Articolul precedentOglinda reflectă
  Articolul următorDe la tristeţe la bucurie

  Eu şi copiii mei

  Iată, eu şi copiii pe care mi i-a dat Domnul suntem nişte semne şi nişte minuni în Israel din partea Domnului oştirilor, care locuieşte pe Muntele Sionului. (Isaia 8:18)

  Încă de mică, fetiţa noastră mergea cu noi în bisericile păstorite de soţul meu. Drumul era greu. Primăvara era noroi, vara, mult praf, iar iarna drumurile erau frecvent troienite. Stătea pe bancheta din spate, cu capul între scaunele din faţă şi se ruga Domnului să nu se împotmolească maşina.

  Într-o iarnă cu multă zăpadă, am pornit către una din biserici. Trebuia să urcăm un deal printr-o pădure. Până şi inima mea era îngrijorată. Cum vom urca? În taină, şopteam o rugă. Pe când mă rugam, am văzut coborând încet din vârful dealului un camion. Urmele lăsate de el ne-au croit calea.

  Rugăciunile fetiţei au fost ascultate. Nu am rămas niciodată împotmoliţi în noroi sau în zăpadă când eram împreună cu ea în maşină.

  Timpul a trecut, iar noi a trebuit să mergem în alte biserici. Într-o ocazie, când ne-am reîntors acolo, am fost înduioşată de dragostea surorilor şi a fraţilor. Soţul meu era cu câţiva fraţi în camera comitetului, fetiţa noastră era la pian, iar eu, înconjurată de toate surorile şi fraţii care erau în biserică.

  Ce amintiri avem din copilăria noastră? În ele ne regăsim alături de părinţi? Ce amintiri lăsăm noi copiilor noştri: în studiu, la biserică, slujind semenilor noşti? Ce amintiri vor avea copiii noştri?

  Vremurile s-au schimbat. Predicile sunt pe internet şi pot fi vizionate de acasă. Scriptura şi imnurile sunt pe telefonul mobil şi nu mai este nevoie să le luăm cu noi la biserică. Biblia se studiază mai puţin. Prezenţa la biserică a scăzut. Suntem preocupaţi de numeroasele activităţi pe care le avem, unele dintre ele chiar foarte bune.

  Dar să nu uităm esenţialul! „Numai după ce vor umbla ei înşişi din toată inima pe calea Legii lui Dumnezeu, părinţii vor fi pregătiţi să le poruncească copiilor lor după ei. […] Dacă doresc să vadă o altă stare de lucruri, atunci să aducă în familiile lor Cuvântul Său şi să facă din el sfătuitorul lor. Ei trebuie să-i înveţe pe copii că acesta este glasul lui Dumnezeu – li se adresează şi trebuie să fie astfel ascultat în totul. […] Copiii unor astfel de familii sunt pregătiţi să facă faţă sofismelor necredinţei. Ei au primit Biblia ca bază a credinţei lor şi au o temelie care nu poate fi dărâmată de valul de îndoială ce se abate asupra lor” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, p. 138).

  Să ne programăm timp pentru rugăciune şi studiu.

  Să avem copiii alături de noi în descoperirea adevărului.

  Să trăim o viaţă de creştin adevărată, slujind semenilor noştri.

  Alina Lupu, Bacău, Moldova

  Eu şi copiii mei - 2016. Vremurile s-au schimbat. Predicile sunt pe internet şi pot fi vizionate de acasă. Scriptura şi imnurile sunt pe telefonul mobil şi nu mai este nevoie să le luăm cu noi la biserică. Biblia se studiază mai puţin. Prezenţa la biserică a scăzut. Suntem preocupaţi de numeroasele activităţi pe care le avem, unele dintre ele chiar foarte bune.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...