La mulţi ani!

   

  Atunci voi cânta neîncetat Numele Tău şi zi de zi îmi voi împlini juruinţele. – Psalmii 61:8

  La mulţi ani! Pentru multe dintre noi, aceste cuvinte sunt sinonime cu luarea unor hotărâri de Anul Nou, în speranţa că anul care a început va fi mai bun decât precedentul. însă îndeplinirea hotărârilor cere un efort zilnic, nu un angajament luat o singură dată în decursul unui an.

  Recent, în timpul personal de închinare, am început să caut în Biblie texte pe care să le pot folosi ca decizii personale, cu scopul de a avea o relaţie mai strânsă cu Dumnezeu şi a-L reprezenta mai bine în faţa lumii. Împlinirea acestor hotărâri face din viaţa mea un exemplu mai bun. Ţi le recomand şi ţie:

  Prin prezenta, decid cu fermitate ca astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să îndeplinesc următoarele:

  „Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară [de la mine].”(Efeseni 4:31)

  „Să [mă curăţesc] de orice întinăciune a cărnii şi a duhului şi să [îmi duc] sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.” (2 Corinteni 7:1)

  „Să mă ocrotească nevinovăţia şi neprihănirea, când îmi pun nădejdea în Tine!” (Psalmii 25:21)

  „Să nu [fiu iubitoare] de bani. [Să mă mulţumesc cu ce am], căci El însuşi a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.»” (Evrei 13:5)

  „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.” (Ioan 14:1)

  „Să nu iub[esc] cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.” (1 Ioan 3:18)

  „Tot aşa să lumineze şi lumina [mea] înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele [mele] bune şi să slăvească pe Tatăl [meu], care este în ceruri.” (Matei 5:16)

  „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele. Doamne, stânca mea şi izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14)

  „Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui!” (Isaia 50:10)

  „De aceea să nu dorm ca ceilalţi, ci să vegh[ez] şi să [fiu trează].” (1 Tesaloniceni 5:6)

  În locul hotărârilor de început de an, vă invit ca în fiecare dimineaţă să ne luăm angajamentul să fim fiice ale lui Dumnezeu pentru ziua care urmează. Să Îi cântăm imnuri de laudă lui Dumnezeu, care Se îngrijeşte de noi 24 de ore în fiecare zi, şapte zile pe săptămână şi 365 de zile în fiecare an.

  Edith Fitch

  La mulţi ani! - 2017. În locul hotărârilor de început de an, vă invit ca în fiecare dimineaţă să ne luăm angajamentul să fim fiice ale lui Dumnezeu pentru ziua care urmează. Să Îi cântăm imnuri de laudă lui Dumnezeu, care Se îngrijeşte de noi 24 de ore în fiecare zi, şapte zile pe săptămână şi 365 de zile în fiecare an.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...