Dulce şi amar

  Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! (Psalmii 133:1)

  Era în amurgul Sabatului. Copiii comunităţii ţinuseră un frumos program muzical, iar după încheiere ne bucuram de o părtăşie plăcută, în grupuri mici sau mai mari. Copiii alergau veseli în curtea bisericii, admirau florile şi diverse vietăţi… Eu rămăsesem să mai povestesc cu surorile şi să pregătesc scenariul pentru lecţia biblică a copiilor din Sabatul următor.

  La un moment dat vine fetiţa mea, Valentina, şi-mi spune că s-a ciocnit puţin cu fratele ei şi o cam doare capul. Am mângâiat-o puţin şi am încurajat-o să fie mai atentă. Ea a fugit înapoi în curte, iar eu nu m-am grăbit să văd mai clar cum stau lucrurile. Mi-am văzut mai departe de-ale mele, ştiind că sunt supravegheaţi în curte de tatăl lor.

  Nu a trecut multă vreme şi a venit iar fetiţa în grabă mare:

  – Haide, că Nati a căzut şi şi-a spart capul!

  M-am şi imaginat deja la Urgenţe. Până am venit eu, tăticul grijuliu acordase primul ajutor. Ce se întâmplase? Energicul băieţel s-a urcat pe temelia gardului şi, într-o clipă de neatenţie, a căzut. Se mai urcase şi altă dată, dar fără peripeţii. Mulţumim Domnului că a scăpat doar cu o mică tăietură în creştet, uşor sângerândă! Spaima a fost mai mare, dar nu a fost nevoie de medic. Până am ajuns acasă, era acelaşi băiat plin de energie.

  Un gând mi-a trecut prin minte atunci şi am zis:

  – Mai bine plecam acasă imediat după încheierea programului şi nu se întâmpla necazul. Dar, cine ştie, poate că Domnul ne-a ocrotit de un necaz mai mare.

  N-am lăsat gândul acesta să-şi facă loc în mintea şi inima mea. „Răutăciosul” ştie că părtăşia de la biserică ne înalţă, ne uneşte şi ne face bine tuturor şi se foloseşte de diferite situaţii, uneori chiar le induce, pentru a demola bunele intenţii.

  Mi-am propus să mă bucur şi mai mult de părtăşia de la biserică. Vă îndemn şi pe voi, surori în Domnul, mame, prietene, dezvoltaţi părtăşia! Povestiţi, îndemnaţi-vă, încurajaţi-vă şi, nu în ultimul rând, rugaţi-vă unele pentru altele! Cereţi în rugăciune putere şi răbdare pentru a vă creşte copiii spre slava lui Dumnezeu. Formaţi astfel un zid protector în jurul familiilor voastre. Prindeţi-vă de puterea fără margini a lui Dumnezeu, pentru ca, în acea mare zi când Isus Hristos va reveni, să-i puteţi aduce înaintea Lui pe cei dragi şi să puteţi spune: „Iată-ne pe noi şi copiii pe care ni i-ai dat!”

  Florina David, Sfântu-Gheorghe, Transilvania de Sud

  Dulce şi amar - 2016. Vă îndemn şi pe voi, surori în Domnul, mame, prietene, dezvoltaţi părtăşia! Povestiţi, îndemnaţi-vă, încurajaţi-vă şi, nu în ultimul rând, rugaţi-vă unele pentru altele! Cereţi în rugăciune putere şi răbdare pentru a vă creşte copiii spre slava lui Dumnezeu. Formaţi astfel un zid protector în jurul familiilor voastre.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...