N-am pe nimeni…

  Doamne, […] n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa şi, până să mă duc eu, se pogoară altul înaintea mea. (Ioan 5:7)

  E atât de trist să fii bolnav timp de 38 de ani şi să n-ai pe nimeni care să te ajute, căruia să îi pese de tine. Dar iată că trece Isus pe acolo şi, pentru că El a venit ca să salveze, să vindece trupul şi sufletul, să desfacă lanţurile robiei păcatului, îl întreabă pe bolnav, la fel ca şi pe noi:

  – Vrei să te faci sănătos?

  Primind iertare şi vindecare de la Domnul Hristos, slăbănogul a sărit în picioare şi a simţit că nu mai este singur, că are pe Cineva care-l iubeşte.

  Am citit mai de mult, la avizierul unei biserici, următorul pliant, care m-a răscolit foarte mult. „Au fost odată patru membri foarte ciudaţi, care mergeau la aceeaşi biserică: Cineva, Fiecare, Oricine şi Nimeni. Modul lor de viaţă era «foarte religios». De exemplu: Cineva îşi bârfea fratele, Fiecare ştia că acest lucru este păcat, Oricine putea să refuze să asculte, dar… Nimeni nu o făcea. Oricine şi Fiecare vorbeau despre Cineva, dar Nimeni nu le întrerupea conversaţia. Fiecare voia să se închine, dar nu mergea la biserică, deoarece nu vorbea cu Oricine. Fiecare se arăta credincios la biserică, dar de lucrat în biserică, lucra mai mult Nimeni. Când era nevoie de ceva sau de Cineva care să împartă invitaţii, Fiecare s-a gândit că Cineva va putea face aceste lucrări. Dar ştiţi cine le-a făcut în cele din urmă? Nimeni! A cincea persoană a vizitat acea biserică. Fiecare a crezut că Cineva îl va saluta. Oricine ar fi putut face acest lucru. Dar Nimeni n-a mers la el. Pe tine cum te cheamă? te întreabă Isus.”

  Mi-a povestit soţul meu că, într-o zi, l-a vizitat pe un frate în vârstă, care a început să i se destăinuie. Pe lângă durerile fizice, avea şi o mulţime de probleme care-l frământau. Soţul meu l-a ascultat cu răbdare şi bună dispoziţie aproape o oră. Fericit, fratele i-a spus la despărţire:

  – Vă mulţumesc că aţi venit pe la mine; aproape nimeni nu mă vizitează. Dar, mai ales, vă mulţumesc că m-aţi ascultat.

  Să ne facem timp, atât pe parcursul săptămânii, cât şi în Sabat, să stăm de vorbă cu cei din jurul nostru, să le întindem o mână caldă, un zâmbet sincer, un pliant încurajator, o făgăduinţă, o asigurare de post şi rugăciune pentru situaţii de criză. Nimeni să nu se simtă singur în familia noastră, în biserica noastră, ci fiecare să poată spune: „Eu am pe cineva de încredere, care mă înţelege în orice situaţie, mă sfătuieşte, se roagă pentru mine şi stă alături de mine prin orice aş trece. În primul rând, este Isus, apoi sora cutare.” Vrei să fii tu această persoană?

  Magdalena Toma, Muntenia

  N-am pe nimeni... - 2016. Să ne facem timp, atât pe parcursul săptămânii, cât şi în Sabat, să stăm de vorbă cu cei din jurul nostru, să le întindem o mână caldă, un zâmbet sincer, un pliant încurajator, o făgăduinţă, o asigurare de post şi rugăciune pentru situaţii de criză. Nimeni să nu se simtă singur în familia noastră, în biserica noastră.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...