Domnul este locul nostru de adăpost

  Pe Domnul Dumnezeu îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale. (Psalmii 73:28)

  Am învăţat că în fiecare zi trebuie să fim pregătiţi ca şi cum ar fi ultima.

  După ce am fost operată, am avut parte de un accident teribil de maşină. Eram cu soţul meu şi mergeam la o înmormântare împreună cu alţi trei membri ai bisericii. Cineva ne-a lovit din lateral, în partea soţului. Stâlpul de la mijlocul maşinii a intrat în interior mai bine de o jumătate de metru, iar maşina s-a răsturnat pe partea dreaptă, unde stăteam eu. Soţul a fost lovit la cap şi a rămas inconştient. A căzut peste mine ca un om mort. Iar eu, dedesubt, mă luptam pentru fiecare gură de aer. Cu toate acestea, Dumnezeu era acolo. La un moment dat, am închis ochii şi aşteptam să mor, dar Dumnezeu a vrut să trăiesc. Atunci când salvatorii au vrut să ne scoată, nu au reuşit cu uşurinţă. Cineva cu o rangă a spart parbrizul maşinii şi pe acolo am ieşit toţi cinci. Intre timp, soţul îşi revenise. Dumnezeu ne-a scăpat.

  Vreau astăzi să spun că, dacă Dumnezeu doreşte să păstreze o viaţă de om, o păstrează chiar dacă acel om are de trecut prin multe încercări! Aş vrea să vă aduc aminte să trăiţi fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, pentru că nu ştim niciodată care va fi aceea! Iar lucrul cel mai important în viaţa aceasta este să fii totdeauna împăcat cu Dumnezeu şi cu semenii.

  Când eşti în faţa morţii, trăieşti un sentiment pe care nu l-ai avut niciodată. M-am gândit că, dacă aş mai trăi puţin, aş vrea să ştie ai mei cât de mult i-am iubit. Surorilor, investiţi cel mai mult timp în relaţia cu Dumnezeu şi cu familia! Iubiţi-vă soţul, iubiţi-vă copiii, pentru că, dacă veţi face lucrul acesta din toată inima, nu veţi regreta niciodată! Nu investiţi atât de mult în lucrurile trecătoare, pentru că în ce investeşti cel mai mult, cu aceea vei rămâne! Dacă investeşti în Dumnezeu şi în familie, când vor veni momente grele, vei constata că a meritat.

  Mântuirea şi familia sunt valorile esenţiale şi din perspectiva veşniciei. Ce bucurie poate fi mai mare decât aceea de a fi alături de toţi cei dragi în ceruri? Ce altă investiţie merită mai multă atenţie decât aceasta?

  „Am văzut un mare număr de îngeri aducând din cetate câte o coroană de slavă pentru fiecare sfânt, având numele scris pe ea. Isus cerea coroanele, îngerii I le aduceau şi, cu mâna Lui cea dreaptă, bunul Domn Isus aşeza coroanele pe capul sfinţilor. Apoi, în acelaşi fel, îngerii au adus harfele şi Isus le-a dăruit sfinţilor. […] Toate vocile s-au înălţat în laudă plină de mulţumire şi fericire. […] Apoi L-am văzut pe Isus conducând ceata celor răscumpăraţi prin porţile cetăţii” (Ellen G. White, Căminul adventist, pp. 498-499).

  Aurelia Sandu, Bacău, Moldova

  Domnul este locul nostru de adăpost - 2016. Nu investiţi atât de mult în lucrurile trecătoare, pentru că în ce investeşti cel mai mult, cu aceea vei rămâne! Dacă investeşti în Dumnezeu şi în familie, când vor veni momente grele, vei constata că a meritat. Mântuirea şi familia sunt valorile esenţiale şi din perspectiva veşniciei.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...