Articolul precedentPune-ți ținte înalte!
  Articolul următorŞcoala părinţilor

  O nouă viaţă

  Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El. (Naum 1:7)

  Ai meditat vreodată la propria existenţă, la cât de importantă este viaţa şi cât de mult ar trebui să o preţuim? Din păcate, înţelegem adevărata valoare a vieţii doar atunci când suntem pe cale să o pierdem. Am trecut de curând printr-o experienţă cutremurătoare. Cel mai dureros lucru pentru o mamă e să-şi vadă copilul suferind.

  Pe 9 decembrie 2013, fiica mea în vârstă de 17 ani a fost operată la cap, deoarece avea o malformaţie din naştere, destul de rară, numita Arnold-Chiari. Clipele prin care am trecut au fost foarte grele, iar momentele în care am aşteptat să iasă din operaţie nu pot fi descrise în cuvinte. Abia după cinci-şase ore am putut să o văd şi să o ţin de mână pentru câteva secunde. Riscurile erau foarte mari, iar eu eram îngrijorată. Însă atunci când am observat că îşi poate mişca mâna, am răsuflat uşurată.

  Intervenţia chirurgicală a decurs extraordinar fiindcă Dumnezeu a fost cu ea, a ţinut-o în palmele Sale calde şi nu a îngăduit să i se întâmple nimic rău. O mare minune s-a produs în viaţa mea, dar şi a ei. Acum e bine, Domnul a apărat-o în aşa fel încât nu a rămas cu niciun defect. Ce minunat e Dumnezeu! Ne iubeşte atât de mult! Are grijă de viaţa noastră şi întotdeauna ne conduce paşii pe drumul cel mai bun.

  Prin urmare, bucură-te că trăieşti, fii optimistă mereu şi preţuieşte fiecare clipă ce îţi este dăruită! Şi, cel mai important lucru, nu uita că Dumnezeu te iubeşte şi niciodată nu te lasă singură! Orice problemă vei întâmpina astăzi, adu-ţi aminte că Tatăl nostru ceresc veghează asupra ta!

  „O astfel de iubire este fără egal! Să fim numiţi copii ai împăratului ceresc! Ce preţioasă făgăduinţă! Ce subiect pentru meditaţia cea mai profundă! Iubirea inegalabilă a lui Dumnezeu pentru o lume care nu L-a iubit! Gândul acesta are o putere care cucereşte sufletul şi conduce gândirea şi voinţa omului la o atitudine de supunere faţă de voinţa lui Dumnezeu. Cu cât vom studia mai mult caracterul divin, în lumina crucii de pe Golgota, cu atât vom înţelege mai bine mila, duioşia şi iertarea, împletite cu nepărtinirea şi dreptatea şi cu atât mai clar vom discerne nenumăratele dovezi ale iubirii infinite şi ale milei pline de gingăşie ce întrec cu mult simpatia şi dorul unei mame pentru copilul ei pierdut” (Ellen G. White, Calea către Hristos, ediţia de buzunar, p. 16).

  Aura Moisă, Mălureni, Galaţi

  O nouă viaţă - 2016. Bucură-te că trăieşti, fii optimistă mereu şi preţuieşte fiecare clipă ce îţi este dăruită! Şi, cel mai important lucru, nu uita că Dumnezeu te iubeşte şi niciodată nu te lasă singură! Orice problemă vei întâmpina astăzi, adu-ţi aminte că Tatăl nostru ceresc veghează asupra ta!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...