Articolul precedentMama răniților
  Articolul următorViziuni pline de slavă

  Cine va intra în împărăţia lui Dumnezeu?

  Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea! (Marcu 10:15)

  Era o zi de Sabat. Biserica noastră are două balcoane, iar cel de sus este folosit în general de mămicile cu copii mici, pentru că acolo copiii se pot plimba fără să deranjeze serviciul divin. Acolo putem duce cărţi de colorat şi creioane, fără să ne temem că va fi distrasă atenţia cuiva de la Cuvânt.

  Erau mai multe mămici la al doilea balcon, şi serviciul divin era în plină desfăşurare, când, de la amvon, pastorul a citit următorul pasaj din Biblie: „Pe când şedea la masă cu ei, a luat pâinea şi, după ce a rostit binecuvântarea, a frânt-o şi le-a dat-o” (Luca 24:30).

  Fiul meu se juca; nici nu m-aş fi gândit că este atent la ce se aude prin difuzoare. Cum s-a citit acest pasaj, s-a ridicat, m-a prins de mână şi mi-a zis:

  – Hai, mămico, şi eu vreau pâine!

  La început nu am înţeles ce vrea, dar el a completat mesajul cu mâinile şi picioarele, spunându-mi:

  – Acolo jos, nenea a spus că ne dă pâine; şi eu vreau, hai să mergem jos! Atunci am înţeles că a fost atent la pasajul citit, l-a crezut şi imediat a sărit ca să primească şi el. Nu mi-a fost uşor să-l conving să renunţe la intenţia lui. Nu am avut cui să explic; a plâns, m-a tras şi m-a implorat. Nu înţelegea de ce nu vreau să îl duc jos ca să primească şi el pâine.

  Când am ajuns acasă şi totul s-a liniştit, m-am gândit la experienţele zilei şi mi-au venit în minte această întâmplare şi textul de azi. Dacă nu primesc împărăţia lui Dumnezeu asemenea unui copilaş, cu niciun chip nu voi intra acolo. Sunt cuvinte tari, dar sunt luate în seamă atât de puţin! Trebuie doar să auzi, să crezi şi, fără întârziere, să faci ce spune Cuvântul.

  Să primim împărăţia lui Dumnezeu asemenea unui copilaş!

  „Simplitatea, uitarea de sine şi iubirea plină de încredere ale copilaşului sunt însuşiri pe care cerul le apreciază. Acestea sunt caracteristicile adevăratei măriri. […] înainte de onoare este umilinţa. […] Ucenicul care seamănă mai mult cu un copil este lucrătorul care are mai mult succes în lucrarea lui Dumnezeu. Inteligenţele cereşti pot să conlucreze cu acela care nu caută să-şi înalţe eul, ci să salveze suflete. Acela care simte mai mult nevoia după ajutorul divin va stărui mai mult ca să-l aibă; iar Duhul Sfânt i-L va descoperi pe Isus, care va întări şi va înălţa sufletul. În urma comuniunii cu Hristos, el pleacă să lucreze pentru cei care pier în păcatele lor. El este uns pentru misiunea sa şi are succes acolo unde mulţi învăţaţi şi intelectuali dau greş” (Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pp. 381, 380).

  Jarfas Feher Eszter, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...