Dulce şi amar

  Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! (Psalmii 133:1)

  Era în amurgul Sabatului. Copiii comunităţii ţinuseră un frumos program muzical, iar după încheiere ne bucuram de o părtăşie plăcută, în grupuri mici sau mai mari. Copiii alergau veseli în curtea bisericii, admirau florile şi diverse vietăţi… Eu rămăsesem să mai povestesc cu surorile şi să pregătesc scenariul pentru lecţia biblică a copiilor din Sabatul următor.

  La un moment dat vine fetiţa mea, Valentina, şi-mi spune că s-a ciocnit puţin cu fratele ei şi o cam doare capul. Am mângâiat-o puţin şi am încurajat-o să fie mai atentă. Ea a fugit înapoi în curte, iar eu nu m-am grăbit să văd mai clar cum stau lucrurile. Mi-am văzut mai departe de-ale mele, ştiind că sunt supravegheaţi în curte de tatăl lor.

  Nu a trecut multă vreme şi a venit iar fetiţa în grabă mare:

  – Haide, că Nati a căzut şi şi-a spart capul!

  M-am şi imaginat deja la Urgenţe. Până am venit eu, tăticul grijuliu acordase primul ajutor. Ce se întâmplase? Energicul băieţel s-a urcat pe temelia gardului şi, într-o clipă de neatenţie, a căzut. Se mai urcase şi altă dată, dar fără peripeţii. Mulţumim Domnului că a scăpat doar cu o mică tăietură în creştet, uşor sângerândă! Spaima a fost mai mare, dar nu a fost nevoie de medic. Până am ajuns acasă, era acelaşi băiat plin de energie.

  Un gând mi-a trecut prin minte atunci şi am zis:

  – Mai bine plecam acasă imediat după încheierea programului şi nu se întâmpla necazul. Dar, cine ştie, poate că Domnul ne-a ocrotit de un necaz mai mare.

  N-am lăsat gândul acesta să-şi facă loc în mintea şi inima mea. „Răutăciosul” ştie că părtăşia de la biserică ne înalţă, ne uneşte şi ne face bine tuturor şi se foloseşte de diferite situaţii, uneori chiar le induce, pentru a demola bunele intenţii.

  Mi-am propus să mă bucur şi mai mult de părtăşia de la biserică. Vă îndemn şi pe voi, surori în Domnul, mame, prietene, dezvoltaţi părtăşia! Povestiţi, îndemnaţi-vă, încurajaţi-vă şi, nu în ultimul rând, rugaţi-vă unele pentru altele! Cereţi în rugăciune putere şi răbdare pentru a vă creşte copiii spre slava lui Dumnezeu. Formaţi astfel un zid protector în jurul familiilor voastre. Prindeţi-vă de puterea fără margini a lui Dumnezeu, pentru ca, în acea mare zi când Isus Hristos va reveni, să-i puteţi aduce înaintea Lui pe cei dragi şi să puteţi spune: „Iată-ne pe noi şi copiii pe care ni i-ai dat!”

  Florina David, Sfântu-Gheorghe, Transilvania de Sud

  Dulce şi amar - 2016. Vă îndemn şi pe voi, surori în Domnul, mame, prietene, dezvoltaţi părtăşia! Povestiţi, îndemnaţi-vă, încurajaţi-vă şi, nu în ultimul rând, rugaţi-vă unele pentru altele! Cereţi în rugăciune putere şi răbdare pentru a vă creşte copiii spre slava lui Dumnezeu. Formaţi astfel un zid protector în jurul familiilor voastre.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...