Articolul precedentCei 144 000
  Articolul următorCe valoare ai tu?

  O invitaţie nerespinsă

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile! (Evrei 4:7)

  Dumnezeu mi-a condus viaţa în aşa fel încât eu şi familia mea să ne întoarcem la El.

  Bunica mea a fost adventistă. Copilă fiind, o însoţeam la biserică. Am învăţat cântece care îmi plăceau. Dar anii au trecut şi m-am căsătorit cu un băiat bun, dar neadventist. După căsătorie, mama a început să meargă la biserică, şi apoi s-a botezat. M-am bucurat pentru ea. Întotdeauna credeam că oamenii care se adunau acolo în Sabat trăiau după voia lui Dumnezeu.

  De obicei, iarna se desfăşurau programe de evanghelizare. Însă tocmai în perioada aceea, noi tăiam porcul. Îmi amintesc parcă a fost ieri. Fratele Wilhelm Moldovan a venit la Nazna pentru a ţine un astfel de program pe teme biblice. Într-una din seri, tocmai când eu tăiam porcul, mama a intrat la noi în bucătărie. Văzându-mă, a început să plângă şi mi-a zis:

  – Multe persoane sunt invitate să vină la biserică pentru această ocazie specială, doar din familia mea nu vine nimeni…

  Aceste vorbe m-au atins şi îmi răsunau mereu în urechi. Aşa că m-am hotărât să fac tot ce pot mai bine ca să particip la acel program împreună cu Relu, soţul meu. La momentul potrivit, i-am zis:

  – Relu, ai vrea să mergem şi noi la evanghelizare duminică seara? Oricum e seară şi nu ne vede nimeni.

  Spre surprinderea şi bucuria mea, replica lui m-a făcut să radiez:

  – Mergem şi dacă ne vede lumea!

  Ascultând mesajul prezentat, am fost profund impresionaţi. În ocaziile următoare, el era cel care avea iniţiativa de a merge la biserică.

  Au mai trecut şase ani. Deşi cunoşteam adevărul, nu reuşeam să luăm hotărârea de a ne boteza. A venit un pastor din America, Louis Torres, care a ţinut o altă serie de prezentări la Sala Polivalentă din Târgu Mureş. Atunci am înţeles mai profund dragostea şi chemarea lui Dumnezeu; ne-am hotărât să-I predăm viaţa şi să ne botezăm toţi patru: familia noastră, trei la număr, şi nepotul, Septimiu. A fost o zi de mare bucurie şi împlinire.

  Socrii mei nu au fost de acord şi s-au supărat foarte tare. Dar Septimiu locuia cu ei în casă şi îi vorbea mereu soacrei mele despre mântuire, ca dar al lui Dumnezeu. După doi ani, şi-a exprimat dorinţa de a veni la biserică. Şi a venit. Nu după mult timp s-a îmbolnăvit de cancer şi, după operaţie, nu a mai putut veni. Dar a dorit să se boteze şi fost botezată înainte de a muri.

  Nu am cuvinte să-I mulţumesc Domnului Isus pentru modul în care ne-a condus viaţa, pentru dragostea Lui, pentru tot ce a făcut pentru mine! Aştept cu dor revenirea Sa. Îl aştepţi şi tu?

  Fodor Elena, Nazna, Transilvania de Sud

  O invitaţie nerespinsă - 2016. Copilă fiind, o însoţeam pe bunica la biserică. Am învăţat cântece care îmi plăceau. Dar anii au trecut şi m-am căsătorit cu un băiat bun, dar neadventist. După căsătorie, mama a început să meargă la biserică, şi apoi s-a botezat. M-am bucurat pentru ea. Întotdeauna credeam că oamenii care se adunau acolo în Sabat trăiau după voia lui Dumnezeu.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...