Planul de investiţii al lui Dumnezeu

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi, după multă vreme, o vei găsi iarăşi! (Eclesiastul 11:1)

  Bunicul meu şi-a început cariera de avocat în Bucureşti. A locuit acolo împreună cu mătuşa lui, adventistă de ziua a şaptea, care încerca să îi vorbească nepotului ei despre Dumnezeu, dar el nu era interesat. Totuşi, într-o seară, au purtat o discuţie care i-a schimbat cursul vieţii. El a spus că nu era posibil ca toţi creştinii să aibă o înţelegere greşită şi doar o biserică mică să apară cu adevărul pe scena lumii. Mătuşa lui ştia că nu îl poate câştiga prin dispute, dar s-a încrezut în puterea de convingere a Duhului Sfânt.

  Şi, pentru că lui îi plăcea să citească, i-a oferit nepotului ei o Biblie şi Tragedia Veacurilor. Cu cărţile în mână, el i-a spus:

  – Bine, le voi citi şi îţi voi dovedi din aceste cărţi că nu ai dreptate!

  Când a început să citească, mătuşa lui s-a rugat stăruitor pentru revărsarea Duhului Sfânt. El a comparat totul cu Biblia şi cu alte cărţi de istorie. Apoi, într-o zi, i-a spus:

  – Draga mea mătuşă, am terminat de citit cartea şi sunt foarte surprins de tot ce am descoperit în ea. Aş vrea să merg şi eu cu tine Sabatul următor să văd o slujbă în biserica voastră.

  La biserică, s-a convins şi mai mult şi a luat hotărârea să urmeze adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu. l-a spus şi logodnicei lui ce aflase despre Biblie şi a încercat să o convingă să i se alăture, dar ea a refuzat. Din acest motiv, a ales să nu se căsătorească cu ea.

  În cele din urmă, bunicul meu a simţit îndemnul să studieze teologia. Din nou, trebuia să aleagă. Să Îl urmeze pe Dumnezeu şi să devină pastor sau să continue să lucreze ca avocat? A ales să studieze la Institutul Teologic Adventist. Acolo, Dumnezeu l-a condus către partenera lui de viaţă şi împreună au avut doi copii – Gabriel şi Magdalena. Eu sunt fiul cel mare al Magdalenei şi sunt uimit când îmi dau seama ce influenţă a avut Tragedia Veacurilor asupra vieţii mele.

  Mătuşa bunicului meu „şi-a aruncat pâinea pe ape” atunci când i-a dat nepotului ei Biblia şi acea carte şi a primit în schimb ceva mai bun decât argintul şi aurul! Efectul valurilor acelui dar sunt o continuă binecuvântare în familia noastră, chiar şi două generaţii mai târziu.

  Mihai Goran, România

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...