Articolul precedentPărtași la slava lui Isus
  Articolul următorSupus dragostei lui Dumnezeu

  Alegeri

  Orice lucru, El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. (Eclesiastul 3:11)

  De multe ori ne surprindem spunând că timpul trece prea repede, copiii cresc prea repede, ziua trece prea repede, copilăria noastră, cu lipsa grijilor şi cu mulţimea ghiduşiilor, a trecut prea repede, tinereţea, cu frumuseţea şi visurile ei, a trecut prea repede şi, în final, viaţa a trecut prea repede. Parcă ieri ne înălţăm pe vârfuri ca să luăm bunătăţi din dulapul bunicii, şi adineauri parcă propriii copii întindeau jucăriile prin toată casa, iar noi tânjeam după zilele când erau plecaţi în vacanţă, ca să răsuflăm, să mai stea şi lucrurile pe la locurile lor. Iar azi… suntem atât de înalte, că nu mai avem nevoie de scăunel ca să luăm dulceaţa din dulap, iar la noi acasă e atâta ordine… Stau lucrurile aliniate frumos, ca la muzeu, şi e atâta linişte…

  Prea repede, zicem în gând şi am vrea să strigăm peste zare: „Opriţi timpul!” Apoi ne grăbim spre uşă fiindcă avem de rezolvat multe, trebuie să fim în toate locurile deodată, să agonisim pentru noi şi ai noştri. Vine dimineaţa, uneori soseşte cam devreme, când afară este încă întuneric, şi vine seara cu somnul, dar nu ne permitem să stingem lumina pentru că şi ziua aceasta a trecut prea repede şi n-am reuşit să terminăm ce ne-am propus.

  Opriţi timpul?! Dar timpul nu trece! Privim nostalgice spre zilele de ieri, atâtea zile de ieri pe care nu le mai regăsim nicicând, şi ne dăm seama că poetul are dreptate:

  „Mi se părea că vremea trece;/ Mi se părea, dar eu treceam.”

  Şi trece anul al nu ştiu câtelea pentru tine. A fost un an rău, a fost un an bun, depinde de fiecare.

  Pământul aleargă neobosit prin spaţiu, egal, măsurat, nici mai repede, nici mai încet; nu cad bucurii din stele şi nici amărăciuni; depinde de noi dacă vrem să culegem panseluţele sau spinii. Soarele este în fiecare zi pe cer; chiar dacă în dreptul meu se aşază norul şi nu-l mai pot vedea, el rămâne acelaşi, la locul lui. A fost şi acum 5 460 de ani şi va mai fi încă, independent de noi. Iarba care s-a retras puţin de teama frigului va veni cu zâmbet prăzuliu la primăvară, mai proaspătă şi mai frumoasă, de parcă ar vrea să ne facă nouă în necaz.

  Să oprim timpul?! Imposibil! Tot ce avem este clipa aceasta, pe care putem alege să o trăim frumos, cu zâmbet şi voioşie. Prezentul e tot ce ne aparţine; să nu-l lăsăm să ne scape! Domnul să ne ajute să preţuim darul vieţii!

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Alegeri - 2016. Să oprim timpul?! Imposibil! Tot ce avem este clipa aceasta, pe care putem alege să o trăim frumos, cu zâmbet şi voioşie. Prezentul e tot ce ne aparţine; să nu-l lăsăm să ne scape! Domnul să ne ajute să preţuim darul vieţii!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...