Articolul precedentCei 144 000
  Articolul următorCe valoare ai tu?

  O invitaţie nerespinsă

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile! (Evrei 4:7)

  Dumnezeu mi-a condus viaţa în aşa fel încât eu şi familia mea să ne întoarcem la El.

  Bunica mea a fost adventistă. Copilă fiind, o însoţeam la biserică. Am învăţat cântece care îmi plăceau. Dar anii au trecut şi m-am căsătorit cu un băiat bun, dar neadventist. După căsătorie, mama a început să meargă la biserică, şi apoi s-a botezat. M-am bucurat pentru ea. Întotdeauna credeam că oamenii care se adunau acolo în Sabat trăiau după voia lui Dumnezeu.

  De obicei, iarna se desfăşurau programe de evanghelizare. Însă tocmai în perioada aceea, noi tăiam porcul. Îmi amintesc parcă a fost ieri. Fratele Wilhelm Moldovan a venit la Nazna pentru a ţine un astfel de program pe teme biblice. Într-una din seri, tocmai când eu tăiam porcul, mama a intrat la noi în bucătărie. Văzându-mă, a început să plângă şi mi-a zis:

  – Multe persoane sunt invitate să vină la biserică pentru această ocazie specială, doar din familia mea nu vine nimeni…

  Aceste vorbe m-au atins şi îmi răsunau mereu în urechi. Aşa că m-am hotărât să fac tot ce pot mai bine ca să particip la acel program împreună cu Relu, soţul meu. La momentul potrivit, i-am zis:

  – Relu, ai vrea să mergem şi noi la evanghelizare duminică seara? Oricum e seară şi nu ne vede nimeni.

  Spre surprinderea şi bucuria mea, replica lui m-a făcut să radiez:

  – Mergem şi dacă ne vede lumea!

  Ascultând mesajul prezentat, am fost profund impresionaţi. În ocaziile următoare, el era cel care avea iniţiativa de a merge la biserică.

  Au mai trecut şase ani. Deşi cunoşteam adevărul, nu reuşeam să luăm hotărârea de a ne boteza. A venit un pastor din America, Louis Torres, care a ţinut o altă serie de prezentări la Sala Polivalentă din Târgu Mureş. Atunci am înţeles mai profund dragostea şi chemarea lui Dumnezeu; ne-am hotărât să-I predăm viaţa şi să ne botezăm toţi patru: familia noastră, trei la număr, şi nepotul, Septimiu. A fost o zi de mare bucurie şi împlinire.

  Socrii mei nu au fost de acord şi s-au supărat foarte tare. Dar Septimiu locuia cu ei în casă şi îi vorbea mereu soacrei mele despre mântuire, ca dar al lui Dumnezeu. După doi ani, şi-a exprimat dorinţa de a veni la biserică. Şi a venit. Nu după mult timp s-a îmbolnăvit de cancer şi, după operaţie, nu a mai putut veni. Dar a dorit să se boteze şi fost botezată înainte de a muri.

  Nu am cuvinte să-I mulţumesc Domnului Isus pentru modul în care ne-a condus viaţa, pentru dragostea Lui, pentru tot ce a făcut pentru mine! Aştept cu dor revenirea Sa. Îl aştepţi şi tu?

  Fodor Elena, Nazna, Transilvania de Sud

  O invitaţie nerespinsă - 2016. Copilă fiind, o însoţeam pe bunica la biserică. Am învăţat cântece care îmi plăceau. Dar anii au trecut şi m-am căsătorit cu un băiat bun, dar neadventist. După căsătorie, mama a început să meargă la biserică, şi apoi s-a botezat. M-am bucurat pentru ea. Întotdeauna credeam că oamenii care se adunau acolo în Sabat trăiau după voia lui Dumnezeu.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...