Iubirea găseşte întotdeauna o cale

  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine! (Romani 12:21)

  E mult mai uşor să fii creştină în zilele bune şi însorite, dar este mult mai greu atunci când afară e „nor şi furtună”. Cu toate acestea, am ajuns să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru timpurile de „ploi şi furtună”, pentru că, dacă n-ar fi fost, nu mi s-ar fi format caracterul, n-aş fi ajuns să învăţ lecţia umilinţei, a bunătăţii, a răbdării. Este greu totuşi când îţi predai propriul eu la picioarele lui Isus şi doreşti să faci nu voia ta firească, ci voia Lui duhovnicească, dar numai aşa te vei putea bucura de rezultatele obţinute, întâmplarea de mai jos s-a petrecut cu ceva timp în urmă.

  Aveam o vecină foarte greu de mulţumit şi pusă mereu pe scandal. Orice aş fi făcut era greşit înţeles şi tot timpul era cu „artileria grea” împotriva mea şi a familiei mele. De fiecare dată când mă jignea prin cuvinte dure şi urâte, intram în casă şi mă rugam ca Domnul să o domolească şi să mă ajute să nu-i răspund cu aceeaşi monedă. Totuşi lucrurile mergeau tot mai rău, iar eu încercam mereu să-mi păstrez calmul prin rugăciuni sincere şi serioase. A venit însă şi sfârşitul de an şi m-am hotărât să merg la ea pentru a-i ura „La mulţi ani”. Am pregătit un mic cadou, împachetat frumos, şi o felicitare de suflet. Soţul meu îmi spusese să fiu pregătită să primesc o găleată cu apă în cap sau ceva de felul acesta de la ea, pentru că era în stare. Sincer, m-am temut puţin, dar m-am rugat împreună cu soţul meu ca Domnul să pregătească calea, şi apoi am bătut la uşă.

  Vecina a rămas încremenită pe moment, neştiind ce să spună. Pur şi simplu am surprins-o venind la ea. I-am oferit cadoul împreună cu urările de bine, neamintindu-i nimic din tot ce a făcut şi a zis. Ea a încercat să se scuze într-un fel, încercând iar să mă acuze, dar nu i-am răspuns la provocări, spunându-i întruna că nu doresc să-mi amintesc nimic şi că vreau să trăim frumos, în pace şi armonie.

  La un moment dat, o văd pe „cumplita mea vecină” că începe să plângă, ceea ce nu făcuse niciodată până atunci, şi începe să recunoască faptul că, într-adevăr, nu s-a purtat cum trebuie, deşi noi îi făcusem numai bine. Era mai mult decât mă aşteptam. Se vedea clar că Duhul Sfânt îi atinsese inima. Apoi ne-am îmbrăţişat şi ne-am sărutat. Am rămas profund impresionaţi atât noi, cât şi ea.

  M-am gândit apoi ce s-ar fi întâmplat dacă nu ascultam de îndemnul Duhului. Întotdeauna calea trasată de Dumnezeu este cea mai sigură şi aduce rezolvare, pace şi bucurie. Dacă astăzi te confrunţi cu „un nor” sau cu „o furtună”, te îndemn să alegi calea lui Dumnezeu: „Biruieşte răul prin bine.”

  Benona Antea, Bucureşti, Muntenia

  Iubirea găseşte întotdeauna o cale - 2016. M-am gândit apoi ce s-ar fi întâmplat dacă nu ascultam de îndemnul Duhului. Întotdeauna calea trasată de Dumnezeu este cea mai sigură şi aduce rezolvare, pace şi bucurie. Dacă astăzi te confrunţi cu „un nor” sau cu „o furtună”, te îndemn să alegi calea lui Dumnezeu: „Biruieşte răul prin bine.”
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...