Dumnezeu nu rămâne dator

  Omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. (1 Corinteni 2:14)

  Am fost binecuvântată să mă nasc într-o familie de creştini adventişti şi să am o mamă deosebită, care începea fiecare zi la picioarele Mântuitorului, adunându-şi apoi cei opt copii în jurul Cuvântului vieţii.

  Primind o educaţie creştină, nu mi-a fost greu să decid atunci când am fost pusă într-o situaţie în care Legea lui Dumnezeu intra în contradicţie cu regulile oamenilor. Eram în clasa a VIII-a. Examenul de admitere la liceu se anunţa dublat de un examen de capacitate ce avea să testeze cunoştinţele elevilor la patru materii de studiu. Era o situaţie nouă şi stresantă. Imediat ce am primit programarea examenului de capacitate, am constatat că proba de geografie şi istorie era programată sâmbăta. Următorul gând a fost: Eu nu pot merge la examen sâmbăta, dar Domnul va interveni!

  Din ziua următoare, au început întrebările:

  – Adina, ai văzut că o probă va fi sâmbăta? Ce vei face?

  De fiecare dată, răspunsul meu era:

  – Nu merg sâmbăta la examen.

  Acest răspuns stârnea indignare, condamnare din partea colegilor şi a profesorilor, care încercau să mă determine să-mi schimb părerea. Dacă acasă mi se spunea că sunt mare şi hotărăsc singură înaintea Domnului, la şcoală eram numită iresponsabilă pentru că îmi puneam în pericol admiterea la un liceu bun şi deci viitorul. Dar eu eram hotărâtă să particip la probele din celelalte zile, iar la cea din Sabat… mă încredeam în Dumnezeu!

  Biserica a înaintat cereri la Ministerul Educaţiei, făcând apel la drepturile omului! Eu însămi am depus o cerere la preşedintele comisiei pentru a susţine proba de geografie şi istorie sâmbătă seară sau duminică, dar mi s-a răspuns că, dacă ministerul nu a făcut nimic, dumnealui îi este imposibil să schimbe ceva. Şi aşa a fost, examenul s-a terminat, eu rămânând restantă cu proba amintită şi cu multe acuzaţii că îmi pierd un an din viaţă.

  Dar Dumnezeu nu rămâne dator! Într-un final, Ministerul Educaţiei a hotărât ca toţi cei aflaţi în situaţia mea să dea proba restantă la sesiunea din toamnă. Se luau în calcul şi notele probelor susţinute în vară, iar în funcţie de nota finală a examenului, puteam să mergem la ce liceu dorim, fără un alt examen de admitere. Am fost admisă la Liceul Pedagogic, în cea mai bună clasă. Eram deci la cel mai bun liceu, în comparaţie cu toţi colegii mei de şcoală generală, care au intrat la şcoli mai puţin prestigioase. Domnul fie lăudat! El nu rămâne dator faţă de cei ce-L iubesc.

  Adina Niţu, Transilvania de Sud

  Dumnezeu nu rămâne dator - 2016. Dumnezeu nu rămâne dator! Am fost admisă la Liceul Pedagogic, în cea mai bună clasă. Eram deci la cel mai bun liceu, în comparaţie cu toţi colegii mei de şcoală generală, care au intrat la şcoli mai puţin prestigioase. Domnul fie lăudat! El nu rămâne dator faţă de cei ce-L iubesc.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...