Dumnezeu nu rămâne dator

  Omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. (1 Corinteni 2:14)

  Am fost binecuvântată să mă nasc într-o familie de creştini adventişti şi să am o mamă deosebită, care începea fiecare zi la picioarele Mântuitorului, adunându-şi apoi cei opt copii în jurul Cuvântului vieţii.

  Primind o educaţie creştină, nu mi-a fost greu să decid atunci când am fost pusă într-o situaţie în care Legea lui Dumnezeu intra în contradicţie cu regulile oamenilor. Eram în clasa a VIII-a. Examenul de admitere la liceu se anunţa dublat de un examen de capacitate ce avea să testeze cunoştinţele elevilor la patru materii de studiu. Era o situaţie nouă şi stresantă. Imediat ce am primit programarea examenului de capacitate, am constatat că proba de geografie şi istorie era programată sâmbăta. Următorul gând a fost: Eu nu pot merge la examen sâmbăta, dar Domnul va interveni!

  Din ziua următoare, au început întrebările:

  – Adina, ai văzut că o probă va fi sâmbăta? Ce vei face?

  De fiecare dată, răspunsul meu era:

  – Nu merg sâmbăta la examen.

  Acest răspuns stârnea indignare, condamnare din partea colegilor şi a profesorilor, care încercau să mă determine să-mi schimb părerea. Dacă acasă mi se spunea că sunt mare şi hotărăsc singură înaintea Domnului, la şcoală eram numită iresponsabilă pentru că îmi puneam în pericol admiterea la un liceu bun şi deci viitorul. Dar eu eram hotărâtă să particip la probele din celelalte zile, iar la cea din Sabat… mă încredeam în Dumnezeu!

  Biserica a înaintat cereri la Ministerul Educaţiei, făcând apel la drepturile omului! Eu însămi am depus o cerere la preşedintele comisiei pentru a susţine proba de geografie şi istorie sâmbătă seară sau duminică, dar mi s-a răspuns că, dacă ministerul nu a făcut nimic, dumnealui îi este imposibil să schimbe ceva. Şi aşa a fost, examenul s-a terminat, eu rămânând restantă cu proba amintită şi cu multe acuzaţii că îmi pierd un an din viaţă.

  Dar Dumnezeu nu rămâne dator! Într-un final, Ministerul Educaţiei a hotărât ca toţi cei aflaţi în situaţia mea să dea proba restantă la sesiunea din toamnă. Se luau în calcul şi notele probelor susţinute în vară, iar în funcţie de nota finală a examenului, puteam să mergem la ce liceu dorim, fără un alt examen de admitere. Am fost admisă la Liceul Pedagogic, în cea mai bună clasă. Eram deci la cel mai bun liceu, în comparaţie cu toţi colegii mei de şcoală generală, care au intrat la şcoli mai puţin prestigioase. Domnul fie lăudat! El nu rămâne dator faţă de cei ce-L iubesc.

  Adina Niţu, Transilvania de Sud

  Dumnezeu nu rămâne dator - 2016. Dumnezeu nu rămâne dator! Am fost admisă la Liceul Pedagogic, în cea mai bună clasă. Eram deci la cel mai bun liceu, în comparaţie cu toţi colegii mei de şcoală generală, care au intrat la şcoli mai puţin prestigioase. Domnul fie lăudat! El nu rămâne dator faţă de cei ce-L iubesc.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...