Articolul precedentSfârșitul luptei
  Articolul următorSuccesul este al tuturor

  Noi perspective

  Moise şi-a luat nevasta şi copiii, i-a pus călare pe măgari şi s-a întors în ţara Egiptului. Şi-a luat în mână toiagul lui Dumnezeu. (Exodul 4:20)

  În momentul când îmi aştern gândurile pe hârtie, am rupt a 365-a foaie din calendar. Mă găsesc în ultima zi a anului ce a trecut. Uf! Când îl fărâmiţez în minte, constat că am avut parte de multe şi grele suferinţe, dezamăgiri şi decepţii. Deseori am avut impresia că cerul este de aramă. Totuşi, plec capul în adorare în faţa Părintelui ceresc şi-L laud că încă mai trăiesc, în gând, îl citez pe apostolul Pavel: „Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi” (2 Corinteni 4:8-9).

  Îmi aţintesc privirea spre haina imaculată a noului an: 365 de foi albe, nescrise şi atât de curate… Dacă Domnul ne mai îngăduie viaţă, oare cu ce le vom completa? Îmi place mult versetul pe care l-am ales ca introducere. Moise pleacă în cea mai mare şi mai lungă misiune a vieţii lui. Pentru un aşa proiect ar fi trebuit să-şi ia multe valize cu el, aşa cum obişnuim noi să luăm când plecăm pentru un timp îndelungat de acasă. Biblia ne raportează foarte scurt că şi-a luat nevasta şi copiii, iar în mână, nu geanta cu diferite mărunţişuri, ci un toiag, toiagul lui Dumnezeu.

  Dragile mele, şi în faţa noastră stă un an nou. Ce bagaje luăm noi pe drumul acesta? Amintirea suferinţelor îndurate, a dezamăgirilor sau amarul lunilor trecute?

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine… Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu – experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează. Ca provizii pentru drum îmi iau lauda pe care am înălţat-o în fiecare zi a anului trecut, când seara reflectam din câte primejdii m-a salvat Dumnezeu pe mine şi pe familia mea, şi-L preamăresc pentru lunga Sa răbdare. Îi contemplu de asemenea iubirea, care-mi mai oferă încă un an, cu speranţa că, după atâta investiţie a Grădinarului, via lui cea scumpă va aduce în sfârşit roade bune.

  Moise nu s-a mai întors niciodată la socrul său, Ietro, şi a peregrinat 40 de ani prin pustiu. Însă el nu a rămas acolo, căci pe Muntele Schimbării la Faţă, împreună cu Ilie, L-a întărit pe Isus în împlinirea planului Său salvator.

  Fie ca toiagul lui Dumnezeu să ne însoţească în fiecare zi a anului ce va urma!

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...