N-am pe nimeni…

  Doamne, […] n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa şi, până să mă duc eu, se pogoară altul înaintea mea. (Ioan 5:7)

  E atât de trist să fii bolnav timp de 38 de ani şi să n-ai pe nimeni care să te ajute, căruia să îi pese de tine. Dar iată că trece Isus pe acolo şi, pentru că El a venit ca să salveze, să vindece trupul şi sufletul, să desfacă lanţurile robiei păcatului, îl întreabă pe bolnav, la fel ca şi pe noi:

  – Vrei să te faci sănătos?

  Primind iertare şi vindecare de la Domnul Hristos, slăbănogul a sărit în picioare şi a simţit că nu mai este singur, că are pe Cineva care-l iubeşte.

  Am citit mai de mult, la avizierul unei biserici, următorul pliant, care m-a răscolit foarte mult. „Au fost odată patru membri foarte ciudaţi, care mergeau la aceeaşi biserică: Cineva, Fiecare, Oricine şi Nimeni. Modul lor de viaţă era «foarte religios». De exemplu: Cineva îşi bârfea fratele, Fiecare ştia că acest lucru este păcat, Oricine putea să refuze să asculte, dar… Nimeni nu o făcea. Oricine şi Fiecare vorbeau despre Cineva, dar Nimeni nu le întrerupea conversaţia. Fiecare voia să se închine, dar nu mergea la biserică, deoarece nu vorbea cu Oricine. Fiecare se arăta credincios la biserică, dar de lucrat în biserică, lucra mai mult Nimeni. Când era nevoie de ceva sau de Cineva care să împartă invitaţii, Fiecare s-a gândit că Cineva va putea face aceste lucrări. Dar ştiţi cine le-a făcut în cele din urmă? Nimeni! A cincea persoană a vizitat acea biserică. Fiecare a crezut că Cineva îl va saluta. Oricine ar fi putut face acest lucru. Dar Nimeni n-a mers la el. Pe tine cum te cheamă? te întreabă Isus.”

  Mi-a povestit soţul meu că, într-o zi, l-a vizitat pe un frate în vârstă, care a început să i se destăinuie. Pe lângă durerile fizice, avea şi o mulţime de probleme care-l frământau. Soţul meu l-a ascultat cu răbdare şi bună dispoziţie aproape o oră. Fericit, fratele i-a spus la despărţire:

  – Vă mulţumesc că aţi venit pe la mine; aproape nimeni nu mă vizitează. Dar, mai ales, vă mulţumesc că m-aţi ascultat.

  Să ne facem timp, atât pe parcursul săptămânii, cât şi în Sabat, să stăm de vorbă cu cei din jurul nostru, să le întindem o mână caldă, un zâmbet sincer, un pliant încurajator, o făgăduinţă, o asigurare de post şi rugăciune pentru situaţii de criză. Nimeni să nu se simtă singur în familia noastră, în biserica noastră, ci fiecare să poată spune: „Eu am pe cineva de încredere, care mă înţelege în orice situaţie, mă sfătuieşte, se roagă pentru mine şi stă alături de mine prin orice aş trece. În primul rând, este Isus, apoi sora cutare.” Vrei să fii tu această persoană?

  Magdalena Toma, Muntenia

  N-am pe nimeni... - 2016. Să ne facem timp, atât pe parcursul săptămânii, cât şi în Sabat, să stăm de vorbă cu cei din jurul nostru, să le întindem o mână caldă, un zâmbet sincer, un pliant încurajator, o făgăduinţă, o asigurare de post şi rugăciune pentru situaţii de criză. Nimeni să nu se simtă singur în familia noastră, în biserica noastră.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...