La mulţi ani!

   

  Atunci voi cânta neîncetat Numele Tău şi zi de zi îmi voi împlini juruinţele. – Psalmii 61:8

  La mulţi ani! Pentru multe dintre noi, aceste cuvinte sunt sinonime cu luarea unor hotărâri de Anul Nou, în speranţa că anul care a început va fi mai bun decât precedentul. însă îndeplinirea hotărârilor cere un efort zilnic, nu un angajament luat o singură dată în decursul unui an.

  Recent, în timpul personal de închinare, am început să caut în Biblie texte pe care să le pot folosi ca decizii personale, cu scopul de a avea o relaţie mai strânsă cu Dumnezeu şi a-L reprezenta mai bine în faţa lumii. Împlinirea acestor hotărâri face din viaţa mea un exemplu mai bun. Ţi le recomand şi ţie:

  Prin prezenta, decid cu fermitate ca astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să îndeplinesc următoarele:

  „Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară [de la mine].”(Efeseni 4:31)

  „Să [mă curăţesc] de orice întinăciune a cărnii şi a duhului şi să [îmi duc] sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.” (2 Corinteni 7:1)

  „Să mă ocrotească nevinovăţia şi neprihănirea, când îmi pun nădejdea în Tine!” (Psalmii 25:21)

  „Să nu [fiu iubitoare] de bani. [Să mă mulţumesc cu ce am], căci El însuşi a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.»” (Evrei 13:5)

  „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.” (Ioan 14:1)

  „Să nu iub[esc] cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.” (1 Ioan 3:18)

  „Tot aşa să lumineze şi lumina [mea] înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele [mele] bune şi să slăvească pe Tatăl [meu], care este în ceruri.” (Matei 5:16)

  „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele. Doamne, stânca mea şi izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14)

  „Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui!” (Isaia 50:10)

  „De aceea să nu dorm ca ceilalţi, ci să vegh[ez] şi să [fiu trează].” (1 Tesaloniceni 5:6)

  În locul hotărârilor de început de an, vă invit ca în fiecare dimineaţă să ne luăm angajamentul să fim fiice ale lui Dumnezeu pentru ziua care urmează. Să Îi cântăm imnuri de laudă lui Dumnezeu, care Se îngrijeşte de noi 24 de ore în fiecare zi, şapte zile pe săptămână şi 365 de zile în fiecare an.

  Edith Fitch

  La mulţi ani! - 2017. În locul hotărârilor de început de an, vă invit ca în fiecare dimineaţă să ne luăm angajamentul să fim fiice ale lui Dumnezeu pentru ziua care urmează. Să Îi cântăm imnuri de laudă lui Dumnezeu, care Se îngrijeşte de noi 24 de ore în fiecare zi, şapte zile pe săptămână şi 365 de zile în fiecare an.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...