Articolul precedentScăpați de puterea răului
  Articolul următorDăruiește!

  Visul devenit realitate

  Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face. (Ioan 14:14)

  Pe strada Kossuth, orice om care era îmbrăcat frumos se grăbea la biserica adventistă. Printre ei venea o femeie amărâtă, împreună cu fiul şi fiica ei. Zilele săptămânii erau foarte grele, dar sâmbăta găsea adevărata pace în casa lui Dumnezeu. Fetiţa privea cu nostalgie la acei copii care aveau bucuria să vină la biserică ţinându-i de mână pe părinţi. La 7 ani, înţelesese deja că în familia ei sunt prezentate două modele diferite de viaţă şi, dacă alege drumul cel bun, trebuie să facă faţă împotrivirii din partea tatălui.

  În acea dimineaţă de sâmbătă, instructoarea a împărţit fiecărui copil câte o poezie pentru serbarea care urma să aibă loc în curând şi i-a rugat pe copii să invite pentru serbare persoane care încă nu şi-au predat inima lui Isus. Fetiţa s-a gândit imediat la tatăl ei, dar pentru că ştia că nici mersul la biserică nu este tolerat, amâna zi după zi invitaţia.

  În săptămâna dinaintea serbării, i-a spus tatălui dorinţa ei.

  – Să ştii că nu mă voi pocăi, dar de dragul tău vin să te ascult. Dar numai poezia ta, i-a răspuns.

  Vineri, în timp ce mama călca hainele, soţul şi-a scos din dulap costumul de ginere, pe care nu-l mai îmbrăcase de mult, şi a rugat-o să i-l calce.

  Sâmbătă dimineaţă, visul a devenit realitate. Din nou, mulţi se grăbeau spre biserica adventistă, dar fetiţa era cea mai fericită, pentru că venea ţinându-şi de mână ambii părinţi. Îşi dorea foarte mult să fie aşa în fiecare sâmbătă. Cei mai mulţi copii aveau emoţii, dar niciunul nu avea mai multe ca această fetiţă, care se pregătea să spună o poezie pentru tatăl ei.

  Când i-a venit rândul, deşi îi tremurau genunchii, a spus poezia cu voce curajoasă:

  „Ce vei răspunde?
  Te întreb, suflet drag.
  De un lucru mi-e teamă,
  Că nu te va interesa cuvântul meu,
  Deşi e foarte important.
  Gândeşte-te numai,
  Dacă astăzi ar fi ultima zi din viaţa ta,
  Te-ar găsi pregătit?
  Dumnezeu are încă har,
  Isus te cheamă,
  Crede, urmează-L, dă-I inima ta!
  El va fi sprijinitorul, adăpostul tău,
  Vei asculta de acest cuvânt?
  Spune, ce vei răspunde?”

  Mulţi au lăcrimat la auzul acestei poezii, chiar şi inima tatălui a fost mişcată. În ciuda hotărârii lui, a urmărit tot programul. Începând cu acea sâmbătă, în fiecare ocazie, visul fetiţei s-a împlinit. După opt ani, pe 11 septembrie 1994, fetiţa şi tatăl ei au încheiat legământ cu Mântuitorul lor.

  Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că mi-a îndeplinit dorinţa şi că instructoarele de la Şcoala de Sabat au fost conduse de Duhul Sfânt. Să ne rugăm mai mult pentru cei care şchiopătează şi să îndrăznim să-I înălţăm rugăciuni lui Isus, pentru că El aşteaptă să ne împlinească cererile.

  Kovăcs Szentmartoni Csilla, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Visul devenit realitate - 2016. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că mi-a îndeplinit dorinţa şi că instructoarele de la Şcoala de Sabat au fost conduse de Duhul Sfânt. Să ne rugăm mai mult pentru cei care şchiopătează şi să îndrăznim să-I înălţăm rugăciuni lui Isus, pentru că El aşteaptă să ne împlinească cererile.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...