Articolul precedentCerul începe în suflet
  Articolul următorCreat pentru un scop

  Păziţi de ostile regelui

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. (Psalmii 91:11-12)

  Cursul vieţii pe acest pământ nu ar avea niciun sens dacă Isus nu ar face parte din viaţa fiecărei persoane. Fericirea deplină se află în familia unde doar El este Domn şi Mântuitor.

  Într-o zi de 30 decembrie, eram împreună cu familia şi ne deplasam cu maşina. După o noapte friguroasă şi câteva sute de kilometri străbătuţi, ne mai despărţeau doar 20 de kilometri de casă. După un weekend obositor şi doar două ore de somn, bucuria de a ajunge acasă era atât de mare, încât nu ne-am imaginat pericolul ce ne aştepta. Oboseala mă învinsese. Din când în când, mă trezeam cu aceeaşi întrebare:

  – Pe unde suntem? Mai avem mult?

  Dintr-odată, am auzit o bubuitură. În buimăceala mea, am auzit o voce care-mi spunea:

  – Sunteţi bine? Am avut un accident! Cum este fetiţa?

  În braţele mele aveam darul scump al lui Isus, de o lună şi jumătate. Prima reacţie a fost aceea de a vedea în ce stare se află copilul. N-am simţit niciun semn din partea ei. Teama de ce era mai rău ne-a cuprins. Razele becului de pe stâlp pătrundeau prin geamul maşinii; am dus copilul la acea lumină slabă, ca să-i pot vedea faţa, şi… emoţiile şi plânsul m-au inundat, în agitaţia în care ne aflam, am văzut cum faţa mică începe să i se mişte, iar ochii să i se deschidă larg, ca şi cum ar fi întrebat: „De ce m-aţi trezit?” îi mulţumim Tatălui nostru minunat că, deşi maşina a fost pe jumătate avariată, impactul nu ne-a cauzat nici cea mai mică durere. Îngerii Lui au fost alături de noi, „ca nu cumva să ne lovim piciorul de vreo piatră”.

  „Trebuie să înţelegem mai bine misiunea îngerilor. Ar fi bine să ne amintim că fiecare copil adevărat al lui Dumnezeu are parte de cooperarea fiinţelor cereşti. Armate invizibile de lumină şi putere îi însoţesc pe cei blânzi şi smeriţi, care cred şi fac apel la făgăduinţele lui Dumnezeu. Heruvimi, serafimi şi îngeri care excelează în putere stau la dreapta lui Dumnezeu, toţi fiind «duhuri slujitoare, trimise să slujească acelora care vor fi moştenitori ai mântuirii»” (Ellen G. White, Adevărul despre îngeri, p. 11).

  Bunătatea lui Dumnezeu ne urmăreşte mereu, iar când trecem prin situaţii-limită, realizăm că viaţa noastră este un miracol pentru care luptă chiar El. Dacă El luptă pentru noi, să luptăm şi noi pentru El, pentru ca bucuria noastră să fie deplină.

  Elena-Petronela Herlea, Beiuş, Banat

  Păziţi de ostile regelui - 2016. Bunătatea lui Dumnezeu ne urmăreşte mereu, iar când trecem prin situaţii-limită, realizăm că viaţa noastră este un miracol pentru care luptă chiar El. Dacă El luptă pentru noi, să luptăm şi noi pentru El, pentru ca bucuria noastră să fie deplină.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...