Planuri „răsturnate”

  Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu;pe Tine Te voi înălţa! […] Planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie. (Isaia 25:1)

  Într-o zi, ieşind de la tratamentul de fizioterapie şi grăbindu-mă să mă întorc acasă, primesc un telefon:

  – Puteţi veni acum pe la mine? Am o problemă urgentă.

  Mi-am „răsturnat” planul meu şi am plecat spre locuinţa acelei surori, rugându-mă ca Duhul Sfânt să-mi aleagă cuvintele şi să-mi pună pe buze vorbe înţelepte, care să mângâie şi să fie balsam vindecător. Când am ajuns, mi-a povestit marea durere prin care trecea, şi anume că soţul ei are o boală incurabilă. Am încurajat-o, am povestit experienţe, ne-am rugat şi am plâns împreună, iar la despărţire am asigurat-o de dragostea şi rugăciunile mele fierbinţi pe mai departe. Ce bine că mi-am „răsturnat” planul şi am ascultat de glasul Domnului!

  Pentru că, de Paşte şi de Crăciun, oamenii sunt mult mai receptivi la primirea Cuvântului lui Dumnezeu, în ajunul unei astfel de zile am pregătit câteva seturi cu cărţi spirituale pentru a le oferi unor persoane sincere, dar încă nehotărâte. Am plecat din Urleta şi le-am oferit la Câmpina câtorva dintre ele. Dar îmi mai rămăseseră încă două seturi şi, în timp ce mă rugam pentru călăuzire divină, glasul tainic al Iubirii mi-a spus:

  – Te rog, du-te la doamna administrator!

  Mă grăbeam, căci trebuia să-mi fac bagajul şi să plec undeva şi aveam dureri mari la articulaţia coxofemurală dreaptă, dar Domnul a insistat:

  – Du-te, şi Eu te voi ajuta să rezolvi totul la timp!

  La insistenţa Lui, am plecat. Am trecut pe la cofetărie şi i-am luat o cutie cu bomboane, lăsând şi acolo un set de cărţi; apoi m-am îndreptat spre locuinţa doamnei administrator. Când mi-a spus că are cancer de gât, mi-am dat seama că mâna Tatălui ceresc m-a condus minunat, ştiind suferinţa ei şi nevoia urgentă de a o încuraja şi a o călăuzi spre marele Medic.

  Mi-a pus întrebări în legătură cu obiceiurile de Paşte şi am avut ocazia să i-L prezint pe „Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii”. I-am dat şi sfaturi legate de alimentaţia şi stilul sănătos de viaţă, pentru a stopa evoluţia bolii, precum şi pentru a preveni alte complicaţii. Era atât de bucuroasă că am vizitat-o şi că am încurajat-o. Ne-am despărţit îmbrăţişându-ne şi mă rog ca Duhul Sfânt să lucreze pentru salvarea ei şi a celor dragi din familie. Marea surpriză a fost că m-am întors cu bine acasă, mi-am terminat bagajele şi am ajuns la timp la tren, conform făgăduinţei Domnului.

  Dacă astăzi Domnul îţi răstoarnă planurile, ascultă de El! Planurile Lui sunt totdeauna mult mai bune decât planurile noastre!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Planuri „răsturnate” - 2016. Era atât de bucuroasă că am vizitat-o şi că am încurajat-o. Ne-am despărţit îmbrăţişându-ne şi mă rog ca Duhul Sfânt să lucreze pentru salvarea ei şi a celor dragi din familie. Marea surpriză a fost că m-am întors cu bine acasă, mi-am terminat bagajele şi am ajuns la timp la tren, conform făgăduinţei Domnului.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...