Articolul precedentPărtași la slava lui Isus
  Articolul următorSupus dragostei lui Dumnezeu

  Alegeri

  Orice lucru, El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. (Eclesiastul 3:11)

  De multe ori ne surprindem spunând că timpul trece prea repede, copiii cresc prea repede, ziua trece prea repede, copilăria noastră, cu lipsa grijilor şi cu mulţimea ghiduşiilor, a trecut prea repede, tinereţea, cu frumuseţea şi visurile ei, a trecut prea repede şi, în final, viaţa a trecut prea repede. Parcă ieri ne înălţăm pe vârfuri ca să luăm bunătăţi din dulapul bunicii, şi adineauri parcă propriii copii întindeau jucăriile prin toată casa, iar noi tânjeam după zilele când erau plecaţi în vacanţă, ca să răsuflăm, să mai stea şi lucrurile pe la locurile lor. Iar azi… suntem atât de înalte, că nu mai avem nevoie de scăunel ca să luăm dulceaţa din dulap, iar la noi acasă e atâta ordine… Stau lucrurile aliniate frumos, ca la muzeu, şi e atâta linişte…

  Prea repede, zicem în gând şi am vrea să strigăm peste zare: „Opriţi timpul!” Apoi ne grăbim spre uşă fiindcă avem de rezolvat multe, trebuie să fim în toate locurile deodată, să agonisim pentru noi şi ai noştri. Vine dimineaţa, uneori soseşte cam devreme, când afară este încă întuneric, şi vine seara cu somnul, dar nu ne permitem să stingem lumina pentru că şi ziua aceasta a trecut prea repede şi n-am reuşit să terminăm ce ne-am propus.

  Opriţi timpul?! Dar timpul nu trece! Privim nostalgice spre zilele de ieri, atâtea zile de ieri pe care nu le mai regăsim nicicând, şi ne dăm seama că poetul are dreptate:

  „Mi se părea că vremea trece;/ Mi se părea, dar eu treceam.”

  Şi trece anul al nu ştiu câtelea pentru tine. A fost un an rău, a fost un an bun, depinde de fiecare.

  Pământul aleargă neobosit prin spaţiu, egal, măsurat, nici mai repede, nici mai încet; nu cad bucurii din stele şi nici amărăciuni; depinde de noi dacă vrem să culegem panseluţele sau spinii. Soarele este în fiecare zi pe cer; chiar dacă în dreptul meu se aşază norul şi nu-l mai pot vedea, el rămâne acelaşi, la locul lui. A fost şi acum 5 460 de ani şi va mai fi încă, independent de noi. Iarba care s-a retras puţin de teama frigului va veni cu zâmbet prăzuliu la primăvară, mai proaspătă şi mai frumoasă, de parcă ar vrea să ne facă nouă în necaz.

  Să oprim timpul?! Imposibil! Tot ce avem este clipa aceasta, pe care putem alege să o trăim frumos, cu zâmbet şi voioşie. Prezentul e tot ce ne aparţine; să nu-l lăsăm să ne scape! Domnul să ne ajute să preţuim darul vieţii!

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Alegeri - 2016. Să oprim timpul?! Imposibil! Tot ce avem este clipa aceasta, pe care putem alege să o trăim frumos, cu zâmbet şi voioşie. Prezentul e tot ce ne aparţine; să nu-l lăsăm să ne scape! Domnul să ne ajute să preţuim darul vieţii!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...