Planuri „răsturnate”

  Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu;pe Tine Te voi înălţa! […] Planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie. (Isaia 25:1)

  Într-o zi, ieşind de la tratamentul de fizioterapie şi grăbindu-mă să mă întorc acasă, primesc un telefon:

  – Puteţi veni acum pe la mine? Am o problemă urgentă.

  Mi-am „răsturnat” planul meu şi am plecat spre locuinţa acelei surori, rugându-mă ca Duhul Sfânt să-mi aleagă cuvintele şi să-mi pună pe buze vorbe înţelepte, care să mângâie şi să fie balsam vindecător. Când am ajuns, mi-a povestit marea durere prin care trecea, şi anume că soţul ei are o boală incurabilă. Am încurajat-o, am povestit experienţe, ne-am rugat şi am plâns împreună, iar la despărţire am asigurat-o de dragostea şi rugăciunile mele fierbinţi pe mai departe. Ce bine că mi-am „răsturnat” planul şi am ascultat de glasul Domnului!

  Pentru că, de Paşte şi de Crăciun, oamenii sunt mult mai receptivi la primirea Cuvântului lui Dumnezeu, în ajunul unei astfel de zile am pregătit câteva seturi cu cărţi spirituale pentru a le oferi unor persoane sincere, dar încă nehotărâte. Am plecat din Urleta şi le-am oferit la Câmpina câtorva dintre ele. Dar îmi mai rămăseseră încă două seturi şi, în timp ce mă rugam pentru călăuzire divină, glasul tainic al Iubirii mi-a spus:

  – Te rog, du-te la doamna administrator!

  Mă grăbeam, căci trebuia să-mi fac bagajul şi să plec undeva şi aveam dureri mari la articulaţia coxofemurală dreaptă, dar Domnul a insistat:

  – Du-te, şi Eu te voi ajuta să rezolvi totul la timp!

  La insistenţa Lui, am plecat. Am trecut pe la cofetărie şi i-am luat o cutie cu bomboane, lăsând şi acolo un set de cărţi; apoi m-am îndreptat spre locuinţa doamnei administrator. Când mi-a spus că are cancer de gât, mi-am dat seama că mâna Tatălui ceresc m-a condus minunat, ştiind suferinţa ei şi nevoia urgentă de a o încuraja şi a o călăuzi spre marele Medic.

  Mi-a pus întrebări în legătură cu obiceiurile de Paşte şi am avut ocazia să i-L prezint pe „Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii”. I-am dat şi sfaturi legate de alimentaţia şi stilul sănătos de viaţă, pentru a stopa evoluţia bolii, precum şi pentru a preveni alte complicaţii. Era atât de bucuroasă că am vizitat-o şi că am încurajat-o. Ne-am despărţit îmbrăţişându-ne şi mă rog ca Duhul Sfânt să lucreze pentru salvarea ei şi a celor dragi din familie. Marea surpriză a fost că m-am întors cu bine acasă, mi-am terminat bagajele şi am ajuns la timp la tren, conform făgăduinţei Domnului.

  Dacă astăzi Domnul îţi răstoarnă planurile, ascultă de El! Planurile Lui sunt totdeauna mult mai bune decât planurile noastre!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Planuri „răsturnate” - 2016. Era atât de bucuroasă că am vizitat-o şi că am încurajat-o. Ne-am despărţit îmbrăţişându-ne şi mă rog ca Duhul Sfânt să lucreze pentru salvarea ei şi a celor dragi din familie. Marea surpriză a fost că m-am întors cu bine acasă, mi-am terminat bagajele şi am ajuns la timp la tren, conform făgăduinţei Domnului.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...