Articolul precedentCerul începe în suflet
  Articolul următorCreat pentru un scop

  Păziţi de ostile regelui

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. (Psalmii 91:11-12)

  Cursul vieţii pe acest pământ nu ar avea niciun sens dacă Isus nu ar face parte din viaţa fiecărei persoane. Fericirea deplină se află în familia unde doar El este Domn şi Mântuitor.

  Într-o zi de 30 decembrie, eram împreună cu familia şi ne deplasam cu maşina. După o noapte friguroasă şi câteva sute de kilometri străbătuţi, ne mai despărţeau doar 20 de kilometri de casă. După un weekend obositor şi doar două ore de somn, bucuria de a ajunge acasă era atât de mare, încât nu ne-am imaginat pericolul ce ne aştepta. Oboseala mă învinsese. Din când în când, mă trezeam cu aceeaşi întrebare:

  – Pe unde suntem? Mai avem mult?

  Dintr-odată, am auzit o bubuitură. În buimăceala mea, am auzit o voce care-mi spunea:

  – Sunteţi bine? Am avut un accident! Cum este fetiţa?

  În braţele mele aveam darul scump al lui Isus, de o lună şi jumătate. Prima reacţie a fost aceea de a vedea în ce stare se află copilul. N-am simţit niciun semn din partea ei. Teama de ce era mai rău ne-a cuprins. Razele becului de pe stâlp pătrundeau prin geamul maşinii; am dus copilul la acea lumină slabă, ca să-i pot vedea faţa, şi… emoţiile şi plânsul m-au inundat, în agitaţia în care ne aflam, am văzut cum faţa mică începe să i se mişte, iar ochii să i se deschidă larg, ca şi cum ar fi întrebat: „De ce m-aţi trezit?” îi mulţumim Tatălui nostru minunat că, deşi maşina a fost pe jumătate avariată, impactul nu ne-a cauzat nici cea mai mică durere. Îngerii Lui au fost alături de noi, „ca nu cumva să ne lovim piciorul de vreo piatră”.

  „Trebuie să înţelegem mai bine misiunea îngerilor. Ar fi bine să ne amintim că fiecare copil adevărat al lui Dumnezeu are parte de cooperarea fiinţelor cereşti. Armate invizibile de lumină şi putere îi însoţesc pe cei blânzi şi smeriţi, care cred şi fac apel la făgăduinţele lui Dumnezeu. Heruvimi, serafimi şi îngeri care excelează în putere stau la dreapta lui Dumnezeu, toţi fiind «duhuri slujitoare, trimise să slujească acelora care vor fi moştenitori ai mântuirii»” (Ellen G. White, Adevărul despre îngeri, p. 11).

  Bunătatea lui Dumnezeu ne urmăreşte mereu, iar când trecem prin situaţii-limită, realizăm că viaţa noastră este un miracol pentru care luptă chiar El. Dacă El luptă pentru noi, să luptăm şi noi pentru El, pentru ca bucuria noastră să fie deplină.

  Elena-Petronela Herlea, Beiuş, Banat

  Păziţi de ostile regelui - 2016. Bunătatea lui Dumnezeu ne urmăreşte mereu, iar când trecem prin situaţii-limită, realizăm că viaţa noastră este un miracol pentru care luptă chiar El. Dacă El luptă pentru noi, să luptăm şi noi pentru El, pentru ca bucuria noastră să fie deplină.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...