocat? A ales să studieze la Institutul Teologic Adventist. Acolo, Dumnezeu l-a condus către partenera lui de viaţă şi împreună au avut doi copii – Gabriel şi Magdalena. Eu sunt fiul cel mare al Magdalenei şi sunt uimit când îmi dau seama ce influenţă a avut Tragedia Veacurilor asupra vieţii mele.

  Mătuşa bunicului meu „şi-a aruncat pâinea pe ape” atunci când i-a dat nepotului ei Biblia şi acea carte şi a primit în schimb ceva mai bun decât argintul şi aurul! Efectul valurilor acelui dar sunt o continuă binecuvântare în familia noastră, chiar şi două generaţii mai târziu.

  Mihai Goran, România

  Planul de investiţii al lui Dumnezeu - 2016. „Bine, le voi citi şi îţi voi dovedi din aceste cărţi că nu ai dreptate!” Când a început să citească, mătuşa lui s-a rugat stăruitor pentru revărsarea Duhului Sfânt. El a comparat totul cu Biblia şi cu alte cărţi de istorie. Apoi, într-o zi, i-a spus: „Draga mea mătuşă, am terminat de citit cartea şi sunt foarte surprins de tot ce am descoperit în ea. Aş vrea să merg şi eu cu tine Sabatul următor să văd o slujbă în biserica voastră.”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...