Planul de investiţii al lui Dumnezeu

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi! (Eclesiastul 11:1)

  Bunicul meu şi-a început cariera de avocat în Bucureşti. A locuit acolo împreună cu mătuşa lui, adventistă de ziua a şaptea, care încerca să îi vorbească nepotului ei despre Dumnezeu, dar el nu era interesat. Totuşi, într-o seară, au purtat o discuţie care i-a schimbat cursul vieţii. El a spus că nu era posibil ca toţi creştinii să aibă o înţelegere greşită şi doar o biserică mică să apară cu adevărul pe scena lumii. Mătuşa lui ştia că nu îl poate câştiga prin dispute, dar s-a încrezut în puterea de convingere a Duhului Sfânt.

  Şi, pentru că lui îi plăcea să citească, i-a oferit nepotului ei o Biblie şi Tragedia Veacurilor. Cu cărţile în mână, el i-a spus:

  – Bine, le voi citi şi îţi voi dovedi din aceste cărţi că nu ai dreptate!

  Când a început să citească, mătuşa lui s-a rugat stăruitor pentru revărsarea Duhului Sfânt. El a comparat totul cu Biblia şi cu alte cărţi de istorie. Apoi, într-o zi, i-a spus:

  – Draga mea mătuşă, am terminat de citit cartea şi sunt foarte surprins de tot ce am descoperit în ea. Aş vrea să merg şi eu cu tine Sabatul următor să văd o slujbă în biserica voastră.

  La biserică, s-a convins şi mai mult şi a luat hotărârea să urmeze adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu. l-a spus şi logodnicei lui ce aflase despre Biblie şi a încercat să o convingă să i se alăture, dar ea a refuzat. Din acest motiv, a ales să nu se căsătorească cu ea.

  În cele din urmă, bunicul meu a simţit îndemnul să studieze teologia. Din nou, trebuia să aleagă. Să Îl urmeze pe Dumnezeu şi să devină pastor sau să continue să lucreze ca avocat? A ales să studieze la Institutul Teologic Adventist. Acolo, Dumnezeu l-a condus către partenera lui de viaţă şi împreună au avut doi copii – Gabriel şi Magdalena. Eu sunt fiul cel mare al Magdalenei şi sunt uimit când îmi dau seama ce influenţă a avut Tragedia Veacurilor asupra vieţii mele.

  Mătuşa bunicului meu „şi-a aruncat pâinea pe ape” atunci când i-a dat nepotului ei Biblia şi acea carte şi a primit în schimb ceva mai bun decât argintul şi aurul! Efectul valurilor acelui dar sunt o continuă binecuvântare în familia noastră, chiar şi două generaţii mai târziu.

  Mihai Goran, România

  Planul de investiţii al lui Dumnezeu - 2016. „Bine, le voi citi şi îţi voi dovedi din aceste cărţi că nu ai dreptate!” Când a început să citească, mătuşa lui s-a rugat stăruitor pentru revărsarea Duhului Sfânt. El a comparat totul cu Biblia şi cu alte cărţi de istorie. Apoi, într-o zi, i-a spus: „Draga mea mătuşă, am terminat de citit cartea şi sunt foarte surprins de tot ce am descoperit în ea. Aş vrea să merg şi eu cu tine Sabatul următor să văd o slujbă în biserica voastră.”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...