Articolul precedentPune-ți ținte înalte!
  Articolul următorŞcoala părinţilor

  O nouă viaţă

  Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El. (Naum 1:7)

  Ai meditat vreodată la propria existenţă, la cât de importantă este viaţa şi cât de mult ar trebui să o preţuim? Din păcate, înţelegem adevărata valoare a vieţii doar atunci când suntem pe cale să o pierdem. Am trecut de curând printr-o experienţă cutremurătoare. Cel mai dureros lucru pentru o mamă e să-şi vadă copilul suferind.

  Pe 9 decembrie 2013, fiica mea în vârstă de 17 ani a fost operată la cap, deoarece avea o malformaţie din naştere, destul de rară, numita Arnold-Chiari. Clipele prin care am trecut au fost foarte grele, iar momentele în care am aşteptat să iasă din operaţie nu pot fi descrise în cuvinte. Abia după cinci-şase ore am putut să o văd şi să o ţin de mână pentru câteva secunde. Riscurile erau foarte mari, iar eu eram îngrijorată. Însă atunci când am observat că îşi poate mişca mâna, am răsuflat uşurată.

  Intervenţia chirurgicală a decurs extraordinar fiindcă Dumnezeu a fost cu ea, a ţinut-o în palmele Sale calde şi nu a îngăduit să i se întâmple nimic rău. O mare minune s-a produs în viaţa mea, dar şi a ei. Acum e bine, Domnul a apărat-o în aşa fel încât nu a rămas cu niciun defect. Ce minunat e Dumnezeu! Ne iubeşte atât de mult! Are grijă de viaţa noastră şi întotdeauna ne conduce paşii pe drumul cel mai bun.

  Prin urmare, bucură-te că trăieşti, fii optimistă mereu şi preţuieşte fiecare clipă ce îţi este dăruită! Şi, cel mai important lucru, nu uita că Dumnezeu te iubeşte şi niciodată nu te lasă singură! Orice problemă vei întâmpina astăzi, adu-ţi aminte că Tatăl nostru ceresc veghează asupra ta!

  „O astfel de iubire este fără egal! Să fim numiţi copii ai împăratului ceresc! Ce preţioasă făgăduinţă! Ce subiect pentru meditaţia cea mai profundă! Iubirea inegalabilă a lui Dumnezeu pentru o lume care nu L-a iubit! Gândul acesta are o putere care cucereşte sufletul şi conduce gândirea şi voinţa omului la o atitudine de supunere faţă de voinţa lui Dumnezeu. Cu cât vom studia mai mult caracterul divin, în lumina crucii de pe Golgota, cu atât vom înţelege mai bine mila, duioşia şi iertarea, împletite cu nepărtinirea şi dreptatea şi cu atât mai clar vom discerne nenumăratele dovezi ale iubirii infinite şi ale milei pline de gingăşie ce întrec cu mult simpatia şi dorul unei mame pentru copilul ei pierdut” (Ellen G. White, Calea către Hristos, ediţia de buzunar, p. 16).

  Aura Moisă, Mălureni, Galaţi

  O nouă viaţă - 2016. Bucură-te că trăieşti, fii optimistă mereu şi preţuieşte fiecare clipă ce îţi este dăruită! Şi, cel mai important lucru, nu uita că Dumnezeu te iubeşte şi niciodată nu te lasă singură! Orice problemă vei întâmpina astăzi, adu-ţi aminte că Tatăl nostru ceresc veghează asupra ta!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...