Articolul precedentSfârșitul luptei
  Articolul următorSuccesul este al tuturor

  Noi perspective

  Moise şi-a luat nevasta şi copiii, i-a pus călare pe măgari şi s-a întors în ţara Egiptului. Şi-a luat în mână toiagul lui Dumnezeu. (Exodul 4:20)

  În momentul când îmi aştern gândurile pe hârtie, am rupt a 365-a foaie din calendar. Mă găsesc în ultima zi a anului ce a trecut. Uf! Când îl fărâmiţez în minte, constat că am avut parte de multe şi grele suferinţe, dezamăgiri şi decepţii. Deseori am avut impresia că cerul este de aramă. Totuşi, plec capul în adorare în faţa Părintelui ceresc şi-L laud că încă mai trăiesc, în gând, îl citez pe apostolul Pavel: „Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi” (2 Corinteni 4:8-9).

  Îmi aţintesc privirea spre haina imaculată a noului an: 365 de foi albe, nescrise şi atât de curate… Dacă Domnul ne mai îngăduie viaţă, oare cu ce le vom completa? Îmi place mult versetul pe care l-am ales ca introducere. Moise pleacă în cea mai mare şi mai lungă misiune a vieţii lui. Pentru un aşa proiect ar fi trebuit să-şi ia multe valize cu el, aşa cum obişnuim noi să luăm când plecăm pentru un timp îndelungat de acasă. Biblia ne raportează foarte scurt că şi-a luat nevasta şi copiii, iar în mână, nu geanta cu diferite mărunţişuri, ci un toiag, toiagul lui Dumnezeu.

  Dragile mele, şi în faţa noastră stă un an nou. Ce bagaje luăm noi pe drumul acesta? Amintirea suferinţelor îndurate, a dezamăgirilor sau amarul lunilor trecute?

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine… Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu – experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează. Ca provizii pentru drum îmi iau lauda pe care am înălţat-o în fiecare zi a anului trecut, când seara reflectam din câte primejdii m-a salvat Dumnezeu pe mine şi pe familia mea, şi-L preamăresc pentru lunga Sa răbdare. Îi contemplu de asemenea iubirea, care-mi mai oferă încă un an, cu speranţa că, după atâta investiţie a Grădinarului, via lui cea scumpă va aduce în sfârşit roade bune.

  Moise nu s-a mai întors niciodată la socrul său, Ietro, şi a peregrinat 40 de ani prin pustiu. Însă el nu a rămas acolo, căci pe Muntele Schimbării la Faţă, împreună cu Ilie, L-a întărit pe Isus în împlinirea planului Său salvator.

  Fie ca toiagul lui Dumnezeu să ne însoţească în fiecare zi a anului ce va urma!

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Noi perspective - 2016. Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...