Articolul precedentCei 144 000
  Articolul următorCe valoare ai tu?

  O invitaţie nerespinsă

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile! (Evrei 4:7)

  Dumnezeu mi-a condus viaţa în aşa fel încât eu şi familia mea să ne întoarcem la El.

  Bunica mea a fost adventistă. Copilă fiind, o însoţeam la biserică. Am învăţat cântece care îmi plăceau. Dar anii au trecut şi m-am căsătorit cu un băiat bun, dar neadventist. După căsătorie, mama a început să meargă la biserică, şi apoi s-a botezat. M-am bucurat pentru ea. Întotdeauna credeam că oamenii care se adunau acolo în Sabat trăiau după voia lui Dumnezeu.

  De obicei, iarna se desfăşurau programe de evanghelizare. Însă tocmai în perioada aceea, noi tăiam porcul. Îmi amintesc parcă a fost ieri. Fratele Wilhelm Moldovan a venit la Nazna pentru a ţine un astfel de program pe teme biblice. Într-una din seri, tocmai când eu tăiam porcul, mama a intrat la noi în bucătărie. Văzându-mă, a început să plângă şi mi-a zis:

  – Multe persoane sunt invitate să vină la biserică pentru această ocazie specială, doar din familia mea nu vine nimeni…

  Aceste vorbe m-au atins şi îmi răsunau mereu în urechi. Aşa că m-am hotărât să fac tot ce pot mai bine ca să particip la acel program împreună cu Relu, soţul meu. La momentul potrivit, i-am zis:

  – Relu, ai vrea să mergem şi noi la evanghelizare duminică seara? Oricum e seară şi nu ne vede nimeni.

  Spre surprinderea şi bucuria mea, replica lui m-a făcut să radiez:

  – Mergem şi dacă ne vede lumea!

  Ascultând mesajul prezentat, am fost profund impresionaţi. În ocaziile următoare, el era cel care avea iniţiativa de a merge la biserică.

  Au mai trecut şase ani. Deşi cunoşteam adevărul, nu reuşeam să luăm hotărârea de a ne boteza. A venit un pastor din America, Louis Torres, care a ţinut o altă serie de prezentări la Sala Polivalentă din Târgu Mureş. Atunci am înţeles mai profund dragostea şi chemarea lui Dumnezeu; ne-am hotărât să-I predăm viaţa şi să ne botezăm toţi patru: familia noastră, trei la număr, şi nepotul, Septimiu. A fost o zi de mare bucurie şi împlinire.

  Socrii mei nu au fost de acord şi s-au supărat foarte tare. Dar Septimiu locuia cu ei în casă şi îi vorbea mereu soacrei mele despre mântuire, ca dar al lui Dumnezeu. După doi ani, şi-a exprimat dorinţa de a veni la biserică. Şi a venit. Nu după mult timp s-a îmbolnăvit de cancer şi, după operaţie, nu a mai putut veni. Dar a dorit să se boteze şi fost botezată înainte de a muri.

  Nu am cuvinte să-I mulţumesc Domnului Isus pentru modul în care ne-a condus viaţa, pentru dragostea Lui, pentru tot ce a făcut pentru mine! Aştept cu dor revenirea Sa. Îl aştepţi şi tu?

  Fodor Elena, Nazna, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...